Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bamberg: Vill tillbaka till Haugesund

Dagens papperstidning sprider lite ytterligare ljus över Daniel Bambergs flyttplaner. Enligt en källa till tidningen är det Bambergs tidigare klubb Haugesund, som i första hand skall vara intresserad av att knyta spelaren till sig. Enligt samma källa har man erbjudit ett belopp som är en fjärdedel av vad ÖSK betalade, när han kom till Sportklubben för ett år sedan.

ÖSKs Magnus Sköldmark bekräftar, att det är från Haugesund som intresset kommer. Det bud som man fått motsvarar dock inte alls det värde som ÖSK sätter på spelaren, enligt Sköldmark.

3 kommentarer – kommentera

Mackan

Har viss förstålese för att Bamberg vill lämna och av det man såg på planen förra säsongen var det inte mycket som motiverad ett epitet som ”ÖSK-stjärnan”. Om det kommer ett rimligt bud bör nog ÖSK överväga det och kanske försöka locka hit en mer karaktärsstark mittfältare. Vad säger du själv?

Hemvändarn

Bevisad poängspelare som verkligen levererat i superettan tidigare. Det skall vara en hacka för släppa Bamberg tycker jag.

Ficedula hypoleuca

Det är givetvis svårt att ha en definitiv uppfattning i saken. Det är för många pusselbitar som saknas. Hur ser ÖSKs ekonomi ut, hur mycket kostar Bamberg i drift, hur ser budet (-en) ut etc? Vilka planer finns det att ta in andra spelare i truppen?

Men bortsett från allt detta är jag inte helt negativ till att låta Bamberg gå. Han imponerade inte i allsvenskan förra året och han kostar säkert en hel del pengar.

Klubben har faktiskt två andra spelare som kan ta den positionen. Jag tänker på Mackan och Ahmed. Jag tror båda två kan göra tillräckligt bra ifrån sig i Superettan.

Jag tycker att det borde vara attraktivat att ta de pengar som kommer för Bamberg plus det löneutrymme som ”skapas” och sätta dessa pengar på en riktigt bra mittback. Wikström spelar nog inte mer än detta år och Berisha kan mycket väl försvinna. Detta innebär att vi nästa år, då vi kanske spelar i allsvenskan igen, kan stå helt utan etablerade mittbackar. Detta är ett värre problem än att eventuellt tappa en del kvalitet på positionen som högerbräddare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.