Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK vill ha Kjäll

ÖSK har träffat Axel Kjäll och erbjudit honom tjänsten som assisterande tränare. Det kunde man läsa i papperstidningen i morse och det kan man läsa i en något avkortad artikel som tidningen nu lagt ut på sin hemsida. Det jobb sin ÖSK erbjudit tycks vara en kombinerad tjänst där ansvaret för den nya U19-truppen ingår. (Nästa års U19 blir en sammanslagning av årets U21 och U17). Upplägget påminner nog en hel del om hur det såg ut i Helsingborg och motsvarar väl den tjänst som P-O till att börja med hade i sin förra klubb.

Bloggen tycker att det är helt rätt att knya ihop verksamheterna i A-truppen med den talangutveckling som skall bedrivas i U-19, men kan samtidigt inte låta bli att undra hur det är tänkt att samarbetet med Alexander Axén skall se ut. Alec skall ju också han syssla med talangutvecklingen inom klubben och i det sammanhanget borde väl arbetet med U19-truppen vara en integrerad del.

Kjälls hittillsvarande klubb BK Forward verkar inte vara villiga att släppa iväg sin tränare utan strid. Jag har för mig att Kjälls kontrakt med BK Forward gått ut i år, så div 1-laget har inte några kontraktsmässiga möjligheter att stoppa ÖSKs försök att värva honom. Däremot kan de givetvis försöka erbjuda sådana villkor att Kjäll väljer att stanna kvar.

Forwardstränaren ställs inför ett svårt val. Skall han välja att ta ett jobb som väl karrärsmässigt kan anses att vara ett steg uppåt, men ändå innebär att han blir tredjenamn i ÖSKs tränarstab. Eller skall han välja en fortsättning i BK Forward, där han byggt en stark position under sina två år som tränare och där det är han som själv får bestämma över träningsupplägg och coachning. Det är inte något lätt val, men bloggen tror nog att det i slutändan blir ÖSK som kommer att dra det längsta strået. Kjäll har representerat ÖSK under halva sitt liv (trots avstickarna till Trelleborg och Forward) och det har nog satt sina spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.