Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axel Kjäll ny tränare hos ÖSK

Idag blev det klart, att det blir Axel Kjäll som kommer att ta hand om den lediga platsen i ÖSKs tränarteam. Axel blir assisterande tränare för A-truppen, men kommer även att ansvara för U19-truppen samt coacha ÖSKs lag i U21-allsvenskan. Det gick snabbt utan alltför mycket betänketid så det verkar som om Axel varit på det klara med vart det var han ville.

Därmed fullbordas (skulle man väl kunna säga) den organisatoriska strukturen för ett förbättrat integrationsarbete mellan A-truppen och ÖSKs junior- och utvecklingsverksamhet. Under den tidigare finska hegemonin var det i princip vattentäta skott mellan A-trupp och Talangtrupp. Något som ledde till att ÖSK tappade några lovande och utvecklingsbara spelare som inte såg några framtidsutsikter inom ÖSKs organisation. I fortsättningen verkar det bli tvärt om. Med Kjäll som sammanbindande länk mellan verksamheterna i A- och U19-trupp, samt med 4-6 ungdomar i en spetsgrupp som regelbundet kommer att träna tillsammans med A-truppen kommer möjligheterna till en fotbollskarriär inom ÖSKs ram att förbättras avsevärt. Förutsatt att nödvändiga fotbollsmässiga kvaliteter och insatsvilja finns, givetvis.

Det är givetvis så att den här förändringen delvis är sprungen ur den nödvändighet som en kraftigt nedkrympt spelartrupp orsakar. Med endast 17+2 spelare i A-truppen kommer det att behövas en antalsmässig påfyllning vid A-lagsträningarna för att dessa skall kunna genomföras på ett vettigt sätt. Tyvärr kommer det att saknas några årgångar (20- och 21-åringar) i utvecklingsverksamheten så man skall kanske inte förvänta sig att det redan i år komer att finnas ett antal juniorer som är med på allvar och konkurrerar om en plats i superettans matchtrupper.

Den öppnare strukturen och direktkopplingen till A-truppen via Axel Kjäll (och Alexander Axén) kommer förhoppningsvis även att innebära, att det blir enklare att knyta intressanta ungdomar utifrån till ÖSK. För första gången i modern tid kommer det nu att finnas en struktur i klubben som gör det möjligt att ta hela steget från lovande talang till A-lagsspelare inom ramen för ÖSK Fotbolls egna organisation.

ÖSK: Intervju med Axel Kjäll (video)
NA: Axel Kjäll till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.