Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bamberg vill bort

Daniel Bamberg – trivs inte i Örebro, men kan inte skylla på flyget.

Med bara några dagar kvar innan det svenska transferfönstret stängs återupprepar Daniel Bamberg sitt önskemål att få lämna Örebro och ÖSK.
– Jag är inte motiverad att spela här, säger brasilianaren enligt NA:s Henrik Brändh.

Bloggen tror inte att det blir så lätt för brasilianaren att finna någon ny klubb. Hans år hos ÖSK har väl inte varit någon större succé. När han inte varit skadad har han inte presterat något iögonfallande bra. På 21 matcher förra säsongen, varav 17 från start, så åstadkom han två mål och två mågivande passningar.

Både Sixten och P-P Ljung spelade honom i princip jämt då han var tillgänglig, men resultatet mätt i mål och målgivande passningar var som sagt beskedligt. Brasilianaren är på den här nivån förvisso en kompetent fotbollsspelare, men knappast en spelare som väcker något större intresse så här sent in i transferperioden. De flesta föreningar där han skulle kunna ta en plats och göra nytta lär ha gjort klart med sina trupper vid det här laget.

Dessutom lär hans senaste begäran om klubbyte utlösa en del alarmklockor. För just förvånande klubbyten har varit något av hans signatur under de senaste åren. Han lämnade IFK Norrköping efter att som lagkapten varit en tongivande spelare i det lag som förde upp klubben till Allsvenskan. I stället för att förlänga med IFK gick han till FK Haugesund. I Norge blev det dock bara spel i ett år. Trots att han hans kontrakt inte löpt ut ville han lämna klubben och lyckades bli såld till ÖSK. Då refererade han till att han inte trivdes och inte tyckte om att flyga (med de små flygplan som norska fotbollslag måste använda sig av i det avlånga grannlandet). Och nu vill han alltså bort igen. Med den historiken borde de flesta sportchefer fundera en extra gång innan de köper loss honom.

Om Bamberg vill byta klubb igen är det bästa han kan göra inte att gnälla så mycket i media, utan i stället göra en bra start på året hos ÖSK. Klarar han det lär hans möjligheter se betydligt bättre ut. I dagsläget är det dock inte ens säkert att han kan ta tillbaka sin plats i ÖSKs startelva, vilket kanske bidrar till hans olustkänslor.

elitefootball: Daniel Bamberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.