Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rama: Inte bra nog för St. Gallen

NA bekräftar nu, att det inte blir någon övergång till FC St. Gallen för Valdet Rama. Anledningen till detta låter lite olika beroende vem man lyssnar på. Enligt ”Rama-sfären” blev det ingen affär på grund av att ÖSK och St Gallen inte kunde komma överens om övergångssumman. Enligt de två klubbarna hade man inte ens kommit så långt att man börjat diskutera villkoren för en övergång.

Magnus Sköldmark säger till tidningen, att det var Valdet själv som tog beslutet efter tester och diskussioner med den schweiziska klubben. Det ligger nära till hands att tro, att Valdet inte kom till provträningen i något vidare fysiskt skick efter semester och julledighet. Att han har svårt att hålla sig i form har man ju sett hos ÖSK tidigare. Jag tänker till exempel på den första fysträningen efter sommarledigheten, då han var näst sämst av alla ÖSKarna i jojo-testet.

Enligt Valdets bror Viisar, som tydligen fungerar som någon slags manager för Valdet, så finns det intresse för honom från klubbar i Skandinavien. Sköldmark säger till tidningen, att man fortfarande inriktar sig på att finna en ny klubb. Men säger samtidigt (något resignerat tycks det), att man inte utesluter att Rama spelar ut sitt kontrakt (alltså till i sommar) hos ÖSK.

Den schweiziska tidningen Blick skriver en del om övergången som inte blev av: Die Wahrheit um Stürmer Valdet Rama Darum platzte der Transfer zu St. Gallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.