Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Olle Samuelsson på provspel

ÖSK meddelade idag kort att nästa provspelare som kommer till Behrn Arena är den 19-årige mittbacken Olle Samuelsson från Kalmar FF.

NA skriver i en lite längre text att Olle är son till den forne ”storspelarenSvante Samuelsson som efter sin aktiva karriär både hunnit med att vara klubbchef i KFF och som nu är sportchef på Svensk Elitfotboll, SEF.

Olle Samuelsson beskrivs av Christian Järdler som en 195cm lång vänsterfotad mittback som har sin styrka i sin förmåga att försvara straffområdet och han ska dessutom vara en bra passningsspelare både i det långa och korta passningsspelet.

Det Samuelsson i det närmaste helt saknar är dock erfarenhet, framförallt på A-lagsnivå. Han har visserligen fått träna en del med Kalmar FFs A-trupp, men någon speltid har det inte blivit utan det har istället blivit spel med deras PA19-trupp och därtill en start i deras U21-lag.

Vid minst två tillfällen har Samuelsson kallats till P16 och P17-landslagets träningsläger på Bosön, men spel i någon landskamp står Samuelsson inte uppskriven på vad bloggen kan hitta.

Undertecknad har lite svårt att se hur Samuelsson ska vara tillräckligt bra för att kunna ta steget från Kalmar FFs PA19-trupp direkt till ÖSKs A-trupp i Superettan, men det är väl sånt som provspel är till för reda ut.

ÖSK: Olle Samuelsson tränar med herrlaget
NA: Klart: Förre storspelarens son provar med ÖSK
Lagstatistik: Olle Samuelsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.