Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Björnquist på väg tillbaka?

Daniel Björnquist som lagkapten för ÖSKs talanglag år 2010.

Daniel Björnquist som lagkapten för ÖSKs talanglag år 2010.

NA skrev på nätet igår och i papperstidningen idag, att den tidigare ÖSK-talangen Daniel Björnquist kan vara på väg tillbaka till klubben. Daniel erbjöds inget kontrakt med ÖSK när talangtruppen upplöstes och han gick i stället till BK Forward.Där har han lyckats bra och nu med en ny ledning och en ny fotbollsfilosofi vill ÖSK ”ha tillbaka” sin tidigare talang.

Daniel har nämligen många av de egenskaper som P-O Ljung vill se hos sina ytterbackar. Han är offensivt lagd, snabb, löpvillig och konditionsstark – som gjord för att patrullera längs kanten likt en närkesslättens Cafu.

Nu verkar det alltså som om han skulle vara på väg tillbaka och en övergång kan komma så tidigt som under sommarfönstret. Enligt tidningen är klubbarna redan ense om villkoren för övergången. Det enda som nu återstår är att ÖSK och Daniel kommer överens om de personliga villkor som lön, kontraktsperiod etc.

ÖSKs bekräftade intresse för Björnquist, som kan spela både till höger och vänster i backlinjen och även som ytter/kantbreddare, torde väl innebära att Erik Lund nu på allvar kan börja fundera på vad han skall göra efter den 15 juli, då hans utlåningsperiod hos ÖSK är över.

Bloggen, som följt Daniels utveckling ända sedan han provspelade för ÖSK Ungdom i en höstlig testmatch för ett antal år sedan, tycker givetvis att det här är en väldigt positiv utveckling. En annan person som säkert gläder sig är Håkan Juhlin som kan se att ytterligare en av hans tidigare adepter tar steget till en av Sveriges elitklubbar. Erik Österlund, KIF Örebros assisterande tränare och tidigare tränare i talangtruppen, konstaterar pricksäkert via Twitter:

Österlund om Dajje

NA: NA avslöjar: Han jagas av ÖSK
NA: Eriksson: ”Vi stoppar inte en ung spelare”

2 kommentarer – kommentera

Mackan

Oerhört positivt att läsa vad BK Forwards ordförande har att säga on en eventuell övergång. Det är helt klart nya tider inom Örebrofotbollen.

Ficedula hypoleuca

Låt oss hoppas att det är så och att det inte finns någon annan förklaring till att övergången verkar ske så smidigt.

Men det är också dags för ÖSK att inse, att spel med BK Forward nog är en minst lika bra utvecklingsmiljö för ÖSKs egna talanger som det är att spela till och ifrån i U21-laget på de positioner som blivit över när A-truppsspelarna har placerats ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.