Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Atashkadeh får lämna Örgryte

William Atashkadeh får lämnar ÖIS på grund av sina skadeproblem.


Örgryte Fotboll skriver på sin webbplats, att man beslutat att avsluta kontraktet med William Atashkadeh i förtid. Han hade (av allt att döma) ett kontrakt med ÖIS som sträckte sig fram till och med den sista juli i år. Men det fanns även en option för Örgryte att häva kontraktet per den 31 maj. Den optionen skulle utnyttja senast den 15 maj och detta har nu göteborgsklubben gjort.

Anledningen till att Örgryte avslutar kontraktet redan nu är att man inte tror att spelaren kommer att vara tillgänglig under sommaren på grund av en knäskada han som han ådrog sig i kvalmatchen mot Mjällby i höstas. En situation som man från ÖSKs sida säkert känner igen.

Atashkadeh tillhörde ÖIS under tre säsonger. Totalt spelade han 71 seriematcher och gjorde 34 mål för klubben. Av dessa kom 49 matcher och 14 mål kom i Superettan.

Trots att man tycker att han har varit med ”hur länge som helst” är han faktiskt inte mer än 26 år. Han skulle alltså kunna starta om sin karriär i någon annan klubb, men hans skadehistorik är väl sådan att det vore bättre att han förbereder sig på ett liv som inte har så mycket med fotboll att göra. Av vad jag hörde under hans tid i Örebro har han ett bra läshuvud och det borde inte vara några problem för honom att skaffa sig den utbildning han behöver.

Örgryte IS: ÖIS Fotboll och William Atashkadeh går skilda vägar
Svenska Fans (Örgryte): William Atashkadeh lämnar ÖIS

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Atashkadeh skadad (igen)

William Atashkadeh - lämnade ÖSK för ÖIS  efter vad som väl närmast kan beskrivas som en fyraårig rehabiliteringsperiod.

William Atashkadeh – lämnade ÖSK för ÖIS efter vad som väl närmast kan beskrivas som en fyraårig rehabiliteringsperiod.


ÖSKs föredetting William Atashkadeh var en stor anledning till att Örgrytes IS lyckades ta steget upp från div 1 till Superettan förra året. Han deltog i för hans del närmast osannolika 24 matcher och gjorde 20 mål. Under de fyra åren i ÖSK blev det bara 18 matcher från start plus 19 inhopp. Under sitt sista år i ÖSK som var 2014 startade han inte någon match i allsvenskan, men var väl med vid några tillfällen i U21.

Med tanke på att han mer eller mindre lyckades hålla sig skadefri under fjolåret verkade det nästan som om han kommit över sin skadeproblematik. Men kanske inte. NA skriver nämligen idag att han drabbats av en höftskada som kommer att hålla honom borta från Superettans inledning.

Göteborgsposten: ÖIS mardröm – skyttekungen kan missa premiären
NA: Efter succén – Atashkadeh skadad igen

Örgryte till Superettan mm

William Atashkadeh - skadefri skyttekung till slut.

William Atashkadeh – skadefri skyttekung till slut.


Örgryte IS med flera spelare med ÖSK-anknytning i truppen lyckades igår med bedriften, att i kvalspelet ta över Mjällbys plats i Superettan. I truppen det här året återfanns fyra stycken spelare med kortare eller längre anknytning till ÖSK.

William Atashkadeh som tillbringade en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro med sporadiska inhopp i A- eller U21-lagen har på det hela taget varit skadefri och med sina 20 mål i väldigt hög grad bidragit till uppflyttningen. I de två kvalmatcherna blev det dock inga mål för Atashkadeh, men det fixade sig ändå om än knappt.

Statistik Atashkadeh

Niklas Klingberg flyttade från Degerfors till Örgryte inför den här säsongen och har väl inte fått riktigt så mycket speltid som han hoppats på. Jag har för mig att han haft skadeproblem också. Han står noterad för fyra mål.

Robin Ingvarsson, omskolad till ytterback, var förra året mer eller mindre given i försvaret. Efter det att Örgryte tog in Björn Anklev har Robin i år fått nöja sig med att finnas till hands för inbyten etc.

Stellan Carlsson kom till Örgryte förra året från BK Forward som etablerad div 1-målskytt. Han slog väl aldrig igenom på allvar och noterades liksom Robin för 6 mål under säsongen. I år har det inte blivit speciellt mycket speltid för hans del nedflyttad till positionen som tredjeanfallare i och med Atashkadehs framgångar. Stellan har nu beslutat sig för att lämna Örgryte där han väl inte såg någon framtid.

I marginalen noterar Bloggen även att Falkenbergs FF, med ÖSKs föredetting Stefan Rodevåg som målgörare (6 stycken) och framför allt kulturbärare, klarade sig kvar i allsvenskan genom att i den avgörande kvalmatchen besegra kvalserien göra ett bortamål mer än uppstickarna från IK Sirius. Matchen i Uppsala slutade 2-2 och i Falkenberg blev det 1-1.

ststistik rodevåg

Atashkadeh förlängde

2014-08-23_William Atashkadeh2

William Atashkadeh lämnade ÖSK för ÖIS efter vad som väl närmast kan beskrivas som en fyraårig rehabiliteringsperiod.

ÖSKs föredetting William Atashkadeh valde att representera Örgryte IS efter det att han fick lov att lämna ÖSK, som inte ville förlänga hans kontrakt.

I Göteborg har det gått rätt bra för den forne talangen. Han har lyckats hålla sig någorlunda skadefria och dessutom etablerat sig som sitt lags ledande målskytt. Med 13 gjorda mål så här långt in på årets säsong är han Örgrytes om än inte seriens bästa målskytt. (Bäst är Salif Camara Jönsson som gjort 15 för Trelleborg).

Redan innan serien är färdigspelad har nu Atashkadeh och Örgryte gjort upp om en tvåårig kontraktsförlängning.

Örgryte IS: William Atashkadeh förlänger med ÖIS.
Göteborgs-Posten: ÖIS förlänger med sin målspruta

”ÖSK-mål” då ÖIS generalrepeterade

Två före detta ÖSKare fanns med bland målgörarna då Örgryte IS avslutade försäsongsmatcherna genom att besegra seriekonkurrenten Skövde AIK med klara 5-1. Både William Atashkadeh och Niklas Klingströmberg kom med i målprotokollet två gånger om. En tredje före detta ÖSKare i göteborgslaget var Robin Ingvarsson som blev inbytt med en knapp halvtimme kvar att spela. Den enda föredettingen som saknades i Örgrytes lag var Stellan Carlsson.

Svenska Fans (Örgryte): ÖIS avslutade försäsongen med utklassning

Atashkadeh till Örgryte

William Atashkadeh - till  Örgryte efter en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro.

William Atashkadeh – till Örgryte efter en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro.


Det verkar som om ÖSKs föredetting William Atashkadeh vill göra ett nytt försök att få igång sin fotbollskarriär. Division 1-klubben Örgryte IS skriver nämligen på sin hemsida, att den nu 22-årige anfallaren skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Frågan är dock fortfarande om Atashkadehs kropp verkligen håller för att spela fotboll. Under hans fyra år i ÖSK gjorde den inte det (med ett undantag för vårsäsongen 2012). Om spelaren kan hålla sig skadefri har klubben gjort ett riktigt fynd – Atashkadeh är ”för bra” för att spela på div 1-nivå. Om han inte kan det så får i alla fall klubbens medicinska team ett intressant behandlingsobjekt.

I Örgryte kommer Atashkadeh att bli klubbkamrat med Niklas Klingberg, Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson. Antalet fd. ÖSK-spelare i klubben är således nu fyra stycken.

Örgryte IS: Ny spelare i truppen
Svenska Fans: Nästa nyförvärv: William Atashkadeh

Atashkadeh handskadad

Atashkadeh handskadad efter trappfall.

Atashkadeh handskadad efter trappfall.


William Atashkadeh deltog rätt framgångsrikt i en U21-match mot ett underårigt AIK för några dagar sedan. Ett mål och två målgivande passningar var resultatet av hans 35 minuter på plan. Äntligen rehabiliterad och snart mogen för spel i allsvenskan? Ingalunda – nu rapporteras det att han ramlat i en trappa (!) och drabbats av en fraktur i ett mellanhandsben. Handen är gipsat och verkar förbli så under de kommande tre veckorna.

NA: Ny skadesmäll för ÖSK-anfallaren

Knäskador mm

På förekommen anledning listar papperstidningen idag upp de skador som för närvarande dominerar  sjukvårdsavdelningens rehabarbete. Det ser väl inte så där väldigt hoppingivande ut.,

Ilir Berisha (knäskada).
Opererades i september och beräknades vara borta i sex månader. Nu har det gått åtta och det finns väl ingenting som tyder på att han snart skulle kunna vara insatsberedd. Bloggen har dock sett honom utomhus i samband med en lagträning (vilket borde vara ett tecken på att i alla fall sker någon slags positiv utveckling).

Robert Åhman Persson (knäskada)
Kom till ÖSK med ett pågående rehabprogram. Hade opererats i september för en meniskskada. I slutet av februari blev det tyvärr nödvändigt med en ny operation.

Alhassan Kamara. (knäskada).
Skadade menisken i den sista träningsmatchen. Opererades mer eller mindre omgående. Knappast tillgänglig förrän omstarten efter fotbolls-VM. Fast Crespo själv verkar tro att det skall gå fortare.

Boris Lumbana (knäskada).
Inre ledband delvis avslitet. Behöver inte opereras. Dat har sagts att han kommer att hinna bli klar på sex veckor, men Bloggen tror på efter VM-uppehållet.

William Atashkadeh.
Som vanligt skadad. Den här gången lär det handla om en muskelskada i låret. Borde väl ägna sig åt något annat än fotboll.

Oscar Jansson (axelskada).
Skadades i säsongspremiären mot Halmstad. Oklart hur allvarlig skadan är, men tidningen skriver att han hoppas vara spelbar redan mot Mjällby AIF på tisdag.

Oscar Jansson spelklar

Det verkar ha gått bra för Öscar Jansson med rehabiliteringen efter den smäll han fick under ÖSKs läger i Portugal. Till NA säger han, att han är kommer att stå i mål i generalrepetitionen mot Vålerengen på söndag – om han blir uttagen.

Vad beträffar de övriga spelarna med rehabstatus – alltså William Atashkadeh, Robert Åhman-Persson och Ilir Berisha – verkar det inte finnas något nytt att berätta.