Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamara åter till AIK

Det har väl ryktats om det tidigare, men idag blev det bekräftat: Alhassan Kamara tas tillbaka av AIK under det kommande transferfönstret. Hans facit från tiden i ÖSK har tydligen övertygat AIK-ledningen om att han håller i allsvenskan också. Bloggen är inte lika övertygad om det – speciellt om han inte får spela kontinuerligt. Något han knappast lär få göra i AIK  med tanke på deras anfallsuppsättning.

Bra eller dåligt för ÖSK. Bloggen har åsikter som pekar åt olika håll i det avseendet. Givetvis är det inte bra att bli av med sin bästa målskytt när bara halva säsongen gått. Å andra sidan får ÖSK nu bättre möjligheter  att använda sig av och spela in anfallare som även kommer att representera klubben nästa år. Kamara kändes alltid som något av en gökunge i ÖSK-boet. En väldigt produktiv gökunge förvisso, men ändå.

ÖSK: Crespo återvänder till AIK
AIK: Alhassan Kamara tillbaka i AIK
AIK: ”Crespo” Kamaras tid i Örebro SK
NA: Crespo lämnar ÖSK
NA: Crespos agent: ”Fått en tydlig status”

3 kommentarer – kommentera

Mackan

Med William ständigt skadad känns det som att det sakna en snabb, djupledslöpande anfallare i och med att Crespos lån upphör. Samuelsson och Hasani i all ära men det känns inte som en perfekt anfallsuo. Antingen räknar ÖSK med ’Wille’ efter uppehållet eller så har man för avsikt att hitta någon ny under sommaren tror jag.

Ficedula hypoleuca

Med tanke på Williams skadehistorik så kan man nog inte räkna med honom för hösten. ÖSK är säkert ute efter en anfallare även om man inte vill tillstå detta officiellt.

Samuelsson fungerar dåligt på plan, men med fler bollar in i boxen är han hyperfarlig.

Kanske dags att låta Wiktorsson spela i stället för Wowoah. Wiktorssons inlägg verkar nämligen vara specialdesignade för Samuelssons avslut.

Kamara har många bra sidor, men tappade och slarvade också bort många anfall genom svagheter i sin teknik.

Hemvändarn

Crespos spelförståelse och samarbete med anfalls kamraterna är ju hans svagheter. William kan fylla djupledsrollen men även Hasani och Samuelsson har olika egenskaper som kan fungera tillsammans. Hasanis förmåga att droppa ner och möta bollen är något jag kan sakna när han inte är på plan. Crespo och Samuelsson klarar det inte riktigt. Med Hasani kommer Samuelsson få spendera mer tid i boxen och även Yasin/Holmberg få bollar högre upp i banan att arbete med.

Att Crespo lämnar är synd för han fyllde sin roll trots vissa svagheter. Men det öppnar spännande möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.