Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bamberg vill bort (igen)

Daniel Bamberg vill inte vara kvar i ÖSK, säger han.

Daniel Bamberg säger till FotbollDirekt, att han inte vill vara kvar i ÖSK längre. Med tre år kvar på kontraktet och med risken att dessa år kommer att tillbringas i Superettan (och med Superettans löneläge, antar jag) så säger han sig vilja byta upp sig till en klubb på den högsta nivån i Skandinavien.

Enligt Bamberg har ÖSK fått flera bra bud på honom, men klubben verkar inte vara intresserad av att släppa honom. Visserligen är det lång tid kvar för de skandinaviska transferfönstren innan de stängs, men mot slutet av januari har nog de flesta trupper satt sig och det är inte säkert att han senare kan få den flytt han eftersträvar.

Brasilianaren var om inte en flopp så i alla fall en halvflopp förra året – i alla fall med tanke på de förväntningar som byggdes upp före säsongen. Han verkar dock ha haft tränarnas förtroende och spelade i princip alla matcher när han inte var skadad, vilket han var en hel del under inledningen av säsongen. Bambergs facit under år 2012 blev 21 matcher, 2 mål samt 2 målgivande passningar. Rätt klent faktiskt med tanke på vad man borde kunna förvänta sig av en spelare med hans bakgrund.

Spelaren representerade IFK Norrköping under åren 2006-2010 med undantag för en period då han ”blev kvar” i Brasilien. År 2010 bestämde han sig rätt överraskande och för Norrköpings supportrars del chockartat att inte förlänga sitt kontrakt med klubben. Detta trots att han som lagets kapten i hög grad bidragit till att östgötarna lyckades kvalificera sig till allsvenskan igen. I stället skrev han på för FK Haugesund, där han dock bara stannade ett år. Han kom överens med norrmännen om att bryta kontraktet, vilket gjorde övergången till ÖSK möjlig. Som skäl till att flytten från Haugesund anfördes dels att han var flygrädd, dels inte kunnat finna sig tillrätta socialt i staden.

Bloggen kan faktiskt inte helt släppa tanken på att det framför allt är möjligheterna att dra in sign-on bonusar, som motiverat de senaste årens täta klubbyten. Inget ont i det – det hör till spelets regler speciellt om man kommer från Brasilien, där väl framtidsutsikterna nog inte är så lysande efter en fotbollskarriär i Skandinavien.

ÖSK får nu försöka ta ställning till vad man vill göra. Sett till sammansättningen på truppen finns det faktiskt två spelare till, vilka har Bambergs position som högerbräddare som sin normala arbetsplats. Utöver brassen spelas ju oftast även Marcus Astvald och Ahmed Yasin till höger på mittfältet. Klubben har alltså möjligheten att släppa honom och använda de resurser som friställs till att ta in en spelare på någon annan plats, där man bedömer att behovet är större.

Bloggen anser att man skall sälja om det stämmer att man fått bra bud på honom.

NA dagen efter: Mittfältsstjärna vill bort från ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.