Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Lukman siktad

Den förre ÖSK-talangen Lukman Murad dök upp i Idrottshuset i helgen som just tagit slut. Detta som spelare i AFC Eskilstunas futsallag. Senast jag såg något om Lukman hade han flyttat till Bahrein för att spela fotboll för en klubb som heter Malkiya. En klubb som han av allt att döma nu har lämnat. Fotbollsligorna i Bahrein har just dragit igång efter sommaruppehållet och då spelar man inte futsal i Idrottshuset.

AFC bekräftde för övrigt i september sitt nyförvärv på futsallagets webbplats: Nyförvärv

För ÖSKs akademiranking är det här inte något positivt besked. Lukman är/var nämligen den spelare som i rankingen för förra året gav näst högst antal poäng (64 av 580) i spelardelen. Om han spelade någon match för sin klubb i Bahrein i år ligger väl de poängen kvar för i år, men för nästa år lär de försvinna.

För övrigt tror jag att futsal är en sport som borde passa Lukman riktigt bra. Synd bara att han valt att representera AFC Eskilstuna. Men det kan ju finnas andra skäl än futsalen till att han hamnade i den staden.

Lukman Murad till Jordanien

Lukman Murad tillhörde ÖSKs A-trupp år 2014.


ÖSKs tidigare talang Lukman Murad har lämnat sin hittillsvarande klubb Syrianska IF Kerburan från Västerås. I stället kommer han fortsättningsvis att spela för det jordanska laget That Ras Club. Hans nya klubb tillhör Jordaniens högsta liga. I den säsong som avslutades i maj lyckades That Ras Club att men en poängs marginal samt en bättre målskillnad klara sig kvar bland de 12 lag som tillhör förstaligan.

Lukman kom fram som en stor talang i ÖSK Ungdom då han var i 14-15 årsåldern. Han spelade några pojklandskamper och tillhörde ÖSKs A-trupp år 2014. Därefter började karriären slutta utför och via BK Forward och Örebro Syrianska hamnade han inför den säsongen i Syrianska Kerburan. Återstår att se om flytten till Jordanien innebär ett lyft eller ej.

NA: Syrianskaspelaren ut på nya äventyr – klar för jordansk klubb
Syrianska IF Kerburan: Lukman Murad lämnar Syrianska


Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com. Div 2-matcherna verkar inte vara registrerade.

Lukman till Syrianska i Västerås

Lukman Murad (2013)


ÖSKs tidigare talang Lukman Murad har gjort klart med en ny klubb. Under den kommande säsongen kommer han att representera västeråsklubben Syranska IF Kerburan. Dit går han från örebroklubben Örebro Syrianska IF till vilka han var utlånad från BK Forward under avslutningen av förra året. Enligt de västeråsiska syrianerna har hans familj flyttat till Västerås så det kanske är det som ligger bakom klubbytet.

Syrianska IF Kerburan: Syrianska värvar anfallare

Noterar i sammanhanget att NA verkar ha slagit in på den numera populära trenden ”Alternativa Fakta”. Som rubrik på nyheten skriver tidningen:Korrekta fakta är att Lukman tillhörde ÖSKs A-trupp under åren 2013 (Superettan) och 2014 (Allsvenskan), men att han aldrig spelade någon seriematch för klubben. Han kan ju möjligen ha suttit på bänken vid något tillfälle. Sommaren 2014 gick han sedan på lån till BK Forward. År 2014 då han enligt NA spelade allsvensk fotboll för ÖSK fyllde han 18.

I höstas rapporterade tidningen, att han var nära ett proffskontrakt i Oman. Men det blev alltså ett div 2-lag i Västerås i stället.

Lukman nära proffskontrakt

Lukman Murad (2013)

Lukman Murad (2013)


NA skrev igår om Lukman Murad som nyligen var på väg att bli proffs i Oman. Enligt tidningen hade han fått ett kontraktsförslag som han tyckte var väldigt bra. Arbetet med att få fram ett visum för honom tog dock så lång tid, att transferfönstret hann stänga innan visumet var klart. Så där rann det proffskontraktet ut i sanden.

Lukman hoppas dock, att han skall få en ny chans nästa gång transferfönstret öppnas. Detta sker den första januari nästa år och fönstret är sedan öppet till den 28 januari. Jag har dock en känsla av att om man behöver ett arbetsvisum så får man nog lov att börja jobba på ett sådant redan innan fönstret har öppnats.

NA: Lukman nära proffskontrakt: ”Har försökt att hålla det hemligt”

Lukman kom tidigt fram som en stor talang i ÖSK Ungdoms verksamhet på Ekäng. Han representerade Sverige som pojklandslagsspelare som 15- och 16-åring. Så småningom togs han upp till ÖSKs A-lagstrupp, där han dock aldrig lyckades etablera sig. I stället blev det några utlåningar till BK Forward, som också skrev kontrakt med honom i vintras efter det att hans kontrakt med ÖSK gått ut. I somras hamnade han sedan i Örebro Syrianska i div 2 och det såg väl ut som om hans karriär som elitspelare i fotboll var på väg att ta slut. Vi får se om den kan ta ny fart i Oman i stället.

Murad till Örebro Syrianska

ÖSKs tidigare talang Lukman Murad byter klubb. BK Forward skriver på sin hemsida, att man genomför en bytesaffär med örebrosyrianerna.  Till Forward går den 22-årige mittfältaren Jakob Sauma. I den andra riktningen går alltså den två år yngre Lukman Murad, som i år haft svårt att få speltid i div 1.

Efter att tidigt ha klassats som en supertalang med pojklandslagsspel etc. gick utvecklingen i stå för Lukman. När han nu lämnar Forward för spel i div 2-laget Örebro Syrianska får han väl dra ett streck över fotbollen som karriärmöjlighet och spela vidare om han tycker att det är roligt.

BK Forward: Forward värvar dubbelt
NA: Forward byter spelare med Syrianska

Lukman Murad får lämna ÖSK

Lukman Murad får lämna ÖSK.

Lukman Murad får lämna ÖSK.

ÖSK skriver på sin hemsida, att Lukman Murad inte får något nytt kontrakt med klubben. Lukman, som haft något slags ungdomskontrakt med ÖSK, har under de senaste två åren varit utlånad till BK Forward. Närmare ÖSKs A-trupp än några U21-matcher har han dock aldrig kommit.

ÖSK: Nya utmaningar för Lukman Murad

NA: Stortalangen lämnar ÖSK

Lukman Murad morgondagsstjärna

Lukman Murad utsågs till norrlagets bästa spelare i säsongsavslutningens talangmönstring Morgondagens Stjärnor.

Lukman Murad utsågs till norrlagets bästa spelare i säsongsavslutningens talangmönstring Morgondagens Stjärnor.


Div 1-säsongen avslutades idag med en talangmatch mellan lag från den norra och den södra divisionen. Till Norrlaget, som coachades av bland annat Magnus Kihlberg, var BK Forwards ÖSK-lån Lukman Murad uttagen. Matchen slutade med en 3-1 seger för det sydligaste laget. Lukman Murad verkar dock ha gjort en rätt bra match. Han gav sitt lag en 1-0 ledning på straff.

Efter matchen utsågs han till Matchens Lirare för sitt lag och belönades med ett stipendium ur Claes Svenssons minnesfond på 5.000 kronor.

Detta enligt matchtwitter från @Ettanfotboll.

Lukman Murad uttagen till Morgondagens Stjärnor

ÖSKs Lukman Murad, som den här säsongen varit utlånad till BK Forward, har blivit uttagen till Norrlaget i div 1-seriernas säsongsavslutning. Det var han förra året också, men då med Sebastian Ring, Linus Lamu och Amar Bukva som sällskap från Trängen. I år är hans ensam representant för Örebros div 1-lag. Coachas gör laget då som nu av Magnus Kihlberg.

Matchen spelas på Swedbank Park i Västerås söndagen den 15 november klockan 14:00. Förra året var den tillgänglig från Viasat via Webben. Det blir troligen även fallet för årets match.

Ettan Fotboll: Morgondagens Stjärnor

Lukmans kontrakt med ÖSK går ut efter den här säsongen. Enligt NA skall han denna vecka skall han denna vecka få besked av Magnus Sköldmark om det blir någon fortsättning eller ej hos ÖSK för hans del.

Lukman lånas till Forward

BK Forward bringar äntligen lite klarhet kring hur det är med Lukman Murads status. Lukman ”tillhör” ÖSK, men kommer förmodligen att spela hela säsongen hos/för/med Forward. Det rör sig av allt att döma om en sk. övergång (utlåning) utan sedvanlig övergångsanmälan. Denna innebär bland annat, att Lukman i princip kan tas tillbaka till ÖSK om/när ett behov skulle uppstå.

BK Forward: Lukman is back