Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK lånar Lund

Erik Lund (Foto: IFK Göteborgs hemsida)

Samtidigt som det blev klart, att Daniel Bamberg lämnar ÖSK och att Ludwig Bergström kommer in som målvakt meddelar ÖSK att man kommit överens med IFK Göteborg och Erik Lund att denne skall representera ÖSK fram till den 1 augusti då sommarfönstret öppnas (med en möjlighet till förlängning).

IFK Göteborg fick helt klart för många högerbackar i truppen i och med att Adam Johansson kommer tillbaka från USA. ÖSK hörde sig för och hastigt och lustigt var låneöverenskommelsen i hamn. Bloggen är lite förvånad över lånet av Lund eftersom jag aldrig sett honom göra en bra match (mot ÖSK). Men Ljung och Axén har helt säkert bättre koll på spelaren och vill de ta in honom så är det säkert ok.

Något oklart är det varför ÖSK tycker att det behövs en förstärkning på högerbackspositionen. Den platsen borde ju vara vikt för Patrik Haginge och Ayanda Nkili. Men det är möjligt – speciellt efter några riktigt bra träningsmatcher – att man från ÖSKs sida i första hand ser Nkili som en ersättare för mittbackspositionen.

Alternativt kan det vara så, att man ännu inte känner sig säker på hur lång tid rehabiliteringen för Christoffer Wiktorsson kommer att ta. Innan han är spelklar finns det i dagens trupp bara en tillgänglig försvarsspelarespelare extra, vilket helt klart är för lite. Även med en spelklar Wiktorsson skulle man kunna argumentera för att det kan behövas tre alternativa försvarsspelare för skador och avstängningar.

Ett tredje mindre trevligt alternativ skulle förvisso kunna vara att Ilir Berisha är på väg att lämna klubben. Det vore väl konstigt om det inte finns intresse för honom.

En annan frågeställning är givetvis om man från ÖSKs sida kommer att låta Lund spela. Högerbackjobbet har ju Patrik Haginge skött med den äran under försäsongen och jag ser inte att Lund tar den ifrån honom. Å andra sidan kan Lund väl knappast ha varit intresserad av att komma till ÖSK som ett andraval efter Patrik Haginge, även om ÖSK gärna ser att den uppbackningen finns.

elitefootball: Erik Lund
IFK Göteborg: Erik Lund till Örebro
GöteborgsPosten: Blåvitt lånar ut Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.