Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Abdulahi lämnar ÖSK

Denis Abdulahi har kommit överens med ÖSK om att hans kontraktet avslutas i förtid.

ÖSK skriver på sin hemsida, att man gjort klart med ytterligare en spelare som inte ingår i planerna för det här året. Klubben och Denis Abdulahi har kommit överens om att med ögonblicklig verkan avsluta hans kontrakt som sträcker sig fram till och med 2014. Eftersom ingen annan klubb nämns i ÖSKs meddelande är det väl så, att ÖSK fick lov att köpa loss honom från hans kontrakt. Av meddelandet på ÖSKs hemsida framgår, att Abdulahi för närvarande är skadad, vilket nog gjort det svårare att få till stånd ett regelrätt klubbyte eller en utlåning.

Abdulahi lyckades aldrig etablera sig i ÖSKs matchtrupp. Totalt under åren 2010 och 2011 fick han vid 7 tillfällen komma in som avbytare och hans sammanlagda speltid för ÖSK blev inte mer än ca. 70 minuter. Under 2010 var han under en del av säsongen utlånad till isländska Vikingur Reykjavík. Hela säsongen 2012 spelade han för finländska VPS i vilken klubb han etablerade sig som startspelare med 29 framträdanden i ligan samt 5 i cupen. Därför är det rätt förvånande att ”man” inte lyckades hitta någon annan finsk klubb som kunde ta sig an honom under hans sista kontraktsår med ÖSK. Men han kanske inte ville tillbaka till Finland utan hellre pröva sin lycka någon annanstans. Han  ingick i den bantningsplan som ÖSK jobbat med för sin trupp inför den kommande säsongen och han kommer därför inte att ersättas med någon annan spelare.

ÖSK: Denis Abdulahi lämnar ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.