Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Bilal Fousseni klar för ÖSK

ÖSK meddelande idag, via sina officiella kanaler, att den 17-årige anfallaren Bilal Fousseni nu är en ÖSK-spelare. Fousseni kommer senast från BK Forward och har under hösten varit med på upprepade träningstillfällen med ÖSK.

Christian Järdler beskriver Fousseni som ”en mycket spännande forward med sina styrkor i djupledsspelet där han har en hög hastighet och bra timing”.

Fousseni debuterade för BK Forward som 16-åring i Ettan Norra 2022 och har nu under 2023 fått förhållandevis gott om speltid i Div 2 med speltid i 26 seriematcher varav 5 från start och gjort 5 mål.

ÖSK meddelar lite kryptiskt, som vanligt kanske man får säga, att man skrivit ett ”flerårigt avtal” med Fousseni vilket sannolikt betyder fler än två men färre än fyra år, dvs tre år.

Tre (3) år är också den maximalt tillåtna kontraktstiden för en spelare i Foussenis ålder enligt Representationsbestämmelserna (3 kap, paragraf 8).

Varför ÖSK envisas med att skriva ”flerårigt avtal” istället för den exakta längden kan gissningsvis ha att göra med olika optioner i avtalet om ett eller flera års tillägg, det som ibland beskrivs som 2+1 och liknande i mediala sammanhang.

Fousseni blir nu ÖSKs första nyförvärv inför nästa års Superettansäsong och Christian Järdler meddelade senare under dagen att ÖSKs anfallsuppsättning nu är spikad.

ÖSK: Välkommen Bilal Fousseni
BK Forward: Bilal till Örebro SK
NA: Klart: ÖSK värvar 17-åring från Forward
NA: Beskedet: ÖSK:s anfall är redan spikat
Fotbollskanalen: Officiellt: ÖSK värvar Fousseni
Lagstatistik: Bilal Fousseni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.