Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Shlimon förlängde

ÖSK meddelade idag att man lyckats förlänga avtalet med mittfältaren Lucas Shlimon. Det nya avtalet gäller över säsongen 2025.

Den 21-årige mittfältaren kom till ÖSK i början av 2022 från jönköpingsklubben Assyriska IK och har sedan dess utvecklats till att idag vara ordinarie på ÖSKs innermittfält. Shlimons tidigare kontrakt gick efter den här säsongen och att klubben nu lyckats förlänga avtalet är en fin fjäder i hatten för klubben eftersom man annars riskerat behöva sälja billigt redan nu i sommar alternativt tappa honom helt utan ersättning efter säsongen.

Bloggen vill dock höja ett litet varningens finger då vi nyligen sett att förlängda kontrakt inte nödvändigtvis behöver betyda att spelare stannar kontraktstiden ut. Det visar om inte annat situationen med David Seger rätt tydligt. Han skrev också på ett nytt avtal inför föregående säsong. ÖSK sa då att det var ett 2-årskontrakt men i själva verket var det ett 1+1-kontrakt som Seger sedan kunde bryta och han återfinns nu i Östers IF istället.

ÖSKs huvudtränare Christian Järlder har vid flertalet tillfällen nämnt att det pågått förhandlingar och att man vill behålla Shlimon. Nu har uppenbarligen spelaren själv landat in i samma slutsats och till ÖSKs hemsidan säger han ”– Det känns jättebra att förlänga med ÖSK. Jag har hittat min plats i laget och är jätteglad över att tränaren och klubben vill ha med mig på denna resa. Jag ser fram emot kommande år och att fortsätta utvecklas och göra mitt bästa för att hjälpa laget vinna matcher”.

I samband med nyheten om Shlimons nya kontrakt meddelar ÖSK att den möjliggjorts efter att styrelsen och supporterföreningen Gamla Fina Örebro (GFÖ) med bland andra supporterprofilen Erik Wärlegård i spetsen gått samman och lockat fram donationer genom dess olika nätverk i det som ÖSK väljer att kalla ÖSK-hjärtan.

ÖSK beskriver att dessa pengar gått till både värvningen av Oskar Käck och till det nya kontraktet med Lucas Shlimon vilket gör att det nu finns pengar (från den ursprungliga budgeten?) över för ytterligare något nyförvärv.

Bloggen tänker att det då bör vara en mittback eller möjligtvis en mittfältare som ligger högst upp på den listan.

Senast ÖSK hade något som liknar den här typen av supporter-finansierad peng var när den isländske vänsterbacken Logi Valgardsson värvades 2015.

ÖSK: Shlimon förlänger med ÖSK
ÖSK: ÖSK-hjärtan bidrar till stärkt spelartrupp
NA: Klart: ÖSK förlänger med Shlimon
NA: Supportrarnas hjälp bakom nya kontraktet

GFÖ-podden #54 och #55 – Shlimon och supporterpanel

GFÖ-podden med Erik Wärlegård i spetsen verkar ha fått upp flåset i samma anda som Järdler fått upp spelarnas dito. För här liggs det inte på latsidan inte. Bloggen uppskattar verkligen GFÖ-podden och varje avsnitt håller hög nivå.

Under den senaste tiden har det släppts två avsnitt som båda är väldigt lyssningsvärda.

#54 Lucas Shlimon.
Först ut var ett samtal med den något pånyttfödde Lucas Shlimon som bland annat beskriver en del om vad som hänt under försäsongen där han är en av dem som fått mest speltid och fått bäst betyg.
GFÖ-podden: #54: Lucas Shlimon


#55 Supporterpanel.
Det senaste avsnittet var en så kallad supporterpanel där en skara supportar sitter ner och diskuterar bland annat om ÖSKs försäsong, men också om klubben i stort och smått. Denna gång var det Robert Larsson, Alex Lindgren, Olle Jonsson som satt tillsammans med Erik Wärlegård.
GFÖ-podden: #55: SupporterpanelenFotnot.
Som en extra nugget vill bloggen tipsa om att Geflepodden (som har ett delvis liknande upplägg som GFÖ-podden) har släppt ett antal avsnitt där det går igenom alla lag i Superettan. I avsnittet där ÖSK figurerar ringer Geflepodden upp just Erik Wärlegård som ger sin syn på ÖSK. Lyssna från cirka 03.00 in i avsnittet.

P19/03: Svensk förlust i avslutningsmatchen

Sverige förlorade även den sista matchen i EM-kvalificeringen Elite Round. I mötet med Tjeckien blev det en förlust med 1-3.

Båda de två ÖSKare som var uttagna till matchtruppen fick speltid. Samuel Dahl som fått starta i båda de två inledande matcherna fick den här gången vänta till minut 67. innan han blev inbytt.

Lucas Shimon har på ”gamla dagar” fått något av ett genombrott i landslagssammanhang. I den första matchen blev han inbytt efter halvtidsvilan. Men både i den andra och i den avslutande matcher spelade han från start och fick sedan spela hela matchen.

Det här blev väl förmodligen den sista matchen för spelare födda 2003. I matchprogrammet hos SvFF finns dock följande kanske-matcher noterade: Borta, 14-22 november prel, P20-landskamper

SvFF: Avslutande förlust mot Tjeckien

P19/03:Sverige missade EM-chansen

Sverige fortsatte igår spelet i P19-klassens Elite Round. Tyvärr blev det en förlust även i den andra matchen i kvalgruppen. Mötet med Bosnien-Hercegovina slutade med en 3-2 förlust efter det att svenskarna två gånger lyckats kvittera en motståndarledning.

Samuel Dahl och Lucas Shlimon från ÖSK fick båda en plats i startelvan. Dahl spelade sedan fram till den 79:e minuten då han blev utbytt. Shlimon som blev inbytt inför den andra halvleken i den första matchen fick den här gången spela hela matchen. Säkert väldigt roligt att ha fått det förtroendet för Shlimon som kom till turneringen utan någon som helst tidigare erfarenhet av landslagsspel.

För det svenska laget återstår nu bara en betydelselös mot Tjeckien.
SvFF: Sverige utslaget i EM-kvalet

P19/03: Storförlust i EM-kvalet

EM-kvalet för det svenska P19-landslaget började inte speciellt bra. Det blev förlust mot Frankrike med hela 5-0 i den första kvalmatchen.

ÖSKs Samuel Dahl spelade från start. Lucas Shlimon byttes in i den 76:e minuten. I den 77:e blev han varnad, så han var väl klart ”motiverad”. Även Dahl blev för övrigt varnad.

SvFF: 0-5 mot Frankrike
SvFF: Matchfakta

P19/03: Dahl och Shlimon till EM-kval

ÖSKarna Samuel Dahl och Lucas Shlimon har blivit kallade till det svenska P19-landslaget. I slutet av månaden kommer laget att försöka kvalificera Sverige till EM-turneringen i Slovakien i slutet av juni. Vägen till EM ser dock rätt så svår ut. Det är bara gruppsegraren i kvalturneringen som går till EM-slutspelet. I Sveriges grupp deltar även Frankrike, Bosnien Hercegovina och Tjeckien – alla tre normalt starka fotbollsnationer.

Att Samuel Dahl kallas kommer inte som någon större överraskning. Han har varit mer eller mindre bofast i pojk- och juniorlandslagen.

För Lucas Shlimon är det precis tvärt om. Han har vad jag kunnat se aldrig varit kallad till någon av SvFF:s arrangemang. Inte ens till någon av årsklassens elitsammandragningar med ett drygt 60-tal deltagare. Det hör väl inte till vanligheterna att man får en plats i P19-truppen utan några tidigare ungdomsmeriter. Att nu få representera Sverige i en landslagsturnering var väl knappast något han ens drömde om då förra året slutade med att hans lag (Assyriska i Jönköping) åkte ur div 1.

Att JSödra släppte honom från sin akademi till Assyriska för två år sedan och dessutom inte tog tillbaka honom då Assyriska åkte ur Ettan är svårt att förstå.

ÖSK: Lucas Shlimon och Samuel Dahl kallade till P19-landslaget

NA: ÖSK-talangerna får chansen i P19-landslagets EM-kval

SvFF har inte publicerat truppen än så jag kan inte redovisa hur hela truppsammansättningen ser ut.

Spelschema.

Silly Winter 2021/22: ÖSK värvar Lucas Shlimon

Vad som var ett hett rykte igår har nu blivit verklighet. Idag på eftermiddagen bekräftar ÖSK att de skrivit ett treårigt kontrakt med den 18-årige mittfältstalangen Lucas Shlimon, som närmast kommer från Jönköpingslaget Assyriska Turabdin IK. Jag skrev 18-årige med avsikt även om Shlimon fotbollsregistreringsmässigt räknas om nittonårig. Men med december som födelsemånad kommer han att ha spelat klart hela säsongen innan han passerar nittonårsgränsen.

ÖSK: Lucas Shlimon skriver på för ÖSK Fotboll
NA: Officiellt: Mittfältstalang klar för ÖSK
Jnytt (Mittmedia-inloggning): Ytterligare en spelare från Assyriska till Superettan
ÖSK: Intervju med Lucas Shlimon (video)