Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Dževlan fick kontrakt

230313: ÖSK meddelade idag att kontraktet med Amar Dževlan nu är klart och att den 20-årige målvakten nu är ÖSKare fram till sommaren.

ÖSK: Amar Dzevlan skriver på ett korttidsavtal med ÖSK


230308: ÖSK jagar ny reservmålvakt sedan det att den ordinarie diton, Daniel Strindholm, fått axeln ur led och beräknas vara borta till cirkus sommaren.

Under den senaste veckan har den 20-årige målvakten Amar Dževlan varit på provspel i klubben och han fick också stå hela gårdagens träningsmatch mot Motala AIF.

Nu pekar det mesta på att det bara är formaliteter kvar innan Dževlan blir klar som nya spelare i ÖSK.

Till NA säger Christian Järdler:

Han åker hem nu och sen har jag berättat för honom att vi är intresserade av att hitta en lösning. Så det är nästa steg för mig att prata med agenten och se vilka villkor som gäller.

Amar Dževlan är sprungen ur stockholmsfotbollen (har IFK Haninge som moderklubb) och har hunnit med att vinna pojk-SM-guld med Hammarby innan han tog svängen ut i Europa för att först pröva på spel i tyska Eintracht Frankfurts akademi och sedan i spanska Real Betis akademi innan han sedan vände åter till svensk mark för att tillhöra göteborgska Qviding FIF under 2022. Kontraktet med Qviding skrevs initialt över flera år, men det verkar ha brutits i samband med att klubben degraderades från Ettan till division 2 efter att ha slutat en poäng från säker mark 2022.

Dževlan är nu alltså kontraktslös.

I ÖSK verkar det, i första hand, vara ett korttidskontrakt som är aktuellt.

Men sådant kan ju alltid förändras och med tanke på att William Eskelinens kontrakt går ut efter innevarande säsong så skulle det ju potentiellt kunna bli så att Strindholm och Dževlan är ÖSKs målvaktsuppställning om/när Eskelinen lämnar.

NA: ÖSK:s besked: Förhandlar med potentiellt nyförvärv
Lagstatistik: Amar Dzevlan