Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Ahmed Yasin till saudiska andraligan

Att Ahmed Yasin skulle lämna ÖSK efter det att hans kontrakt med ÖSK gick ut efter säsongen borde inte kommit som en överraskning för någon och nu står det klart att hans nästa anhalt blir i Al Kholood. Det presenterade det saudiska andraligalaget strax innan midnatt på årets sista dag.

Yasin återvände till ÖSK under andra halvan av 2021, men var då i en rehabiliteringsfas efter en allvarlig knäskada och det var egentligen först till nuvarande säsong som han var åter i slag. Under säsongen i Superettan svarade Yasin för 4 mål på 26 matcher.

NA: Yasin presenterades – 22 på nyårsafton
Lagstatistik: Ahmed Yasin

Inget VM-kval för Yasin

NA:s Jonas Brännmyr ha snappat upp att Ahmed Yasin inte ingår i Iraks trupp inför de kommande två VM-kvalmatcherna mot Iran och Libanon. Tråkigt för Ahmed givetvis, men förmodligen positivt för Joel Cedergrens försäsongsarbete.

Helt utan ÖSK-anknytning är dock inte truppen eftersom det återfinns en föredetting på mittfältet.

COVID-19: Yasin missar landskamp

Ahmed Yasin blev igår (uppenbarligen) uttagen till det irakiska landslaget för en träningsmatch mot Uganda (21 januari) och VM-kvalmatcherna mot Iran (27 januari) och Libanon (2 februari).

Träningslandskampen kan han med säkerhet inte spela. Idag blev det nämligen känt att han smittats av Covid-19. Frågan är nu närmast om han hinner komma i form till någon av de två VM-kvalmatcherna.

Insjuknandet innebär givetvis även en frågetecken för statusen för den övriga truppen. Har Yasin kunnat undgå att smitta ned någon av sina lagkamrater? Och har dessa i så fall kunnat undvika att föra smittan vidare?

NA: ÖSK-stjärnan togs ut i landslaget i går – nu är han sjuk i covid-19

Silly Winter 2021/22: Yasin skriver ettårskontrakt med ÖSK

NA skrev igår att det var klart. Idag skriver ÖSK att det är klart. Ahmed Yasin har bestämt sig och kommer att spela för ÖSK under det här året. Klockan 17:00 gick ÖSK ut med nyheten.

Trots intresse från några allsvenska klubbar valde Ahmed Yasin att dedikera det kommande året på ÖSKs jakt efter den förlorade allsvenska platsen. Utan tvekan ett riktigt starkt nyförvärv.

ÖSK: Ahmed Yasin skriver nytt avtal med ÖSK Fotboll
NA: Stjärnan vill göra om häftiga resan

Silly Winter 2021/22: Ahmed Yasin på väg

Ingenting är klart förrän det blivit officiellt är ett användbart tankesätt så här i spelarövergångarnas tider. Men nästan officiellt verkar det nu vara att Ahmed Yasin kommit överens med ÖSK om ett ettårigt kontrakt.

NA: Avslöjar: Stjärnan förlänger ÖSK-kontraktet

Bloggen avvaktar dock ÖSKs officiella bekräftelse innan spelaren får en plats bland de kontrakterade.

Silly Winter 2021/22: Lite lokal Kremlologi

Jag noterar att ÖSK igår var väldigt snabba med att uppdatera truppsammansättningen på klubbens webbplats. Krasniqi är borta och DG finns redan med. Trupplistan skall hålles aktuell, verkar det som. Bra så.

Lite förvånande då, att finna fyra namn på listan på spelare som ej tillhör ÖSK (enligt vad klubben kommunicerat).

De fyra är.
Gustav Leijon.
Fjolårets tredjemålvakt hade ett kontrakt som gick ut vid årsskiftet. Tidigare har Axel Kjäll sagt till NA:s Fredrik Carlsson, att Leijons framtid i klubben beror på vad som händer med de andra två målvakterna. Nu när Krasniqi är borta ur bilden får man anta att det kriteriet är uppfyllt.

Niclas Bergmark.
Den unga mittbacken befinner sig förvisso i förhandlingar med ÖSK, men tränar inte med klubben på grund av skadeförsäkringsfrågor.

Martin Broberg.
Den så gott som evigt skadade mittfältaren har enligt uppgift opererats. Oklart hur lång tid hans rehabilitering kommer att ta. Här siktar ÖSK möjligen på något slags rehabkontrakt som ”inte kostar något”, men som ger spelaren tillgång till klubbens träningsfaciliteter och -personal. Som man under hösten gjorde med Ahmed Yasin.

Ahmed Yasin.
Yasin är kontraktslös (såvitt jag vet), men tränade ändå med ÖSK då försäsongen påbörjades igår. Inga skadeförsäkringsbekymmer för hans del alltså.

ÖSK: Herrtruppen.

Kremlologi (Wikipedia).
Kremlologi, konsten att utifrån ett tunt underlag gissa sig till vad som pågick i de innersta politiska kretsarna i Sovjetunionens ledning i form av politiska beslut eller maktstrider. Uttrycket har också använts om studiet av rysk elitpolitik efter Sovjetunionens fall, och för liknande spekulationer rörande länder där insynen i det politiska maskineriet är liten, till exempel Kina och Nordkorea.

Silly Winter 2021/22: Yasin vill vidare

Fotbollskanalen skrev för några dagar sedan om Ahmed Yasin och hans framtidsplaner. Av Yasins uttalanden att döma intar ÖSK inte någon större plats i dessa.

– Jag är väldigt hungrig. Jag vill bara spela fotboll och vinna matcher. Jag vill vinna matcher som betyder väldigt mycket. Ambitionen är att spela för ett lag som vill någonting, som har en plan och en ambition om att göra något stort. Jag känner att jag är en vinnare, jag vill fortfarande vinna något, säger han om sina planer.

Inte mycket av det som stämmer in på det vrak som ramlade ur Allsvenskan tidigare i höst.

Nu är det väl i och för sig tveksamt i hur hög grad Yasin kan få sina önskemål tillgodosedda. Han fyller 31 nästa år och har rimligen sina bästa år bakom sig. Det är väl därför han trots allt vill hålla ÖSK-dörren lite på glänt.
– Det finns en dialog. Sen får vi se hur det blir, säger han.

Även Axel Kjäll bekräftar att parterna talar med varandra (men förmodligen inte så mycket mer).
– Vi har en dialog om framtiden men han behöver nog landa lite efter den här säsongen, säger Kjäll till NA.

Fotbollskanalen: Allsvenskt intresse för pånyttfödd Yasin
NA: Succé i comebacken – nu jagas Ahmed Yasin

Silly Summer 2021: Ahmed Yasin åter i ÖSK

ÖSK meddelade idag, att Ahmed Yasin återvänder till Örebros sportklubb. Klubben som han lämnade år 2015. Kontraktet för den korsbandsrehabbande Yasin sträcker sig dock bara fram tills årsskiftet.

Vad som händer sedan lär väl bero på om han då åter är i spelbart skick (eller näst intill) samt om det finns någon förlängningsklausul i kontraktet som gör det möjligt för ÖSK att infoga honom i truppen ”på riktigt”.

Några större kostnader verkar inte drabba ÖSK förrän skadan är övervunnen – tills dess är han sjukskriven. En obesvarad fråga i sammanhanget (utöver förekomsten av eventuella förlängningsoptioner) är hur man nu kan ta in honom i truppen och hoppas kunna utnyttja honom redan i år trots att sommarfönstret nu är stängt.

ÖSK: Ahmed Yasin tillbaka i ÖSK Fotboll
NA: Kort kontrakt för Yasin – men ÖSK hoppas på mer

Ahmed Yasins spelarprofil från fotbolltransfers.com

Silly Summer 2021: Hümmet, Yasin och Migrationsverket

Det svenska transferfönstret är förvisso stängt, men efterdyningarna gör sig fortfarande påminda.

Deniz Hümmet.
ÖSKs inlånade anfallare var inte med och tränade idag. Av personliga skäl, enligt ÖSK. Ett besked som numera nästan kan likställas med att en spelarövergång kan vara nära förestående. Hur nära den eventuellt kan vara säger sig dock Axel Kjäll inte vet något om. Han hänvisar till det faktum att det är Elfsborg som ”äger” spelaren och att de inte har någon informationsplikt gentemot ÖSK.

Det låter väl lite ihåligt att Elfsborg inte informerar ÖSK ifall de är på väg att ta tillbaka en utlånad spelare. Men det är klart. Axel Kjäll kan inte gärna kommentera en annan klubbs pågående spelarförsäljningar oberoende av hur mycket han vet om saken. Så vi kan inte förvänta oss någon typ av besked från ÖSK förrän allt är packat och klart.

En positiv sak (i det lilla) med försäljningen om den blir av är att jag i fortsättningen inte kommer att behöva leta efter ett ”ü” varje gång jag skall skriva något om honom.

Att Hümmet kommer att lämna verkar vid det här laget rätt klart om inte något oväntat skulle tillstöta vid förhandlingsbordet. Inte helt omöjligt att det gör det – turkiska sportchefer är inte de lättaste att ha att göra med.

Ahmed Yasin.
Beträffande Yasin har ännu inte alla bitar fallit på rätt plats. Kjäll säger att man fortfarande väntar på resultatet av en medicinsk utvärdering. Dessutom finns det tydligen fortfarande en del dokumentation som måste klaras ut. För ÖSK gäller det väl att se till att man inte behöver få några större kostnader under den period som rehabilitering fortgår och innan man vet när han kommer att kunna spela igen. Jag har för egen del – utan att veta något om saken – tyckt att Yasin egen prognos om att han skall kunna spela i slutet av den här säsongen varit resultatet av ett önsketänkande från honom. Saken är nog att ingen vet och att ÖSK därför är extremt försiktiga innan de eventuellt skrivet ett kontrakt med honom.

Samtidigt skriver NA att Yasin lagt ut en bild på Instagram där han tränar med Halmstads BK. Därmed inte sagt att en övergång till Halmstad står högst på hans prioriteringslista. Men han vill givetvis har alternativ om det inte skulle bli något med ÖSK.

Migrationsverket.
Inget är ännu klart beträffande arbetstillståndet för de två sent inlånade offensiva spelarna Richard Friday och Patrick Luan. Kjäll verkar dock att hoppas att det möjligen skulle kunna bli klart i morgon (som är en fredag). I så fall är de spelbara mot Sirius på söndag. Frågan är dock hur pass inspelade i laget de hunnit bli. Om de redan hunnit anpassa sig till spelidé och lagkamrater.

NA: ÖSK:s luriga sits i Hümmet-frågan