Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Atashkadeh har inte hört något

William Atashkadeh tillsammans med sjukgymnasten Martin Magnusson – en inte helt ovanlig syn under Williams tid hos ÖSK.

ÖSKs anfallare William Atashkadeh säger till papperstidningen, att han inte hört något från ÖSK. Det skall man kanske ta positivt om man uppskattar hans insatser för ÖSK under året. William säger nämligen till tidningen, att han har två år kvar på sitt kontrakt med ÖSK. Så det finns ju egentligen ingen anledning för ÖSK att tala med honom om man vill att han skall fortsätta med klubben.

Jag skulle kunna tänka mig att man hos ÖSK funderar en del på hur man skall göra med Atashkadeh. Förra året spelade han väldigt lite på grund av sina skadeproblem. Totalt blev det då spel i ca 16% av den tillgängliga speltiden och bara vid ett tillfälle höll han sig kvar på planen i en hel match. I år var han tillgänglig från säsongstarten och matchades mycket hårt på grund av bristen på andra anfallsalternativ. Om det var detta eller något annat som gjorde att han ”gick sönder” igen vill jag låta vara osagt, men under sommaren blev det en hel del frånvarotid igen på grund av muskelskador. När han sedan var på gång in i laget igen drabbades han av en stukad fot, som innebar att hans säsong avslutades i förtid. Totalt blev det spel för hans del i 45 % av årets matchminuter. Ett bra facit med tanke på hur hans säsongen tidigare sett ut, men inte alls tillräckligt bra om man skall använda ÖSKs önskemål om en tillgänglighet på över 80 % för det kommande årets trupp som rättesnöre.

Bloggen tror att ÖSK trots allt gärna behåller honom om det inte är så att hans anställningsvillkor är alltför avskräckande i dessa besparingstider. William har några kvaliteter som saknas hos ÖSKs övriga anfallare – jag tänker främst på hans djupledslöpningar. Han är inte alls oäven med bollen och har en bra känsla för vad motståndarmålet är beläget. Dessutom har han visat han en bra inställning då han fått spela och han klarar av att jobba hårt i 90 minuter – både med och utan boll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.