Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astvald till Degerfors

2013-05-09_DSC_0057_Marcus Astvald

Tack för tiden i ÖSK och lycka till i Degerfors

NA skriver, att Marcus Astvald är nära en övergång till Degerfors. Mackan har fått dåligt med speltid i år och bara startat vid två tillfällen. I övrigt så har det blivit inhopp vid sju tillfällen. Totalt 270 minuter fördelat på 9 matcher.

Utfasningen från positionen som startspelare i ÖSK påbörjades i och för sig redan under förra året. Den senaste matchen han spelade full tid i var mot Mjällby i början av augusti 2012 – för nästan ett år sedan. Mot GIF Sundsvall i oktober startade han visserligen men blev då utbytt redan i halvtid. Hur P-O Ljung ser på möjligheterna att använda sig av honom framgår klart av hans laguttagningar.

Efter att ha förlorat en säker plats i ÖSKs startelva och med ett utgående kontrakt i höst är det inte underligt om han redan nu ser sig om efter möjligheten att byra klubb.

Tillägg: Medan jag skrev detta blev tydligen den sista påskriften klar. ÖSK skriver på sin hemsida, att Marcus lämnar ÖSK för Degerfors. Bloggen tycker att det är tråkigt att Marcus inte fick spela ytterligare en match för ÖSK. Ett inhopp hade räckt för att han skulle få 100 seriematcher för Sportklubben.

NA skriver nu, att det bara rör sig om ett lån för resten av säsongen. Därefter finns det en option till ”förlängning” för Degerfors. Enligt låneavtalet kommer Astvald inte att få spela för Degerfors i höstderbyt mot Örebro den 1:a (eller 2:a) spetember.

ÖSK spelar för övrigt en U21-match mot Degerfors på tisdag nästa vecka på Trängen. Det kan bli debut för Mackan hos de rödvita. Han behöver ju matchträning.

Degerfors IF: Marcus Astvald till Degerfors IF

Nya Wermlandstidningen: Marcus Astvald klar för DIF

6 kommentarer – kommentera

King

Astvald klar för Degen. Står på ÖSK:s hemsida nu.

Alegri

Var står det på NA att det är ett lån? Jag ser bara att Degerfors har värvat honom på ett kontrakt på 2.5 år.

King

Det vet ja inte. Skrev att det står på ÖSK:s hemsida.

Verkar som att Degerfors tar över Marcus kontrakt med förtur när det går ut att förhandla fram ett nytt.

Ficedula hypoleuca

Jag tror att NA ändrat på texten så att den inte är lika entydig längre. Fortfarande står det dock:

Degerfors tar över kontraktet för Astvald, vars avtal med ÖSK löpte ut efter säsongen.
– Kontraktet (med Degerfors) är på 2,5 år, säger Astvald till NA.
Han får däremot inte spela höstderbyt, preliminärt den 1 september, mot ÖSK med sin nya klubb.

Om ÖSK kan spärra honom från spel i länsderbyt bör det absolut innebära att han under hösten bara är inlånad. Detta är logiskt tycker jag sett ur ett Degerforsperspektiv med tanke på deras svaga ekonomi. De lånar och utvärderar först, innan de utlöser en eventuell optionsklausul.

King

Degerfors skriver tydligen på sin hemsida att Astvald skrivit kontrakt över 2015.

Ficedula hypoleuca

Det är svårt att ligga helt rätt, när det hela tiden kommer nya uppgifter.

Jag har lite svårt att tyda vad ”tar över kontraktet för Astvald” egentligen betyder. Det innebär knappast att avtalet med ÖSK upphört och att han skrivit ett nytt med Degerfors. Snarasre att Degerfors tar över betalningsansvaret och spelrättigheten under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.