Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nkili mot kontrakt

Ayanda Nkili. (Foto: http://www.soccerladuma.co.za)

NA skriver idag på papper och på nät, att ÖSK är på väg att skriva kontrakt med den sydafrikanske försvarsspelaren Ayanda Nkili. Denne kommer i så fall till Örebro via Hässleholm där han under två säsonger representerat div 3-laget IFK Hässleholm. Det låter väl inte så imponerande. Bakom värvningen tycks dock Bosse Nilsson, tidigare både sportchef och tränare hos Helsingborgs IF. Nilsson har själv varit på plats i Sydfrika och rekryterat Nkili från Stars of Afrika, som är en fotbollsakademi.

Nkili var i Örebro och tränade med ÖSK i ungefär en vecka. Han spelade även mittback i U21-matchen mot Hammarby och gjorde rätt bra ifrån sig. Han är inte så lång så att det är nog snarast som ytterback (till höger) som han är tilltänkt. Det skulle alltså handla om en ersättare till Patrik Anttonen som inte verkar få något nytt kontrakt. Enligt Nilsson kan Nkili spela på alla fyra positionerna i backlinjen samt dessutom som mittfältare, vilket givetvis gör honom rätt attraktiv för ÖSK med sin kraftigt bantade trupp (under förutsättning att han är tillräckligt bra).

Eftersom Nilsson och P-O Ljung väl har en bra kontakt med varandra via sin gemensamma tid i Helsingborg kan man nog anse att Nkili är ordentligt scoutad även om hans tid i ÖSK var rätt begränsad.

Av allt att döma eller i alla fall NA:s artikel så är ett kontraktskrivande nära förestående.  Något som väl bekräftas av att Nkili var närvarande vid ÖSKs säsongsavslutning på O´Learys nyligen. (Bild nr 1 och 5)
– Är han inte helt hundra klar, så är det väldigt nära i alla fall, säger Nilsson till NA.

Soccer Laduuuuuma!: Nkili Set For Orebro SK Switch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.