Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Shlimon förlängde

ÖSK meddelade idag att man lyckats förlänga avtalet med mittfältaren Lucas Shlimon. Det nya avtalet gäller över säsongen 2025.

Den 21-årige mittfältaren kom till ÖSK i början av 2022 från jönköpingsklubben Assyriska IK och har sedan dess utvecklats till att idag vara ordinarie på ÖSKs innermittfält. Shlimons tidigare kontrakt gick efter den här säsongen och att klubben nu lyckats förlänga avtalet är en fin fjäder i hatten för klubben eftersom man annars riskerat behöva sälja billigt redan nu i sommar alternativt tappa honom helt utan ersättning efter säsongen.

Bloggen vill dock höja ett litet varningens finger då vi nyligen sett att förlängda kontrakt inte nödvändigtvis behöver betyda att spelare stannar kontraktstiden ut. Det visar om inte annat situationen med David Seger rätt tydligt. Han skrev också på ett nytt avtal inför föregående säsong. ÖSK sa då att det var ett 2-årskontrakt men i själva verket var det ett 1+1-kontrakt som Seger sedan kunde bryta och han återfinns nu i Östers IF istället.

ÖSKs huvudtränare Christian Järlder har vid flertalet tillfällen nämnt att det pågått förhandlingar och att man vill behålla Shlimon. Nu har uppenbarligen spelaren själv landat in i samma slutsats och till ÖSKs hemsidan säger han ”– Det känns jättebra att förlänga med ÖSK. Jag har hittat min plats i laget och är jätteglad över att tränaren och klubben vill ha med mig på denna resa. Jag ser fram emot kommande år och att fortsätta utvecklas och göra mitt bästa för att hjälpa laget vinna matcher”.

I samband med nyheten om Shlimons nya kontrakt meddelar ÖSK att den möjliggjorts efter att styrelsen och supporterföreningen Gamla Fina Örebro (GFÖ) med bland andra supporterprofilen Erik Wärlegård i spetsen gått samman och lockat fram donationer genom dess olika nätverk i det som ÖSK väljer att kalla ÖSK-hjärtan.

ÖSK beskriver att dessa pengar gått till både värvningen av Oskar Käck och till det nya kontraktet med Lucas Shlimon vilket gör att det nu finns pengar (från den ursprungliga budgeten?) över för ytterligare något nyförvärv.

Bloggen tänker att det då bör vara en mittback eller möjligtvis en mittfältare som ligger högst upp på den listan.

Senast ÖSK hade något som liknar den här typen av supporter-finansierad peng var när den isländske vänsterbacken Logi Valgardsson värvades 2015.

ÖSK: Shlimon förlänger med ÖSK
ÖSK: ÖSK-hjärtan bidrar till stärkt spelartrupp
NA: Klart: ÖSK förlänger med Shlimon
NA: Supportrarnas hjälp bakom nya kontraktet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.