Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: målvakt och mittback ryktas till ÖSK

Såhär i sillytider kommer det fram en hel del rykten som man aldrig riktigt kan få grepp om. Ibland visar det sig vara sant och ibland hittar man ingen sådan sanning och ibland finns det viss sanning i det även om det aldrig blir officiellt.

Sant är ändå att ÖSK tidigare (genom intervjuer med Christian Järlder) sagt sig behöva förstärka ÖSK med en målvakt, minst en mittback, en ytterback/wingback, en mittfältare och en anfallare.

Gällande den sistnämnda så är anfallaren Bilal Fousseni redan klar vilket gör att vi kan stryka den kategorin för tillfället.

När det gäller två av de andra kategorierna så har det under de senaste dagarna dykt upp ett par rykten som bloggen vill redovisa.

Malte Påhlsson, målvakt.
Det började med ett inlägg från användaren Ouyga på det anonyma SvenskaFans-forumet Svartvitt där det skrevs något i stil med ”En Paul ut och en Pål in” som syftade till att assisterande tränaren Paul Olausson lämnade men att en ny Pål var på väg till ÖSK vilket i sin tur ledde till en del spekulationer och gissningar som även nådde undertecknad. Efter lite mer dubbelkollande med olika kontakter så föll namnet Malte Påhlsson ner.

Det var ett namn som uppenbarligen även hade nått Fredrik Carlsson på NA som helt enkelt ringde upp spelaren som själv bekräftade ÖSK-intresset. ”– Ja, jag har hört att det finns intresse från olika klubbar i superettan, och att Örebro är en av dem. Men mer än så vet jag inte just nu.” och ”– Örebro är en väldigt fin och stor klubb i svensk fotboll som är väldigt intressant för mig såklart. Jag tror att det hade varit ett bra steg för mig i karriären.

Påhlsson är en 24-årig målvakt från Halmstads BK där han varit deras andrahandsval sedan 2019. Nu ser det ut som att Påhlsson inte får förlängt kontrakt med HBK och han själv beskriver att han måste söka sig vidare för att få speltid och fortsätta utvecklas. Blir det ÖSK nästa?

NA: ”ÖSK hade varit ett bra steg för mig”
Lagstatistik: Malte Påhlsson


Jesper Modig, mittback.
Nästa rykte som dykt upp är den 29-årige (han fyller 30 år nästa höst) mittbacken Jesper Modig som senast tillhörde nedflyttade AFC Eskilstuna där han spelat det senaste året. Innan dess har han tillhört Trelleborgs FF och Varbergs BoIS där han var med att spela upp de senare till Allsvenskan 2019. Men väl i Allsvenskan fick Modig begränsat med speltid och lämnade för TFF inför 2021.

Modig har varit lagkapten i alla sina senaste tre klubbar och när han värvades till AFC beskrevs han med orden ”Modig är en stabil och erfaren back samt en riktig vinnarskalle. Han är trygg med fötterna och kommer att kunna vara delaktig i spelet med sina uppspel. Utöver Jespers kvalitet i spel så kommer han även kunna vara en stor hjälp för vår unga trupp både på och utanför plan” vilket passar rätt bra in på den profil som Christian Järdler tidigare sagt sig vilja ha i ”spelare som har ledaregenskaper, som har tuffhet, som har möjlighet och kapacitet att hjälpa andra”.

Det som möjligen gå stick i stäv med den profilen är att Järdler också har sagt att han gärna inte tittar på spelare som är vana att förlora (ungefär som AFC gjort det senaste året) utan hellre vill ha in spelare som är vana att vinna (ungefär som Modig gjorde när han tog klivet upp med Varberg).

Om det blir ÖSK eller inte för den från Simrishamn bördige Modig återstår att se.

NA: Uppgifter: ÖSK budar på lagkapten i superettanklubb
Lagstatistik: Jesper Modig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.