Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: ÖSK testar trio

ÖSK meddelade idag att man kommer att ha med tre provspelare när träningarna drar igång igen på måndag i nästa vecka.

Martin Springfeldt.
Bloggen har tidigare skrivit om Martin Springfeldt och nu är han en av de tre som är inbjuden på provspel. Springfeldt kan spela på hela högerkanten men kanske framförallt som höger wingback och till NA säger Christian Järdler att man hade koll på honom redan inför den nyss avslutade säsongen, men att man då kände sig trygga med Valgeir Valgeirsson och Daniel Björnquist på den positionen. Nu när Dajje lämnat finns den öppningen i kombination med att Springfeldt gjort en ypperlig säsong med Sandvikens IF i Ettan Norra.
Lagstatistik: Martin Springfeldt

Sebastian Nilsson.
Vänsterbacken Sebastian Nilsson är född 2003 och kommer senast från Kalmar FF men har öländska Persnäs AIF som moderklubb. Till KFF verkar Nilsson ha flyttat 2018 och sedan dess representerat deras U16, P17, P19 och U21-lag. För Kalmar FFs A-trupp står Nilsson uppsatt på 5 minuters speltid i den sista omgången av Allsvenskan 2022. Under 2023 har han i det närmaste inte spelat alls. Detta beroende på en knäskada (knäskålen hoppade ur led) som krävde operation. I en artikel på FotbollDirekt går det att utläsa att Nilsson är under rehabilitering, men den artikeln är daterad till mitten av maj och vad som hänt sedan dess hittar inte bloggen några uppgifter om. NA skriver i sin artikel att de hittat information från i höstas i Ölandsbladet att Nilsson ska vara tillbaka från skada. Något nytt kontrakt med Kalmar FF verkar dock inte vara aktuellt.
Lagstatistik: Sebastian Nilsson

Jacob Haahr.
Den 21-årige danske mittbacken Jacob Haahr är kanske den mest meriterade fast ändå mest okände spelaren av de tre. Haahr har fått sin skolning i FC Köpenhamn där han varit lagkapten för FCKs U19-lag men också för det danska landslaget på U19 och U20-nivå. Det borgar för att det finns goda ledaregenskaper i den unge dansken. I FCK tog Haahr ingen A-lagsplats utan han har istället tillbringat de tre senaste säsongerna i Fremad Amager i först den danska andra- och sedan tredjeligan efter det att hans klubb åkt ur den näst högsta serien. Om bloggen hittar rätt information så har Haahr varit i det närmaste att betrakta som ordinarie bortsett från en sju matcher lång frånvaro under september/oktober tidigare i höstas. I övrigt har han spelat i samtliga matcher och i alla utom en startat och blivit kvar på planen hela matchen.
Transfermarkt: Jacob Haahr


ÖSK: Tre provspelare tränar med herrlaget
NA: Klart: ÖSK testar tre spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.