Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Martin Springfeldt på väg in?

Det är Fredrik Carlsson på NA som skriver att han har ”uppgifter” som tyder på att Martin Springfeldt kan vara på väg till Örebro SK.

Springfeldt är 27 år och har de senaste tre säsongerna tillhört Sandvikens IF där han främst spelat på högerkanten. Antingen som högerback eller högre upp som högerytter. Under säsongen som gick mäktade Springfeldt med imponerande 7 mål och 17 assist när Sandviken klev upp från Ettan Norra till Superettan.

Den officiella statistiken säger dock att det bara var 6 assists, men i Ettan är det klubbarna själva som ansvarar för att föra in statistik till SvFF och när Gefle Dagblad synat alla Sandvikens IFs mål för säsongen blir siffrorna alltså betydligt bättre än vad de officiella siffrorna säger.

Martin Springfeldt är ursprungligen från Köping där han debuterade 2012 för Köpings FF i division 3. Efter det har han sedan hunnit med att representera ÖSK Ungdom, Rynninge och Karlslund innan han gick till Sandvikens IF inför säsongen 2021.

Det också värt att notera att Springfeldt är skriven tillsammans med sin sambo på en adress i södra delarna av Örebro och vad bloggen förstår så har familjen nyligen fått sitt första barn vilket kan tyda på att familjeförhållandena talar för att Örebro SK skulle kunna ha ett visst försprång gentemot andra alternativ.

Martin Springfeldt, vars kontrakt med Sandviken nu går ut, har själv sagt till Gefle Dagblad att ”det är ju livspusslet som ska gå ihop. Att fortsätta som jag gjort fram till nu skulle inte ens fungera i ettan. Det är en helhet som ska gå ihop med familj och jobb – och fotboll, säger Springfeldt som under tiden i Sandviken blivit pappa och bildat familj med sambon.” och i samma artikel nämner han att en flytt hem till Örebro är ett tydligt alternativ som det inte går att hymla om.

NA: Han kan bli ÖSK:s första drag
GD: Kontraktslöse nyckelspelaren i SIF: ”Mycket att fundera på”
Lagstatistik: Martin Springfeldt Sandvikens IF


Martin Springfeldt på en arkivbild från 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.