Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Färdigspelat för Peter Samuelsson

Peter Samuelsson har spelat klart.


ÖSKs föredetting Peter Samuelsson har avslutat sin fotbollskarriär. Efter att ha lämnat Degerfors IF efter förra säsongen har han det här året representerat Degerfors andraklubb Strömtorps IK – numera i div 4.

Strömtorp, en gång en tuff motståndare till ÖSKs dåvarande talanglag, verkar ha förlorat en hel del i slagkraft. I år klarade sig laget med ytterst knapp marginal (målskillnad) från kvalplatsen neråt. Peter verkar inte ha något större betydelse för årets resultat. Han finns uppsatt för 5 mål för sitt lag det här året.

NA: Peter Samuelssons fotbollskarriär är över

Statistik Peter Samuelsson (Källa: SvFF)

Anttonen får lämna men Samuelsson kvar i Degerfors

Christoffer Wiktorsson tog nog på sätt och vis Patrik Anttonens plats i Degerfors.

Christoffer Wiktorsson tog nog på sätt och vis Patrik Anttonens plats i Degerfors.


Degerfors gjorde igår klart med två spelare. Patrik Anttonen, 35, får lov att lämna medan Peter Samuelsson, 34, erbjuds och har accepterat ett ettårskontrakt. Hemvärvningen av Christoffer Wiktorsson var nog det som gjorde att Patriks tid hos Degen avslutades. Han hade gärna spelat ett år till, men Degerfors tyckte väl inte att de kunde kosta på sig mer än fyra mittbackar.

Den ett år yngre Peter Samuelsson får dock vara kvar ett år till. Från Degerfors sida anser man, att så länge han producerar ett tvåsiffrigt antal mål per säsong så har man nytta av honom.

Så länge Peter Samuelsson gör mål får han spela vidare i Degerfors.

Så länge Peter Samuelsson gör mål får han spela vidare i Degerfors.

Degerfors IF: DIF och Anttonen går skilda vägar
Degerfors IF: Ett år till för Peter Samuelsson
VF: Degerfors mot taktikbyte

Samuelsson till Degerfors

Marcus Astvald och Peter Samuelsson - återförenade hos Degerfos. Vem hade väl kunnat tro det. (Bilden togs då Mackan och Peter var på Ekäng och såg ÖSK Ungdom spela mot Strömtorp).

Marcus Astvald och Peter Samuelsson – återförenade hos Degerfors. Vem hade väl kunnat tro det. (Bilden togs då Mackan och Peter var på Ekäng och såg ÖSK Ungdom spela mot Strömtorp).

Det kom inte som någon större överraskning när ÖSK nu meddelar att Peter Samuelsson lämnar ÖSK för att återgå till sin moderklubb Degerfors. I och med att både Alhassan Kamara och Marcus Pode knutits till ÖSK insåg nog alla inblandade parter att det inte skulle blir så mycket speltid för Peters del nästa år heller. Utöver en hel del småskador, som Peter med rätt eller orätt skyllt på Behrn Arenas konstgräs, kunde han aldrig anpassa sig till ÖSKs spelidé eller om det nu var så att ÖSK inte kunde dra nytta av Peters spetsegenskaper. Övergången till Degerfors verkar därför vara något som samtliga parter ser positivt på. ÖSK därför att man inte hade någon roll som passade spelaren. Degerfors därför att nu får man tillbaka en målskytt med ett stort hjärta för laget och Peter för att han nu kommer att få den speltid som aldrig kom honom till del hos ÖSK.

Bloggen tycker att det är tråkigt att se Peter lämna utan att ha fått möjlighet att lämna något större avtryck i matchprotokollen för ÖSKs under de två år han representerade klubben. Avtryck har han dock lämnat genom den positiva energi han alltid förmedlat. Lycka till hos Degen!

Karriärstatistik från Elitprospects.com
Peter Samuelsson statistik

ÖSK: Peter Samuelsson lämnar ÖSK
Degerfors IF: Samuelsson klar för DIF
NA: Samuelsson lämnar ÖSK – klar för Degerfors
VF: Samuelsson återvänder till Degerfors
NA: Werner: ”Vore dumma om vi inte tog honom”

Degerfors avvaktar om Samuelsson

Bloggen tycker att NA lyckades betydligt bättre med sin uppföljning av Degerfors träningsuppstart än vad man gjorde med ÖSKs. Brännmyr är en produktiv journalist. Intressant sett med ÖSK-ögon är givetvis om det finns några tankar angående Peter Samuelsson, som inte lyckats ta en stadig startplats under sina två år hos ÖSK. Ett år av kontraktstiden återstår och det spekuleras om att det skulle kunna bli en retur till Degerfors i förtid.

Från tränare (och sportchef) Werners sida ligger man av förståeliga skäl lågt när det gäller Samuelsson. Samtidigt som han bekräftar att han snackar med spelaren, det gör han. Peter bor ju trots allt fortfarande i Degerfors och där är det väl omöjligt att röra sig utomhus utan att stöta på varandra. Om ÖSK och Samuelsson kommer överens om att gå skilda vägar lär Degerfors vara de första som får veta. Däremot är det nog inte så troligt att det kan bli aktuellt att köpa loss honom.

ÖSK har ingen större nytta av en spelare som man inte tycker är bra nog för att på allvar kunna konkurrera om en plats i lagets startelvor. Forwardsbesättningen är dock tunn, speciellt med det konstanta frågetecken som vilar över Atashkadehs förmåga att hålla sig skadefri. Innan förstärkningar på anfallssidan är inloggade lär en utlåning eller frisläppande av Samuelsson inte vara aktuellt.

Det finns ju numera en rätt stor kontingent före detta ÖSKare i Degerfors trupp och de flesta av dessa fanns på plats då träningen drogs igång. Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson och Marcus Astvald har alla kontrakt över den kommande säsongen. Erik Nilsson, som även han var med, vet fortfarande inte om det blir någon fortsättning. Degerfors säger att man gärna vill behålla honom, men att det är en fråga om det finns ekonomi för det. Man vill väl avvakta och se vilka nyförvärv man tar in och vad de kostar innan beslut tas om Eriks framtid. Niklas Klingberg, slutligen, kommer att rehabträna efter sin operation under december och man hoppas att han kan vara igång med den gemensamma träningen under januari månad.

NA: Rapport från en träning.
VF: Werner imponerad av provspelarna

Samuelsson längtar hem

Papperstidningen hade i förrgår en artikel om Peter Samuelssons situation i ÖSK. Även om Samuelsson står under kontrakt och helst bör uttala sig fotbollspolitiskt korrekta så verkar det helt klart, att Samuelsson helst av allt skulle vilja se ett klubbyte redan inför nästa säsong. Kontrakt med ÖSK har han även under år 2014.
– Jag var skyttekung när jag kom, så det borde ha hänt en del med priset nu, säger han till tidningen.

Troligtvis delas hans uppfattning av ÖSKs sportsliga ledning. Om och när ytterligare en anfallare tagits in i truppen skulle jag tro, att ÖSK släpper iväg Samuelsson, även utan någon lösensumma.

Ytterligare en anledning för ÖSK att avsluta kontraktet redan nu borde Samuelssons skadehistorik vara. Han har mer eller mindre konstant drabbats av olika typer av skadekänningar, vilket han själv lastar konstgräset för.

Degerfors vill ha tillbaka Samuelsson

Fotbolltransfers.com skriver, att Degerfors IF gärna skulle se en återkomst för Peter Samuelsson. Uppgifter om detta skall finnas i en artikel hos Nya Wermlandstidningen, som dock befinner sig innanför tidningens betalningsvägg och alltså inte är tillgänglig för icke-prenumeranter.

Samuelsson säger till tidningen, att han snart skall ha ett snack med ÖSK om sin framtid i klubben. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Med tanke på hur lite speltid Samuelsson fått under sina två år hos ÖSK är det väl inte osannolikt, att man kan tänka sig att låta anfallaren återvända till Värmland. Om det går att komma överens om villkoren. En flytt öppnar ju för att man skall kunna ta in en annan anfallare i truppen på den plats som då blir ledig.

Transferfönstret sommaren 2013

Marcus Astvald.
130718. Astvald till Degerfors


Emil Berger.
130720. Berger lånas till Fylkir


Daniel Björnquist
130627. Daniel Björnquist till ÖSK
130626. Björnquist snart ÖSKare igen
130604. Björnquist på väg tillbaka?


Nordin Gerzic.
130808. ÖSK lånar Gerzic
130704. Nordin vill spela


Daniel Gustavsson.
130705. ÖSK lånar mittfältare


Josef Ibrahim.
130808. Ibrahim till Mariehamn
130729. Ibrahim tränade med Brage
130718. IFK Mariehamn testar Ibrahim


Alhassan Kamara
130630. Kamara åter till AIK
130621. AIK tar hem Kamara?


Lukman Murad.
120626. Lukman under luppen


Michael Mensah
130630. Nobben för Mensah
130624. Mensah provtränar med ÖSK
130621. ÖSK testar Mensah?


Marcus Pode.
130718. ÖSK lånar Pode
130714. Pode: Inga som helst kommentarer
130713. Pode till Örebro?


Jacob Rinne
130530. Rinne till ÖSK


Mohammed Saeid.
130729. Tittar Helsingborg på Saeid?


Peter Samuelsson.
130701. Hammarby har frågat om Samuelsson

Hammarby har frågat om Samuelsson

Hammarby vill ha Peter Samuelsson

Hammarby vill ”ha” Peter Samuelsson

Fotbollskanalen skriver, att målfattiga Hammarby IF har hört sig för om Peter Samuelsson inför det kommande transferfönstret (15 juli – 11 augusti). ÖSK verkar dock inte vara så intresserade av någon försäljning eller utlåning utan har meddelat Hammarby att Peter har en plats i klubbens planer även för resten av året.

NA: Samuelsson om Hammarbys intresse

Vinterfönstret 2013

Allmänt.

130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
120831. Fyra utgående kontrakt

A-trupp 2012.


Marcus Astvald (2013).
121107
. Allsvenskt intresse för Astvald?


William Atashkadeh (2014).
121119. Atashkadeh har inte hört något


Emil Berger (2014).


Ilir Berisha (2014).


Patrik Haginge (2014).


Shpetim Hasani (2014).


Kalle Holmberg (2014).


Josef Ibrahim (?).
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna


Mohammed Saeid (2014).


Peter Samuelsson (2014).
121105: Samuelsson: ÖSK vill behålla mig


Jonas Sandqvist (2014).
130326. Inget provspel för Sandqvist
130301. Sandqvist i vägen för Bergström
130215. Sköldmark om truppen
130125. Sandqvist kvar i allsvenskan?
121227. Sandqvist fortsatt i utkorgen
121124. Sandqvist oönskad
121123. ÖSK söker jobb åt Sandqvist
121102. Vill Sandqvist bort?
121029. ÖSK vill ha ny målvakt


Christoffer Wiktorsson (2015).


Samuel Wowoah (2013).
130109. Wowoah: Håller ett år till
121220. Wowoah: I stort sett klart
121119. Wowoah mot kontrakt


Ahmed Yasin (2014).
130205. Yasin kvar i ÖSK
130121. Yasin: Fokus på ÖSK – just nu
121228. Yasin har skaffat agent
121226.Yasin flyttar gärna


Lämnar truppen.


Denis Abdulahi (2014).
130408. Nygammalt för Abdulahi
130306. Abdulahi lämnar ÖSK
130215. Sköldmark om truppen
130124. Abdulahi i Rumänien
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
121031. Abdulahi fortsätter inte i VPS


Armend Alimi (2014).
122021. Alimi lämnar
121220. Alimi på väg bort


Patrik Anttonen (utgående).
121211. Anttonen till Degerfors
121118. Får Anttonen lämna?
121001. Anttonen vill fortsätta några år till


Daniel Bamberg (2015).
130331. Haugesund: Förhandlat sedan i höstas
130330. Bamberg – retur Haugesund
130327. Bamberg vill bort
130222. Bamberg: Intresse finns
130215. Sköldmark om truppen
130121. Haugesund vill varken förneka eller bekräfta
130120. Bamberg: Vill tillbaka till Haugesund
130118. Bamberg vill bort (igen)


Albert Bunjaki
121116. Bunjaki får lämna


Tomer Chencinski (2013) .
121226. Chencinski till Maccabi Tel Aviv
121220. Bud på Chencinski
121029. ÖSK vill ha ny målvakt


Tobias Grahn (uppsagd) .
130306.Grahn slår rot i Danmark?
121010. FotbollDirekt: Grahn vill lämna ÖSK
120901. Grahn vill inte spela i Superettan


Andreas Haddad (kontrakt avslutat i förtid).
121203. Andreas Haddad blir brommapojke
121112. Haddad lämnar ÖSK
121109. Haddad till BP?
121107. Haddad på väg bort?


Eidur Sigurbjörnsson (2015).
131011. Eidur lånas ut till IBV
130105. Rama skall provspela


Valdet Rama(juni 2013) .
130131. Rama till Spanien
130125. Intresse för Rama
130116. Rama: Inte bra nog för St. Gallen
130115. Ingen testmatch för Rama med St Gallen
130108. Tuff start för Rama?
130105. Rama skall provspela
130103. Rama till Schweiz?
121101. Rama till Tyskland?
121029. Rama vill lämna Sverige
120921. Rama spelklar
120906. Intresse för Rama?


Nytillkommande


Alexander Axén (2014).
121019. Alexander Axén tillbaka i ÖSK
121018. Axén åter?


Jimmy Högberg.
130103. Ny fystränare till ÖSK


Axel Kjäll (2014).
121120. Axel Kjäll ny tränare hos ÖSK
121119. ÖSK vill ha KjällLudwig Bergström (2013)
130330. Bergström in som andremålvakt
130301. Sandqvist i vägen för Bergström
130214. Provtränande målvakt


Oscar Jansson (2015).
121226. Jansson tar platsen i målet
121208. Jansson väntar
121124. Sandqvist oönskad
121120. ÖSK skall tala med Oscar Jansson


Alhassan Kamara (lån 2013).
130124. Kamara till ÖSK – trots allt!
130124. Kamara till ÖSK – trots allt?


Boris Lumbana (2014).
121105. Nytt kontrakt för Boris


Erik Lund (till 130801)
130330. ÖSK lånar Lund


Tobias Nilsson (2015).
131005. Tobias Nilsson scoutad av P-O Ljung
130104. Tre år för Nilsson
130103. Nilsson nära ÖSK
130103. Ljung inför träningsstarten


Ayanda Nkili (Försvarsspelare).
130214. Nkili på ingång?
130129. Pappersstrul försenar Nkili
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
121120. Nkili mot kontrakt
121109. Intresse för Nkili?
121023. Provspelare i U21-matchen
121022. Nkili provtränar med ÖSK


Magnus Wikström (2013)
121114. Wikström förlänger
121021. Wikström vill förlänga


Testspelare/Rykten etc.

Oscar Berglund (målvakt).
121101. Berglund vill till Örebro


Tom Bongay. (Anfallare)
121015. Höstträning den 15 oktober


Jacob Ericsson (Vänsterback).
121220. Gefle tackar nej till Ericsson
121115. ÖSK intresserade av Karlstad-back


 

Samuelsson ligger lågt

FotbollDirekt har intervjuat Peter Samuelsson inför den kommande säsongen. På den ofrånkomliga frågan om hur han tror att det kommer att se ut i serietoppen väljer Samuelsson att ligga lågt genom att utse Hammarby och GIF Sundsvall till seriefavoriter. Även om han innerst inne nog tycker att även ÖSK har en riktigt starkt trupp i år. Som framgångsfaktorer för ÖSK ser han det faktum att ÖSK kunnat behålla de spelare man vill behålla samt att truppen har en bra blandning av erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Truppens fysiska status är god, enligt Samuelsson som refererar till truppens fystränare.