Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Emil Engqvist på Järdlers radar?

Siten MinBoll som delvis drivs av SmålandsPosten och som företrädesvis skriver om fotbollsrelaterade nyheter kopplat till Växjö-området ”avslöjar” att Christian Järdler vill ha den tidigare Östers IF-spelaren Emil Engqvist som numera tillhör Sandvikens IF till Örebro SK.

Den 24-årige mittbacken och mittfältaren har varit i det närmaste helt ordinarie för det Sandvikens IF som nyligen vann Ettan Norra och därmed är klara för spel i Superettan till nästa säsong. Engqvist fick speltid i 28 matcher varav 20 från start och gjorde ett mål.

I Gefle Dagblads analys av Sandvikens IF truppbygge inför uppflyttningen till Superettan går det att läsa att Engqvist varit något av en allt-i-allo med spel som högerback, mittback och centralt på mittfältet. Bland annat skriver man i GD att ”sedan har man utnyttjat Emil Engqvist breda kompentens genom att låta denne kliva bakåt i banan när lucka har funnits” och ”Engqvist har även spelat högerback” samt ”han alltså användes i ett flertal andra roller”. Samma Gefle Dagblad utsåg Engqvist till matchens bästa spelare när Sandvikens IF i praktiken säkrade uppflyttningen genom 1-1 borta mot FC Stockholm i den näst sista omgången av Ettan Norra och gav honom ”tre stjärnor” och bedömningen ”tryggheten själv både bakåt och i uppspelsfasen”. Det låter sig noteras att Engqvist spelade mittback i den matchen.

I samband med att Östers IF värvade Engqvist inför 2021 beskrev deras dåvarande tränare Denis Velic honom som att ”Emil är en fysiskt välutrustad spelare, bra längd och ger oss en tyngd på planen. En klok spelare med bollen som har en fin passningsfot och är duktig både offensivt som defensivt” vilket är en ganska bra beskrivning av några av de egenskaper som just den här bloggen kan tycka skulle passa in och komplettera ÖSKs mittfältsuppsättning där spelare som David Seger och Lucas Shlimon inte är de största och tyngsta pjäserna i serien.

Tidigare har Engqvist representerat Östers IF i Superettan (2021-2022) utan att vara helt ordinarie på samma nivå som han varit 2023 hos Sandvikens IF men det finns således redan två Superettan-säsonger på hans CV. Engqvist är ursprungligen är bördig från Gotland med FC Gute som förmodad moderklubb.

Ska bloggen försöka sig på en gissning i det här tidiga läget av årets silly season så är det månne precis den här typen av spelare vi kan komma att få se ett par av i nästa års truppbygge. Spelare som kan hantera flera olika positioner och som har likt Engqvist en ”bred kompetens”. Allt för att hantera de ekonomiska ramarna men också för att istället kunna lägga några fler slantar på de kanske mer spetsiga spelarna som också behöver komma in.

MinBoll: Avslöjar: Järdler vill ha tidigare Österspelaren
SvFF: Emil Engqvist – Spelarstatistik
Lagstatistik: Emil Engqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.