Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Nicklasson till Lunds BK

Idag meddelande ÖSK att klubben kommit överens med Lunds BK om en permanent övergång för Ludvig Nicklasson. Försvararen lämnar därmed ÖSK efter 1,5 år och återvänder till Skåne och Ettan-klubben Lunds BK utan att vare sig fått eller själv tagit chansen i ÖSKs A-trupp. Christian Järlder har tidigare beskrivit att Nicklasson gjort det bra på träning, men inte tillräckligt bra för att konkurrera ut någon av de andra försvararna som funnits till hans förfogande. Totalt blev det ett inhopp och 5 minuters speltid i tävlingssammanhang med ÖSK för Nicklasson.

Nicklasson lånades ut till Örebro Syrianska under föregående höst och på den nivån fick han gott om speltid och gjorde det bra och bidrog starkt till att hålla kvar ÖSIF i Ettan med sina 11 matcher (av 12 möjliga) från start.

Exakt vad detta innebär för ÖSKs del återstår att se men rent numerärt finns det nu plats att ta in en mittback och en ytterback sedan Axel Óskar Andrésson och nu Ludvig Nicklasson lämnat.

Det är också något som huvudtränaren Christian Järdler beskrev för NA under gårdagen: ”– för att truppen skulle kännas trygg både när det gäller skador och konkurrens så skulle vi behöva både en ytterback och en mittback till”.

ÖSK: Tack Ludvig Nicklasson!
NA: Järdler om utsatta positionen: ”Tunt”
Lagstatistik: Ludvig Nicklasson

Örebro SK och Örebro Syrianska inleder samarbetsavtal

Eftersom att ÖSK saknar lag i U21-serien har ett par spelare som åldersmässigt är för gamla för att delta i U19 Allsvenskan fått väldigt begränsat med speltid. Främst rör detta målvakten Amar Dževlan och försvararen Ludvig Nicklasson.

ÖSK har nu kommit överens med Örebro Syrianska om ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete som innebär att just dessa båda spelare kan gå mellan klubbarna med 24-timmars varsel. På så sätt kan dem få matchning i Ettan Norra med Örebro Syrianska och ett dygn senare med ÖSK i Superettan.

Chrsitian Järdler säger till officiella hemsidan:

”Ludvig och Amar har haft svårt att få speltid i a-laget här under våren och med tanke på att vi i år inte har ett U21-lag så tycker vi att det här är den bästa lösningen för killarna under hösten. Detta då de med det här avtalet får möjligheten att spela Division 1 matcher. Vi är också glada över att få till det här samarbetet med Örebro Syrianska.”

Bloggen tycker att detta är en utmärkt lösning för två spelare som annars riskerar att sitta helt utan speltid hos ÖSK.

ÖSK: ÖSk inleder samarbetsavtal med Örebro Syrianska
Örebro Syrianska: Örebro Syrianska inleder samarbetsavtal med ÖSK Fotboll
NA: Klart: ÖSK lånar ut Nicklasson och Dzevlan till Örebro Syrianska

Silly Summer 2022: ÖSK tar in Nicklasson från MFFs akademi

Trots att sommarövergångsfönstret redan stängdes för några dagar sedan presenterade ÖSK idag ytterligare ett nyförvärv. Ludvig Nicklasson tar steget över från MFFs akademi till ÖSKs A-trupp och han gjorde redan idag sin första träning med sin nya klubb.

ÖSKs nyförvärv är 19 år gammal och var på väg in på upploppet av sin tid hos MFF. Trots landslagsuppdrag på P17- och P19-nivå (inte å många dock) så kvalade han inte in som en kandidat till MFFs seniortrupp. Den klubben kan ju i princip köpa allt de behöver i spelarväg och som hemmavävd junior måste man vara väldigt bra för att få ta steget från junior till senior i den egna klubben.

Naturligt för honom att då söka en plats i en annan spelartrupp och naturligt för ÖSK att ta in honom. ÖSK beskriver honom som en högerfotad mittback, men hos MFF har han även och kanske till och med oftare haft jobbet som högerback.

Kontraktet är flerårigt som ÖSK har börjat skriva nu på slutet. Om detta är för att hemlighålla kontraktstiden eller för att man inte själva vet vad det blir på grund av optioner och klausuler vill jag låta vara osagt. Men som supporter är det otillfredsställande att inte få veta hur länge en spelare förväntas vara kvar i ÖSK.

Intressant för övrigt att se hur ÖSK fortsätter att fylla på ”förrådet” av unga spelare i sin A-trupp.

ÖSK: Ludvig Nicklasson klar för ÖSK Fotboll
Lagstatistik: Ludvig Nicklasson
NA: MFF-talangen klar för ÖSK – vill ta samma väg som Hussein Ali
Malmö FF: P19-spelare till Örebro SK