Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bergström in som andremålvakt

Ludwig Bergström: Nu kommer han att få vakta ÖSKs mål på riktigt.

Försäljningen av Daniel Bamberg till FK Haugesund verkar ha blivit den utlösande faktorn även för ett par ankomster. I alla fall publiceras de samma dag. Fast Ludwig Bergström hade ÖSK kanske fått lov att värva ändå, även om man inte lyckats bli av med Jonas Sandqvist och fått behålla Daniel Bamberg.

Målvaktssituationen för ÖSK var faktiskt den som oroade mig mest inför seriestarten. Jag tror visserligen att Sandqvist skulle ha kunnat fungera tillräckligt bra som uppbackningsmålvakt för Oscar Jansson, om han själv velat det. Men det vill han uppenbarligen inte, han har ju inte stått i en enda träningsmatch under vårsäsongen. De enda alternativet har därför varit 18-årige  19-årige Jonathan Thuresson och några ännu yngre juniormålvakter. Lite väl osäkert och orutinerat för ett lag i Superettan.

Ludwig Bergström tycker jag är ett bra val. Han har varit med tillräckligt länge för att veta vad det handlar om. Som klubblös, sedan han lämnade IFK Mariehamn efter fjolårssäsongen, bör han vara nöjd och glad över att ha fått en hyfsat lösning till stånd, även om den i första hand innebär bänkvärmning för A-laget och matchning med U21-laget. I de träningsmatcher jag sett honom spela för ÖSK tycker jag att han har har givit ett stabilt och engagerat intryck.

För ÖSKs del innebär värvningen att man inte på något sätt eller i något avseende behöver vara beroende av en klart omotiverad Sandqvist.

elitefootball: Ludwig Bergström
NA: Bergström blir andravalet

2 kommentarer – kommentera

Vem vet

Är inte Jonathan Thuresson 19 år?

Ficedula hypoleuca

Jo, det stämmer. Tiden går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.