Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare i U21-matchen

Dagarna efter det att P-O Ljung sagt i alla tillgängliga media att det intressanta med ÖSK är satsningen på lokala talanger så strömmer det in provspelare med afrikanskt ursprung. Förra veckan var Tom Bonguy från AIK här och tränade med truppen. Men sedan har det inte hörts något mer om honom så jag antar att han är bortsorterad vid det här laget. Annars borde det väl ha varit intressant att se honom i dagens U21-match.

I den medverkade i stället Ayanda Nkili som kom hit för någon dag sedan och den idag anslutande Aminu Abdallah från Ghana. ÖSK skriver på sin hemsida, att Abdallah är en central mittfältare. Han är 18 år och redan hunnit med att provspela hos PSV Eindhoven.

I Holland blev det inget kontrakt och att döma av vad han visade upp under andra halvleken på Behrn Arena är det inte så konstigt. Han såg stel och orörlig ut och hade inte någon vidare precision i passningarna. Han lär ha anlänt idag så det är möjligt att han fortfarande hade en del resetrötthet att kämpa mot utöver juniorerna från Hammarby.

Betydligt intressantare såg den andra provspelaren ut. Ayanda Nkili skall enligt ÖSK vara högerback och jag har sett uppgifter att han använts på mittfältet. Idag spelade han dock mittback tillsammans med Anton Westerlund. Mittbacksparet klarade sig bra, tycker jag. Westerlund som bara är 17 år är välbyggd och ser ut och agerar som en riktig mittback. Ayanda är väl inte på något sätt en klassisk mittback – han är alldeles för kort för det. Men han verkar vara en riktigt duktig fotbollsspelare som är snabb och smidig, trygg med bollen och han hittade lösningar utan att förlora bollen även i några trängda situationer. Passningsspelet fungerade dessutom bra. En fördel med honom är ju dessutom att han redan spelat drygt ett år i Sverige och hunnit bekanta sig med vad det innebär. Det är rätt märkligt att han fortfarande ”tillhör” div 3-laget IFK Hässleholm.

Nkili har uppenbarligen haft sällskap till Örebro med Bosse Nilsson. Helsingborgs tidigare sportchef/tränare satt nämligen tillsammans med P-O Ljung på läktaren under den första halvleken. I halvtid gick de tillsammans med Magnus Sköldmmark i riktning mot ÖSKs kontor på Västra Läktaren. Det var dock knappast för att förbereda ett kontrakt utan snarare för att komma ifrån den rätt påtagliga och råa kylan den här kvällen.

Rätt märkligt tycker jag att det var, att han testades som mittback när ÖSK skriver att man tagit hit honom som högerback. Anledningen kan ha varit, att man ville låta Patrik Anttonen få en hel match i benen som kompensation för den match han missade i helgen på grund av barnafödandet. Patrik gjorde för övrigt en utmärkt match – speciellt offensivt – och bör ha stärkt sina möjligheter att få spela mot IFK Göteborg på söndag.

4 kommentarer – kommentera

Mb

Man kan undra varför man inte låter klubbens egna
lovande mittbackar från U17 testa att spela 20-30 min
nån match när man låter både anfallare etc spela
mittback…

henri pitkäkangas

fem försvarare uttagna mot hammarby. fyra spelar hela matchen. talanngen Ålgars får ej någon speltid. ska inte u 21 vara utvecklande ?

Mb

Det har tyvärr varit ett flertal såna tillfällen där U17 backar varit med i truppen och även rest rätt långt utan att få nån speltid.

M.A

Ösk U17 har många lovande backar-satsa på dom!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.