Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén åter?

121019. NA: Axén skriver på idag.
NA hävdar – under åberopande av icke namngivna källor – att Alexander Axén idag kommer att skriva på för sportklubben. Enligt tidningen(s källor) rör det sig om en nytillsatt specialroll i ÖSKs tränarstab.

Den senare punkten låter rätt märkligt, eftersom ÖSK med den förestående anpassningen av organisationen till Superettnivå knappast lär ha råd eller möjlighet att inrätta nya befattingar. Men tanken kanske är att han parkeras på denna position tills dess att övriga organisationsförändringar genomförts. Man kan ju för att ta ett exempel inte säga att han skall ta över Bunjakis roll så länge som Bunjaki är kvar i organisationen.

121018 kväll.
Fotbollskanalen har talat med ÖSKs två tränare om vad det skulle innebära om Alexander Axén knyts till klubben. P-O Ljung säger sig vara mycket positiv till förslaget. Han känner Alec sedan tidigare och verkan komma bra överens med honom. De deltog i samma Uefa Pro Diploma utbildning hos Svenska Fotbollsförbundet för två år sedan. Ljung hade givetvis kunnat avstå från att kommentera saken närmare med hänvisning till att inget är klart. Att han trots det gör det tyder väl på att det mer eller mindre är klart att Alex kommer att ansluta.

När det gäller Albert Bunjaki så skriver man att hans kontrakt med ÖSK går ut vid årsskiftet och Bunjaki verkar inte vara säker på om han kommer att fortsätta eller ej. ”Det beror på hur den nya organisationen kommer att se ut”, är hans kommentar.

Beträffande Bunjakis kontraktslängd är det lite förvånande, att man skriver att det går ut redan vid årsskiftet. När han anställdes för ett år sedan som U21-tränare skrev nämligen NA, att det var ett kontrakt på tre år. Dessutom fanns det, enligt NA, en möjlighet att omförhandla (alltså avsluta) kontraktet om Kosovo skulle bli antaget som medlem av UEFA. Detta har inte hänt än, även om landet snart verkar få tillåtelse att börja spela officiella träningsmatcher.


121018. ÖSK bekräftar kontakten.
I dagens NA bekräftar Jan Karlsson, att Alexander Axén är ett intressant namn för klubben inför nästa år. Jan Karlsson säger att diskussionerna pågått en ”längre” tid och att man haft en bra dialog. Det låter väl som om Axén kan komma att återuppta sitt tränarvärv hos Sportklubben.

121017.
NA skriver idag, att Alexander Axén kan vara på väg tillbaka till ÖSK. Bakgrunden till NA:s artikel är en tweet som lagts ut av Alexanders bror Kristofer för några dagar sedan.

Sedan verkade det som om Aftonbladet/Sportbladet på ett eller annat sätt snappade upp historien.

NA kontaktade brodern, som väl inte hade så mycket mer att tillägga i sak. Däremot är han rejält missnöjd med NA:s artikel i vilken han anser att han blivit felciterad.

Eyravallsbloggen plockar fram ”Ingen rök utan eld” ur floskelförrådet och tror att det säkert kan ligga en del bakom påståendet. ÖSK verkar ju inte heller vilja dementera påståendet rakt av.

Om man sedan skulle spekulera i att det kan bli en återanställning av Alec, så kan man ju notera, att P-O Ljung nog inte är främmande för en lösning med ett delat ledarskap. Det var ju så han och Conny Karlsson jobbade i Helsingborg. Problemet för ÖSK är väl framför allt att man i så fall får för många tränare samtidigt som man kommer att tvingas att banta sin budget kraftigt på grund av den kommande nedflyttningen.

Om det stämmer att Alexander Axén är på väg in så bör det väl rimligen också innebära att Albert Bunjaki är på väg ut. Kanske är det så att man inte tycker att det håller med en A-lagstränare, som arbetspendlar från Skövde. Dessutom finns det tecken som tyder på, att Bunjakis engagemang för Kosovos ”landslag” kommer att öka och då blir det tids- och arbetsmässigt ohållbart att samtidigt träna ÖSK.

Fria Tidningen: Kosovo förbereder sig för EM-kval i herrfotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.