Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nkili provtränar med ÖSK

ÖSK skriver på sin hemsida, att Ayanda Nkili kommer att provträna med ÖSK under denna vecka. Dessutom kommer han att spela i U21-matchen mot Hammarby i morgon (Behrn Arena kl. 18:15). Den 22-årige sydafrikanen har under de senaste två åren representerat div 3-laget IFK Hässleholm.

Laholms Tidning: Ayanda Nikli tillbaka i den gulsvarta tröjan

Förra sommaren provspelade Nkili med Trelleborgs FF (då som mittfältare), men det blev aldrig någon övergång. Han har även provspelat med Mjällby och med Malmö FF.

Det kan ju tyckas, att det är en ”underlig” provspelare som ÖSK tar hit, men det finns en intressant aspekt på den här testspelaren. IFK Hässleholm tränas av Bosse Nilsson, som tidigare varit verksam som både sportchef och tränare hos Helsingborgs IF. Han och P-O Ljung känner således varandra rätt bra och det är säkert så att det är på en rekommendation från Nilsson som Nkili är i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.