Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny fystränare till ÖSK

Jimmy Högberg (Bilden från j2Performance)

130103.
Nu har ÖSK lagt ut informationen om rekryteringen av Jimmy Högberg. Enligt ÖSK kommer den hittillsvarande fystränaren Thomas Andersson att fortsättningsvis ägna sig åt U19- och U17-trupperna, medan Jimmy för ansvaret för A-truppen. Att döma av vad ÖSK skriver kommer Jimmy dessutom att jobba både med skadeförebyggande och rehabiliterande fysträning. På det senare området tangerar han väl det hittillsvarande ansvarsområdet för ÖSKs medicinska team.

Det är intressant och mycket positivt, att ÖSK trots en besvärlig budgetsituation väljer att utöka sina resurser på det här området. Thomas Anderssons position som ansvarig för den fysiska träningen av U19 och U17 är i princip ny och innebär alltså en utökning av organisationen runt fotbollstrupperna.

Degerfors IF: DIF:s fystränare till ÖSK

130102.
NA skriver nu på kvällen, att Nya Wermlandstidningen tidigare (på kvällen) ”avslöjat”, att Degerfors fystränare Jimmy Högberg byter klubb och i fortsättningen kommer att arbeta för ÖSK. Rent geografiskt kanske inte så konstigt eftersom Jimmy arbetar i Örebro som Fotbollstränare/Fystränare/Lärare på Elitfotbollsprogrammet hos John Bauergymnasiet och dessutom driver han företaget j2Performance tillsammans med BK Forwards tränare Johan Svensson.

Oklart i dagsläget vad detta innebär för ÖSKs nuvarande fystränare Thomas Andersson. Det är möjligt att man kommer att göra som på den medicinska sidan, där man låter två personer dela på uppgifterna eller så innebär detta att ÖSK nu avslutar sitt samarbete med Thomas. Hur som helst tror jag att det är en mycket intressant och kunnig medarbetare som ÖSK knutit till sig. Jag har bara hört positiva saker om honom.

j2Performance: Jimmy Högbergs CV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.