Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Högberg och Bohlin förlänger

ÖSK meddelade nu på kvällen att man kommit överens med Jimmy Högberg och Jonas Bohlin om kontraktsförlängningar. Fystränarens kontrakt förlängs ned två år och målvaktstränarens med ett.

Jonas Bohlin har tidigare i något sammanhang sagt att han tar ett år i taget så jag tror inte att man skall läsa in speciellt mycket i att hans kontrakt bara är ettårigt.

Jag kan inte låta bli att undra varför det tog så här lång tid att få fram information om dessa förlängningar. De borde väl ha varit klara sedan en tid tillbaka.

Jag tror att ÖSKs förhoppning i det längsta var att kunna ge en komplett sammanställning över det sportsliga organisationen för det kommande året. Men efter att det kommit grus i anställningsmaskineriet fick man nöja sig med att bekräfta att man i alla fall gjort klart med fys- och målvaktstränarna.

ÖSK: ÖSK Fotboll förlänger med Högberg och Bohlin

Silly Winter 2020/21: Ännu inget klart med tränarna

NA skrev igår om kontraktssituationen för ÖSKs tränarteam. Att Axel Kjäll stannar kvar i ÖSK verkar väl vara klart vid det här laget. Frågan är bara vad han skall göra. Eller kanske snarare hut mycket han skall göra. Kanske har svaret på denna fråga någonting att göra med vad som händer med övriga tränare. Alla tre har kontrakt som löper ut i år och det är inte givet att de kan/vill fortsätta med ÖSK.

Av Axels uttalande till NA att döma vill han/man nog i första hand behålla den nuvarande tränartrion. Enligt Kjäll diskuteras detta tillsammans med Simon Åström. Förhoppningen är att oavsett hur förhandlingarna går, ska de vara avklarade till årsskiftet.

Vitor Gazimba.
Axel Kjäll och ÖSK verkar vara väldigt nöjda med Gazimba som helt oplanerat kom in i verksamheten, då Daniel Bäckström lika oplanerat hoppade av för ett jobb hos Malmö FF. Gazimba verkar ha fått ett större ansvar än vad som väl normalt brukar läggas på en assisterande tränare. Frågan är om han är nöjd med detta eller om han vill ta steget fullt ut till en roll som huvudansvarig tränare igen. I Kongsvinger, som han kom från, var han ju huvudtränare. Anställningen hos ÖSK kom lägligt rent tidsmässigt för honom men innebar ändå ett steg bakåt i tränarkarriären. Ett annat problem – eller vad man skall kalla det – är att han har sin hustru i Portugal. Något som givetvis är väldigt svårt att hantera över en längre tidsperiod.

Kjäll: Jag vet att han har trivts i den rollen men han har fortfarande sin fru i Portugal och har bara varit här ett år. Det är klart att han funderar långsiktigt vad som är bäst för honom. Jag hoppas och tror att vi kan hitta en lösning med honom inför nästa år. Det är vår ambition att han ska jobba med ÖSK fotboll nästa år.

Jimmy Höglund.
ÖSKs fystränare delar sin tid mellan ÖSK och Svenska Fotbollförbundet. Han är sedan många år etablerad i Örebro med sin familj. Jag har en känsla av att han egentligen är lite överkvalificerad för en klubb som ÖSK, som väl inte kan betala honom lika mycket som en klubb med mer resurser skulle kunna göra. Men han verkar att trivas i Örebro, så han blir kanske kvar trots allt.

Kjäll: Min känsla är att han vill vara kvar, det är så diskussionerna går och där sitter vi i diskussioner kring avtal och förutsättningar för att han ska vara kvar.

Jonas Bohlin.
Även ÖSKs målvaktstränare delar sin tid mellan två arbetsgivare. För Bohlin handlar det dels om tränarjobbet hos ÖSK och dels jobbet som polis. För hans del gäller det i första hand att finna former som gör att han kan fortsätta med båda uppgifterna.

Kjäll: Jag hoppas och tror att han ska vara kvar. Sen gäller det att hitta en balans för hur mycket han ska vara här och hur mycket han ska vara hos polisen. Om vi kan landa in i någonting som varit liknande i år hoppas jag vi kan fortsätta jobba tillsammans.

NA: ÖSK riskerar att tappa tränarteamet – samtliga med utgående kontrakt

Slut i Estland för Jimmy Högberg

Jimmy Högberg

Jimmy Högberg


ÖSKs fystränare har hittills jobbat med ÖSK på halvtid. Den andra halvan har han ägnat först åt Svenska Fotbollsförbundet och sedan åt det estniska ditot. Jobbet i Estland var nog hårt knutet till Magnus Persson, som varit estländsk förbundskapten sedan december 2013. Högberg kom in som fystränare till det estländska landslaget för rätt precis ett år sedan.

Efter det att Persson misslyckats med jobbet som estnisk förbundskapten och nu fått sparken kommer det inte som någon större överraskning att även Jimmys uppdrag avslutats. Det brukar ju gå till på det sättet i fotbollssammanhang. Någon egen direkt koppling till estländsk fotboll har han knappast.

Från ÖSKs håll hoppas man väl att Högberg skall hitta en anställning som gör det möjligt för honom att fortsätta hos ÖSK. Hans kontrakt med ÖSK sträcker sig liksom för Alexander Axén och Axel Kjäll över nästa år. Får han tag på ett heltidsjobb någon annanstans lär ÖSK knappast kunna eller vilja stoppa honom.

NA: Högberg lämnar Estland: ”Tråkigt att inte fortsätta”

Högberg tränar Estland

Jimmy Högberg.

Jimmy Högberg.


ÖSK meddelade igår, att lagets fystränare fått nya uppgifter. Det är dock ingenting som påverkar hans halvtidsuppdrag hos ÖSK utan det handlar om att han byter bort sin andra del – arbetet hos SvFF – mot en uppgift som fystränare för det estniska landslaget. I den funktionen kommer han att samarbeta med Estlands förbundskapten Magnus Persson.

ÖSK: Jimmy Högberg blir fystränare för Estlands landslag
NA: Här är Högbergs nya utmaning

Två år till för Jimmy Högberg

Förlängt kontrakt för Jimmy Högberg.

Förlängt kontrakt för Jimmy Högberg.


ÖSK meddelade idag, att de förlängt Jimmy Högbergs kontrakt med klubben fram till och med år 2017. Fast frågan är väl egentligen vem som förlängde med vem. Jag har en känsla av, att Högberg som under sina två hittillsvarande två år hos ÖSK etablerat sig som en ansedd ”fotbollsfystränare”, inte saknade alternativ. Att han delar sin tid hos ÖSK med en halvtidstjänst hos SvFF är ett tecken på kunskaper är attraktiva.

Hans kontraktsperiod sammanfaller efter denna förlängning med den som Alexander Axén och Axel Kjäll tidigare i år kom överens med Sportklubben om.

ÖSK: ÖSK Fotboll förlänger med Jimmy Högberg
NA: Han förlänger med ÖSK
ÖSK: Intervju med Jimmy Högberg (video

Örebro SK – FC Slovan Liberec 2-0 (2-0)

Plats: Estádio Albufeira
Tid: Måndagen den 10 februari kl. 17:00
Domare: Pedro Sancho
På TV: Eurosport (1)
Web-TV: Nej
Publik:


Matchfakta:
12. 1-0 Daniel Gustavsson (M Saeid)
24. 2-0 Erik Moberg (M van Heerden)

Startelva: Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Magnus Wikström (k), Erik Moberg, Marc van Heerden (46) – Ahmed Yasin (71), Ayanda Nkili, Mohammed Saeid (79), Daniel Gustavsson – Shpetim Hasani (76), Alhassan ”Crespo” Kamara
Ersättare: Jacob Rinne, Kalle Holmberg (71), Christoffer Wiktorsson, Emil Berger, Patrik Haginge (46), Boris Lumbana (79), Christer Lipovac, William Atashkadeh och Markus Pode (76).


140211. NA: Se målen – hör kommentarerna (video)
140211. NA: Kan få pokalen med posten: ”Kan ha värre problem”
140211. NA: Hemligheten bakom målet: Överlägsen spänst
140210. ÖSK: Axel Kjäll efter 2-0 mot Slovan Liberec (video)
140210. ÖSK: Full pott i Atlantic Cup efter 2-0 mot Slovan Liberec
140210. NA: ÖSK chockade storklubben (video med målen)


NA: Direktrapportering


140210. ÖSK: Wikström om lägret och kvällens match
140210. NA: Högberg: Så ska ÖSK palla extrema schemat
140209. ÖSK: Se ÖSK-Slovan Liberec på O’Learys

ÖSK-fys i Örebroar´n

I veckans nummer av gratistidningen Örebroar´n finns en intervju med ÖSKs fystränare Jimmy Högberg. Enligt Högberg så:
– Kör man nu en mer fotbollsanpassad försäsongsträning.
– Truppen är i bättre fysisk form jämfört med hur det såg ut förra året
– Han tycker inte att man skall kunna skylla dåliga försäsongsresultat på att truppen var nedtränad. Det ordet verkar inte finnas i hans försäsongsförberedelser.

Bloggen har hört liknande påståenden tidigare – från Sixten Boström.

Högberg förlängde

2013-05-09_DSC_0019_Jimmy Högberg

När ÖSK sände sin Uppesittarkväll över webben berättade Jimmy Högberg, att han just förlängt sitt kontrakt med ÖSK med två år. Jimmy kommer att dela sin tid 50/50 mellan ÖSK och Svenska Fotbollförbundet. Hos ÖSK är man säkert både nöjda och glada över förlängningen eftersom det skall ha funnits andra klubbar som också var intresserade av att dra nytta av Jimmys kunskaper.

Vinterfönstret 2013

Allmänt.

130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
120831. Fyra utgående kontrakt

A-trupp 2012.


Marcus Astvald (2013).
121107
. Allsvenskt intresse för Astvald?


William Atashkadeh (2014).
121119. Atashkadeh har inte hört något


Emil Berger (2014).


Ilir Berisha (2014).


Patrik Haginge (2014).


Shpetim Hasani (2014).


Kalle Holmberg (2014).


Josef Ibrahim (?).
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna


Mohammed Saeid (2014).


Peter Samuelsson (2014).
121105: Samuelsson: ÖSK vill behålla mig


Jonas Sandqvist (2014).
130326. Inget provspel för Sandqvist
130301. Sandqvist i vägen för Bergström
130215. Sköldmark om truppen
130125. Sandqvist kvar i allsvenskan?
121227. Sandqvist fortsatt i utkorgen
121124. Sandqvist oönskad
121123. ÖSK söker jobb åt Sandqvist
121102. Vill Sandqvist bort?
121029. ÖSK vill ha ny målvakt


Christoffer Wiktorsson (2015).


Samuel Wowoah (2013).
130109. Wowoah: Håller ett år till
121220. Wowoah: I stort sett klart
121119. Wowoah mot kontrakt


Ahmed Yasin (2014).
130205. Yasin kvar i ÖSK
130121. Yasin: Fokus på ÖSK – just nu
121228. Yasin har skaffat agent
121226.Yasin flyttar gärna


Lämnar truppen.


Denis Abdulahi (2014).
130408. Nygammalt för Abdulahi
130306. Abdulahi lämnar ÖSK
130215. Sköldmark om truppen
130124. Abdulahi i Rumänien
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
121031. Abdulahi fortsätter inte i VPS


Armend Alimi (2014).
122021. Alimi lämnar
121220. Alimi på väg bort


Patrik Anttonen (utgående).
121211. Anttonen till Degerfors
121118. Får Anttonen lämna?
121001. Anttonen vill fortsätta några år till


Daniel Bamberg (2015).
130331. Haugesund: Förhandlat sedan i höstas
130330. Bamberg – retur Haugesund
130327. Bamberg vill bort
130222. Bamberg: Intresse finns
130215. Sköldmark om truppen
130121. Haugesund vill varken förneka eller bekräfta
130120. Bamberg: Vill tillbaka till Haugesund
130118. Bamberg vill bort (igen)


Albert Bunjaki
121116. Bunjaki får lämna


Tomer Chencinski (2013) .
121226. Chencinski till Maccabi Tel Aviv
121220. Bud på Chencinski
121029. ÖSK vill ha ny målvakt


Tobias Grahn (uppsagd) .
130306.Grahn slår rot i Danmark?
121010. FotbollDirekt: Grahn vill lämna ÖSK
120901. Grahn vill inte spela i Superettan


Andreas Haddad (kontrakt avslutat i förtid).
121203. Andreas Haddad blir brommapojke
121112. Haddad lämnar ÖSK
121109. Haddad till BP?
121107. Haddad på väg bort?


Eidur Sigurbjörnsson (2015).
131011. Eidur lånas ut till IBV
130105. Rama skall provspela


Valdet Rama(juni 2013) .
130131. Rama till Spanien
130125. Intresse för Rama
130116. Rama: Inte bra nog för St. Gallen
130115. Ingen testmatch för Rama med St Gallen
130108. Tuff start för Rama?
130105. Rama skall provspela
130103. Rama till Schweiz?
121101. Rama till Tyskland?
121029. Rama vill lämna Sverige
120921. Rama spelklar
120906. Intresse för Rama?


Nytillkommande


Alexander Axén (2014).
121019. Alexander Axén tillbaka i ÖSK
121018. Axén åter?


Jimmy Högberg.
130103. Ny fystränare till ÖSK


Axel Kjäll (2014).
121120. Axel Kjäll ny tränare hos ÖSK
121119. ÖSK vill ha KjällLudwig Bergström (2013)
130330. Bergström in som andremålvakt
130301. Sandqvist i vägen för Bergström
130214. Provtränande målvakt


Oscar Jansson (2015).
121226. Jansson tar platsen i målet
121208. Jansson väntar
121124. Sandqvist oönskad
121120. ÖSK skall tala med Oscar Jansson


Alhassan Kamara (lån 2013).
130124. Kamara till ÖSK – trots allt!
130124. Kamara till ÖSK – trots allt?


Boris Lumbana (2014).
121105. Nytt kontrakt för Boris


Erik Lund (till 130801)
130330. ÖSK lånar Lund


Tobias Nilsson (2015).
131005. Tobias Nilsson scoutad av P-O Ljung
130104. Tre år för Nilsson
130103. Nilsson nära ÖSK
130103. Ljung inför träningsstarten


Ayanda Nkili (Försvarsspelare).
130214. Nkili på ingång?
130129. Pappersstrul försenar Nkili
130104. Abdulahi och Ibrahim inte i planerna
121120. Nkili mot kontrakt
121109. Intresse för Nkili?
121023. Provspelare i U21-matchen
121022. Nkili provtränar med ÖSK


Magnus Wikström (2013)
121114. Wikström förlänger
121021. Wikström vill förlänga


Testspelare/Rykten etc.

Oscar Berglund (målvakt).
121101. Berglund vill till Örebro


Tom Bongay. (Anfallare)
121015. Höstträning den 15 oktober


Jacob Ericsson (Vänsterback).
121220. Gefle tackar nej till Ericsson
121115. ÖSK intresserade av Karlstad-back