Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pappersstrul försenar Nkili

NA skriver idag i sin pappersutgåva om Ayanda Nkili, som ännu inte anslutit till ÖSK-truppen. Meningen var att han skulle varapå plats när försäsongsträningen började, men nu tre veckor senare är han fortfarande kvar i sitt hemland.

Enligt Per-Ola Ljung beror detta på att alla formaliteter kring hans övergång ännu inte klarats ut i Sydafrika. Frågor som måste avgöras är till exempel om han skall anses registrerad hos det sydafrikanska fotbollsförbundet eller hos ett distriktsförbund. Dessutom är det inte helt lätt att reda ut hans fotbollsmässiga bakgrund. En del av de fotbollsakademier där han deltagit finns inte längre, enligt tidningen.

Det låter väl närmast som om det är fråga om hur pengarna i samband med hans övergång från IFK Hässleholm till ÖSK skall fördelas. En viss summa skall säkert betalas ut till hans tidigare ”föreningar”. Dels finns det ju alltid en sk. solidaritetsersättning, även om den i det här fallet inte borde vara så stor. (Den är 5 % av övergångssumman). Men det kan ju även finnas en vidareförsäljningsklausul mellan hans tidigare akademi och IFK Hässleholm och i så fall är det större belopp som skall fördelas och som många vill få en del av.

På frågan om ÖSK jobbar på andra alternativ lämnar Ljung standardsvaret att arbetet med truppen ständigt pågår,  men påpekar samtidigt att intresset för Nkili inte har minskat trots registreringssvårigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.