Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Degerfors avvaktar om Samuelsson

Bloggen tycker att NA lyckades betydligt bättre med sin uppföljning av Degerfors träningsuppstart än vad man gjorde med ÖSKs. Brännmyr är en produktiv journalist. Intressant sett med ÖSK-ögon är givetvis om det finns några tankar angående Peter Samuelsson, som inte lyckats ta en stadig startplats under sina två år hos ÖSK. Ett år av kontraktstiden återstår och det spekuleras om att det skulle kunna bli en retur till Degerfors i förtid.

Från tränare (och sportchef) Werners sida ligger man av förståeliga skäl lågt när det gäller Samuelsson. Samtidigt som han bekräftar att han snackar med spelaren, det gör han. Peter bor ju trots allt fortfarande i Degerfors och där är det väl omöjligt att röra sig utomhus utan att stöta på varandra. Om ÖSK och Samuelsson kommer överens om att gå skilda vägar lär Degerfors vara de första som får veta. Däremot är det nog inte så troligt att det kan bli aktuellt att köpa loss honom.

ÖSK har ingen större nytta av en spelare som man inte tycker är bra nog för att på allvar kunna konkurrera om en plats i lagets startelvor. Forwardsbesättningen är dock tunn, speciellt med det konstanta frågetecken som vilar över Atashkadehs förmåga att hålla sig skadefri. Innan förstärkningar på anfallssidan är inloggade lär en utlåning eller frisläppande av Samuelsson inte vara aktuellt.

Det finns ju numera en rätt stor kontingent före detta ÖSKare i Degerfors trupp och de flesta av dessa fanns på plats då träningen drogs igång. Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson och Marcus Astvald har alla kontrakt över den kommande säsongen. Erik Nilsson, som även han var med, vet fortfarande inte om det blir någon fortsättning. Degerfors säger att man gärna vill behålla honom, men att det är en fråga om det finns ekonomi för det. Man vill väl avvakta och se vilka nyförvärv man tar in och vad de kostar innan beslut tas om Eriks framtid. Niklas Klingberg, slutligen, kommer att rehabträna efter sin operation under december och man hoppas att han kan vara igång med den gemensamma träningen under januari månad.

NA: Rapport från en träning.
VF: Werner imponerad av provspelarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.