Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berglund vill till Örebro

NA skriver idag, att GIF Sundsvalls målvakt Oscar Berglund vill flytta hem igen. Ja, inte till Adolfsberg, men väl till Örebro. Huvuddelen av sin karriär har han tillbringat som andremålvakt hos Helsingborgs IF, där han aldrig lyckades etablera sig. Enligt fotbolltransfers.com blev det bara tre matcher för honom under åren 2001-2010. Bättre gick det under åren 2009 och 2011 då han var utlånad till Assyriska och i princip fick spela alla matcher han var tillgänglig (53 matcher på 2 säsonger i Superettan). Från och med i år har han varit kontrakterad av GIF Sundsvall för vilka han spelat 28 matcher. I den 29:e fick han oväntat stå tillbaka för lagets andremålvakt.

Om det var petningen eller något annat som väckte hans hemlängtan vill jag låta vara osagt. Frågan är dock om det blir någon örebroflytt. För att en sådan skall bli verklighet måste för det första ÖSK vara intresserade. Sedan måste ju givetvis GIF Sundsvall vara med på att släppa honom. Han har nämligen två år kvar på sitt kontrakt med Giffarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.