Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Höstträning den 15 oktober

Bloggen som hade lite tid att slå ihjäl passade på att besöka dagens träning för att få en uppfattning om läget i laget etc. Väl på plats på Örnsro så var det svårt att identifiera en av deltagarna. Hemma igen så gick det att läsa på ÖSKs hemsida, att den okände var Tom Bongay som kommit till Örebro från Sierra Leone via AIK/Akropolis. Ett inte helt (men nästan) nytt namn för ÖSKs del. Artonåringen gjorde nämligen två mål för AIK när de mötte ÖSK i en U21-match för några veckor sedan.

Fotbolltransfers.com: AIK lånar anfallaren Tom Bongay

Tom Bongay

Det var en hel del folk i rörelse eftersom A-truppen och U21-truppen delade på plan och tränare den här gången. Av spelarna från A-truppen saknades den landslagsupptagne Ahmed Yasin, Eidur Sigurbjörnsson (knäskadad), William Atashkadeh (vriststukad), Valdet Rama (sjuk) samt Tobias Grahn.

Gott om målvakter var det eftersom utöver Tomer Chencinski och Jonas Sandqvist så deltog även Jonathan Thuresson (U21), Jonathan Herbst (P17 E) och Kalle Westdahl (P15 E). Jonas Sandqvist har ju tidigare rapporterats som något av ett skademässigt frågetecken på grund av problem med en armmuskel och det kan nog stämma. Under det avslutade tvålagsspelet var det nämligen Jonathan Thuresson som stod i det ena målet.

Att döma av laguppställningen i tvålagsspelet går Anttonen fortfarande före sin namne Haginge och det verkar vara Emil Berger och Mohammed Saeid som har förstatjing på det inre mittfältet – fast med Grahn frånvarande skall man kanske inte dra alltför långtgående slutsatser av det personvalet.

Andreas Haddad får omvårdnad av Urban Juneholm.

Andreas Haddad deltog vad det verkade fullt ut. Ett tag såg det ut som om han ånyo skulle hamna utanför truppen. Han ramlade och verkar ha fått en smäll åt axeln till, men Urban Juneholm fick nog ordning på grejorna för efter ett tag var han med i kampen om bollen igen. Dessutom agerade han den här gången anfallare och inte mittback. Eftersom Eidur är borta saknades det en mittback och den positionen fick Haris Karahmet och inte Boris Lumbana ta hand om.

Målvaktskavalkad från träningen på nästa sida.

Kalle Westdahl

Jonathan Herbst

Jonathan Thuresson

Tomer Chencinski

1 kommentar – kommentera

patrick

Lustigt ändå att den som förmodligen är bäst i ÖSK-familjen inte får vara med och träna (Davide Croce)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.