Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne till ÖSK

ÖSK meddelade idag att man gjort klart med Jacob Rinne (och BK Forward) om att den talangfulle målvakten kommer att vara ÖSKare från och med den 1:a augusti och tre och ett halvt år framåt i tiden. Till att börja med blir det dock en fortsättning för Rinnes del hos BK Forward, eftersom han kommer att vara utlånad till dem under resten av det här året.

Meddelandet om övergången kom faktiskt rätt överraskande eftersom Rinne var på tapeten redan i vintras. Då tyckte han inte att en övergång till ÖSK var så intressant, eftersom han var säker på att få speltid hos Forward och ungefär lika säker på att bara få en bänkplats som andremålvakt hos ÖSK. Även om Oskar Janssons uttalade målsättning är att komma utomlands igen så blir det inte så utvecklande att försöka vänta ut honom.

Av ÖSKs nuvarande målvakter är det väl främst Ludwig Bergström och Jonathan Thuresson som berörs. Ludwigs sejour hos ÖSK ser ut att bara bli ettårigt, men det har han nog varit införstådd med ända från början. För Jonathans del borde övergången innebära, att hans möjligheter att på sikt växa in i rollen som andremålvakt försämrats betydligt. Jonathan är bara ett år yngre än Jacob, men har inte alls haft samma möjlighet att skaffa sig erfarenheter av A-lagsspel.

ÖSK: Jacob Rinne klar för ÖSK Fotboll
BK Forward: Ännu en spelare från Forward till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.