Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK tar upp Wessam Dukhan i A-truppen

ÖSK meddelade idag, att man skrivit kontrakt med Akademins 19-årige mittfältare Wessam Dukhan. ÖSK skriver på sin webbplats att kontraktet är flerårigt, men på annat håll (Järdler i GFÖ-podden bl.a.) nämns det att kontraktslängden är tre år. Ett kontrakt som förmodligen innehåller klausuler, som gör det omöjligt att säga exakt hur lång tid det täcker).

Steget från akademi till A-lagskontraktet har kommer hastigt och förmodligen oplanerat (av ÖSK). Ett lyckat inhopp i försäsongsmatchen mot div 1-laget Jönköpings Södra öppnade för en ytterligare en möjlighet att visa upp sig. Denna gång mot nyallsvenska Västerås SK. På nytt med ett positivt resultat.

Steget har från akademi till A-trupp har onekligen gått fort. Innan årets försäsong hade han knappt om ens alls fått möjligheten att träna med A-truppen. Han tillhörde till exempel inte den grupp av akademispelare som fick träna med (resterna av) herrtruppen under december månad.

ÖSK: Wessam Dukhan skriver kontrakt med herrlaget.
NA: Klart: ÖSK skriver kontrakt med talangen
NA (240320): Därför får tonåringen inte spela i superettan
NA: (240309): Talangens mål: Plats i A-truppen: ”Det var det redan förra året”
Lagstatistik: Wessam Dukham

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.