Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger lånas till Fylkir

Emil Berger - Island nästa.

Emil Berger – Island nästa.

ÖSK lånar ut Emil Berger till isländska Fylkir FC. Det skriver man på klubbens hemsida. Bloggen är förvånad. Inte för att han blir utlånad utan för att det blev till en klubb på Island. Hade det inte lika gärna kunnat bli Brage eller Ljungskile?

Om Emil tar det på rätt sätt kan det givetvis bli en upplevelse och livserfarenhet. Jag vet att Boris Lumbana var positiv efter sin låneperiod på Island. Att Emil kan komma att behövas som en förstärkning verkar klart. Fylkir ligger näst sist (bättre målskillnad) i ligan för närvarande. Fyra poäng efter elva matcher är långt ifrån godkänt. (Eidurs IBV har som en jämförelse 18 poäng efter 10 matcher).

Att Emil skickas iväg måste väl betyda att P-O Ljung tycker att man har tillräckligt med centrala mittfältare även utan Emil i truppen. Kanske hade man innan säsongen inte räknat med att Ayanda Nkili skulle vara användbar även där.

Frågan är nu om Emils utlåning öppnar för något tillskott till den nu krympta truppen. I dagens papperstidning säger P-O apropå William Kvists provspel med ÖSK: Beroende på hur det rör sig vidare i vår spelartrupp kände vi att vi ville ha en beredskap och nu passade det bra att ta in William och titta på honom. Så nog låter det från ÖSKs sida som om det skulle kunna komma nytillskott om man bedömer att det finns plats i truppen. Frågan är bara om det var Berger eller Ibrahim han närmast tänkte på.

NA: ÖSK-mittfältare till Island

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.