Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tobias Nilsson scoutad av P-O Ljung

Idag kan man i papperstidningen läsa lite mer om hur det kom sig att Tobias Nilsson hamnade i ÖSK. Det handlar faktiskt inte i första hand om en spelare som ”blivit över” hos Åtvidaberg och som sedan ÖSK högg på. Även om det givetvis var en förutsättning för övergången, att Nilsson inte riktigt fann sin plats hos ÅFF.

Det visar sig nämligen att Per-Ola Ljung hade bra koll på Tobias Nilsson redan när denne spelade för Falkenberg och Ljung var tränare hos Helsingborg.
– Tobias är en spelare som jag haft ögonen på länge. Han har en väldigt bra passningsfot, är en spelintelligent och mobil central mittfältare. Han har en karaktär som passar väldigt väl in i det ÖSK vi vill ha och han är i en bra ålder, säger Ljung till tidningen.

Nilssons fotbollsbakgrund ligger dock inte i Falkenberg utan hos Malmö FF. Han flyttade till Malmö för att gå i fotbollsgymnasium. Han representerade MFF i deras junior- och U-lag samt var lärling i A-truppen under två år. Talangen (då) räckte dock uppenbarligen inte till för att han skulle kunna slå sig in i MFFs A-trupp utan det blev en flytt till Falkenberg i stället, där han tillbringade fem år. I FFF var han inte ordinarie under det första året (17 matcher varav 12 från start). Därefter var han dock mycket ordinarie och missade under de nästkommande fyra åren bara 8 matcher av 120. Av vilka 5 eller 6 verkar ha varit på grund av avstängningar (av bestraffningsstatistiken att döma).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.