Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Mohammed Saied åter till ÖSK?

Mohammed Saeid (2012). från Eyravallens bildarkiv

Allt mer tyder på att den nu 33-årige mittfältaren Mohammed Saeid är på väg mot en återkomst i den svartvita tröjan.

Först rörde det sig om mer lösa ryktena och påståenden på SvenskaFans anonyma forum för att sedan även dyka upp som ett ”avslöjande” i Nerikes Allehanda som beskriver att det nu är klart att Saeid gör comeback i ÖSK.

Saeid lämnade tidigt från Örebro, Vivalla och BK Forward för en ungdomskarriär i engelska West Bromwich Albion FC där han spelade mellan 2002-2009. Efter att ha återvänt till BK Forward värvades Saeid till ÖSK inför säsongen 2012.

Bloggen vill minnas att Saeid fick provspela så gott som hela den försäsongen innan han erbjöds kontrakt men kom sedan att spela 68 matcher för ÖSK under de kommande två åren.

Därefter väntade en amerikansk resa där Saeid representerade MLS-lagen Columbus Crew, Minnesota United och Colorado Rapids innan han vände åter hemåt för att spela ett år i danska Lyngby följt av tre år i Sirius och nu senast tre år i Trelleborgs FF.

En lång och gedigen karriär alltså för mittfältaren som fyller 34 år i slutet av 2024.

Under sin karriär har Saeid också hunnit representera Eritrea på landslagsnivå samt nu senast tagit en intressant roll som någon form av spelarutvecklare för ungdomar inom Trelleborgs FF. Till NA säger Saeid ”jag frågade om jag kunde få vara lite mer delaktig i verkligheten i Trelleborg, i akademin, och det var de glada för. När jag gjorde det kände jag både att jag kom närmare klubben och att ungdomsspelarna kom närmare A-laget. Det kom fler unga spelare och stöttade A-laget på våra matcher och de fick något att se fram emot och spelare att se upp till. Vi kom liksom närmare varandra i föreningen”.

På många sätt låter det som att Mohammed Saeid skulle kunna vara en ypperlig kandidat till ÖSKs egen akademi.

Som spelare skulle bloggen vilja beskriva Saeid som en kort, hyfsad snabb spelare med hög spelförståelse och klokhet som sitt kanske starkaste vapen. Saeid är egentligen inte en uttalad offensiv mittfältare utan det är i en roll som åtta eller central mittfältare som han oftast spelat även om han både spelat längre fram och längre bak i planen och under tiden i Sirius även figurerat som yttermittfältare och även falsk nia vid några tillfällen.

Det är alltså en mångsidig spelare ÖSK kan se fram emot.

Det som talar emot honom är hans ålder.

Men tittar vi bakåt så har Saeid varit förhållandevis skadefri och under de två senaste säsongerna har han varit så gott som ordinarie i TFF och gjort totalt 1+7 poäng 2023 och 1+8 poäng 2022.

Ingenting är än så länge officiellt presenterat från ÖSKs sida men den här bloggen tänker att Mohammed Saeid är som klippt och skuren för en roll på ÖSKs centrala mittfält under 2024. Dels som spelare men också som mentor för de yngre i A-truppen och kanske också då även för akademispelarna.

NA: Saeid om ÖSK-ryktet – och sitt nya kall
NA: Avslöjar: Rutinerade mittfältaren klar för ÖSK-comeback
Lagstatistik: Mohammed Khalid Saeid

Mohammed Saeid (2023). Skärmdump från SkåneSport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.