Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rama till Spanien

Det blir Spanien i fortsättningen för Valdet Rama som skrivit på för Real Valladolid.

När det inte blev någon övergång till St. Gallen verkade det som om ÖSK skulle få lov att dras med Valdet Rama ända fram tills dess att hans kontrakt går ut i sommar. Nu blir det inte så. På det europeiska transferfönstrets sista dag kommer den överraskande nyheten via NA, att Rama i fortsättningen kommer att representera den spanska klubben Real Valladolid. Onekligen ett steg upp för Rama som i fortsättningen kommer att få spela för en mittklubb i La Liga i stället för en toppklubb (?) i Superettan. Om han nu får någon speltid – Bloggen är inte så säker på det.

Ramas nya kontrakt sträcker sig dock bara fram tills dess att den spanska säsongen slutar om några månader. Man skulle väl närmast kunna kalla det en förlängd och betald provspelsperiod. På den oundvikliga frågan hur affären ser ut från ÖSKs synvinkel, svarar Magnus Sköldmark något avvisande:
– Det är konfidentiellt mellan klubbarna. Men utifrån den situation som vi befann oss i, och utifrån en helhetsbild för hela truppen, så är vi nöjda om det här nu går i mål.
Detta betyder nog på vanlig svenska, att ÖSK inte fick någon betalning för övergången, utan att man får nöja sig med att ha blivit av med vad som förmodligen var en väl tilltagen lönekostnad.

Att Rama gick ”gratis” verkar även den spanska klubben indikera eftersom de på sin hemsida skriver:
– Para llegar a Valladolid, el propio futbolista negoció su carta de libertad con el Orebro, con que en estos momentos realizaba la pretemporada.
Vilket väl ungefär betyder, att Rama själv förhandlade fram att ÖSK skulle släppa honom.

Aftonbladet: Valdet Rama klar för Valladolid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.