Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Jesper Modig klar för ÖSK

Det har gått en del rykten om att Jesper Modig skulle vara så gott som klar för ÖSK och så tidigt som den 25 november skrev NA att han skulle erbjudits ett kontrakt något som företrädare för ÖSK då tillbakavisade.

Exakt en månad senare blev ändå Jesper Modig klar för ÖSK när han presenterades om en lite försenad julklapp den 25 december.

Den 29-årige mittbacken Jesper Modig tillhörde senast AFC Eskilstuna där han även var lagkapten. Innan dess har han haft samma roll i både Trelleborg och Varberg så det är en spelare med goda ledaregenskaper som ÖSK nu får in i truppen. Det där med ledaregenskaper har blivit något av ett mantra under det här transferfönstret och till NA säger ÖSKs huvudtränare Christian Järdler att ”– Jesper har varit med i diskussionen länge. Han har värderade egenskaper som jag vill ha in i gruppen med sina ledaregenskaper. När vi gjorde klart med Erik McCue, som har en annan storlek, kroppsbyggnad och egenskaper, så bestämde vi oss för att vi ville ha in Jesper också”.

För om bloggen ska försöka beskriva Jesper Modig så är det kanske en uppdaterad, mer erfaren och bättre version av Daniel Hultqvist som ÖSK nu får in. Hultqvist hade sina styrkor i snabbheten och aggressiviteten men var ofta lite för generellt svag i sin helhet på den här nivån. Modig å sin sida beskrivs också har snabbhet, explosivitet och aggressivitet i sin arsenal men han har betydligt mer på sin CV än vad Hultqvist hade.

Betänk detta:

2023. Jesper Modig är lagkapten för sitt AFC Eskilstuna, som visserligen åkte ur Superettan, men som släppte in färre mål än ÖSK.
2022-2021. Modig tillhör Trelleborgs FF där han är att betrakta som ordinarie i ett TFF som slutar på 4e respektive 7e plats i Superettan.
2020-2018. Modig spelar med Varbergs BoIS i först Superettan och sedan, efter att han varit med och spelat upp laget, i Allsvenskan. Han är lagkapten under framförallt åren i Superettan.

Det är med andra ord en rätt erfaren mittback som vet vad som krävs i Superettan som ÖSK nu får in i sin trupp och frågan är om inte Modig är tänkt som startspelare tillsammans med den tidigare värvade svensk-amerikanen Erik McCue? Åtminstone går det att resonera på det sättet när vi lägger till att mycket tyder på att ÖSKs store isländske mittback Axel Óskar Andrésson ryktas vara på väg bort men i detta pussel bör man också lägga in Niclas Bergmark som trots allt fick mest speltid av samtliga mittbackar i ÖSK under föregående säsong.

ÖSKs försvarslinje skulle i så fall kunna se ut något åt det här hållet (med en fyrbackslinje i åtanke):ÖSK: Välkommen Jesper Modig!
NA: Klart: ÖSK värvar in rutinerad lagkapten
Lagstatistik: Jesper Modig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.