Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Danho lånas ut till BK Forward

ÖSK och BK Forward meddelar att man nu (äntligen) kommit överens om utlåningen av Johannes Danho för resten av säsongen. Det verkar ju ha varit på gång ett tag.

Utlåningen sker inom ramen för de regler som gäller för ett ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete”. Detta innebär att spelaren med kort varsel är tillgänglig för båda klubbarna. Noel Milleskog var till exempel utlånad till Karlslund med dessa regler förra hösten, vilket gjorde det möjligt fr ÖSK att få tillbaka honom då man ansåg att han behövdes i A-laget.

ÖSK: Johannes Danho lånas ut till BK Forward
BK Forward: Johannes Danho till BK Forward

Det finns fler spelare i ÖSKs A-trupp som skulle må bra av att bli utlånade på motsvarande sätt. Spelare som är långt från spel i Superettan men som behöver spela fotboll på riktigt och inte bara träna. Jag tänker närmast på Jonathan Jonsson, Malïk Mokédé och Elias Barsoum.

Silly Summer 2022: Danho vill lånas ut

Johannes Danho och Joel Andersson Segerlind har under sommaren tränat en del med BK Forward resp. Karlslunds IF. NA har talat med Danho, som uttrycker starka önskemål om att en utlåning skall komma till stånd. Även BK Forward verkar vara intresserad av saken. På sin webbplats skriver klubben: Vi får se hur det blir med en ev. inlåning av pigge Johannes Danho från ÖSK – han har gjort ett bra intryck i match och träning.

Ändå har hittills inget hänt. Danho var till och med P19-truppen i helgens långresa till Boden. Utan att veta något om saken skulle jag kunna gissa att det handlar om att de två klubbarna behöver komma överens om det ekonomiska. ÖSK vill säkert att Forward skall gå in och ta en del av Danhos lönekostnad, medan Forward vill hålla nere den löneandelen så mycket som möjligt.

NA: Två ÖSK-spelare kan lånas ut

Silly Summer 2022: Två talanger mot utlåning

NA skrev häromdagen att två av de yngre spelarna i ÖSKs A-trupp är på väg att bli utlånade. Det rör sig om Johannes Danho som tränar med BK Forward och Joel Andersson Segerlind som tränar med Karlslund.

För Andersson Segerlind som bara har ett kontrakt som sträcker sig året ut skulle nog en utlåning innebära att karriären i ÖSK avslutas. För Johannes Danho, som nyligen skrev ett tvåårigt kontrakt med ÖSK så är nog tanken att han skall komma tillbaka till ÖSK-truppen efter låneperiodens slut. För närvarande verkar vägen till A-lagsspel för hans del vara blockerad av Samuel Dahl och Benjamin Hjertstrand.

Ingenting nämns i artikeln om Jonathan Jonsson, som befinner sig i ungefär samma situation som de andra två talangerna. Han ingår i truppen men verkar vara långt från de som får speltid.

NA: ÖSK kan låna ut duon – tränar med Forward och Karlslund

Silly Summer 2022: Ett steg upp för Johannes Danho

ÖSK meddelade idag, att Johannes Danho tar steget från ÖSKs akademi till A-truppen. Det kommer inte som någon överraskning. Frågan är snarast varför det tagit så lång tid. Danho har väl i alla fall tränat stadigt med A-truppen sedan förra året.

Klubben skriver, att det färska kontraktet gäller fram till utgången av år 2023 (som är nästa år). Den effektiva kontraktstiden är alltså bara ett och ett halvt år. Här blir jag en smula konfunderad. Vad förväntar sig ÖSK att Danho skall kunna uträtta under den tiden, när han har Samuel Dahl före sig i striden om startplatsen. Dahl har dessutom ett kontrakt som sträcker sig fram till och med år 2024. I konkurrensen om startplatsen till vänster i backlinjen finns även Benjamin Hjertstrand. Hans kontrakt går iofs ut i höst, men ändå.

Hur skall ÖSK kunna ge Danho den plats och tid han behöver för att utvecklas om hans kontrakt bara är på ett och ett halvt år? Dessutom finns det som sagt en annan spelare som rimligen går före i laguttagningarna. Om det nu inte är så att man räknar med att sälja Dahl redan i år eller i alla fall innan säsongen 2023 börjar.

ÖSK: Johannes Danho flyttas upp till A-truppen
NA: ÖSK-talangens succé – skriver A-lagskontrakt

P17/04: Sent inhopp för Danho

Sverige mötte igår Irland i den andra träningsmatchen i Marbella. Efter den första matchen som slutade 2-2 blev det den här gången seger för Sverige med 1-0.

ÖSKs Johannes Danho som spelade så gott som hela den första matchen fick den här gången börja på bänken. Meningen var nog att han skulle sitta där hela matchen för att förbundskapten Eriksson skulle få en möjlighet att se så många spelare som möjligt i aktion.

Det blev dock ett sent inhopp för Danhos del efter det att Sverige fått en av sina ytterbackar utvisad i matchens slutminuter.

SvFF: Uddamålsseger mot Irland

Landslagsfotboll för Bergmark och Danho

Det var inte bara Sveriges A-landslag som var i aktion den här onsdagen-

Bergmarks återkomst.
Efter att ha snabbinkallats från sin position som landslagsreserv (på hemmaplan) blev debut direkt för Niclas Bergmark då Sverige P20 mötte Finland i en träningsmatch i Mariehamn. Matchen slutade 0-0 vilket man väl får se som ett överbetyg för försvaret och lite mer frågetecken kring vad de offensiva spelarna presterade.

Niclas spelade hela matchen och han fick dessutom bära lagkaptensbindeln. Landslagsutbytets andra match spelas på söndag.

SvFF: 0-0 mot Finland i Mariehamn


Danho spelade från start.
Det svenska P17/04-landslaget befinner sig i Marbella för en dubbellandskamp mot Irland. Den första matchen spelades idag och slutade 2-2.

ÖSKs Johannes Danho spelade från start och fram till på sin vänsterbackposition fram till den 77:e minuten då han blev utbytt. Den andra matchen i utbytet spelas på söndag.

SvFF: 2-2 mot Irland i Marbella

Landskamper för Hussein Ali och Johannes Danho

Hussein Ali.
ÖSKs högerback var uttagen till den U21-landslagstrupp som EM-kvalade mot Montenegro och Italien.
I Helsingborg mötte Sverige Montenegro som besegrades med 3-1. Hussein Ali blev inbytt i den 81:a minuten. Ut gick då Emil Holm.

Därefter mötte Sverige Italien i Monza i en match av finalkaraktär. Mötet slutade 1-1 efter en övertidskvittering av Tim Prica. Hussein Ali fick tyvärr tillbringa hela den matchen på avbytarbänken.

Sveriges återstående matcher i EM-kvalet.
2021-11-12 18:00 Sverige – Bosnien-Hercegovina
2021-11-16 Irland – Sverige
2022-03-29 Sverige – Irland
2022-06-02 Luxemburg – Sverige
2022-06-09 Sverige – Italien


Johannes Danho.
Den 7:e oktober mötte Sverige P17/04 Österrike i en vänskapslandskamp. Hemmalaget vann den matchen med 4-1. Johannes satt oinbytt på bänken under hela matchen.

Två dagar senare mötte Sverige Nederländerna. Det blev förlust även i den matchen, men förlustsiffrorna begränsades till 1-0. Till skillnad mot matchen mot Österrike fick Johannes en plats i startelvan och fick dessutom spela hela matchen.

P17/04: Johannes Danho uttagen till landslagsturnering

ÖSKs 17-årige backtalang Johannes Danho har blivit uttagen till den trupp på 22 spelare som kommer att möta Österrike och Nederländerna.

Till matcherna har P04-förbundskaptenen Viktor Eriksson, som planerat, kallat en helt ny trupp med 22 nya namn jämfört med truppen till fyrnationsturneringen som spelades i Sverige i början av september.

Sammandragning sker i Österrike mellan den 4 och 10 oktober. Sverige spelar sina matcher den 7 och 9 oktober.

SvFF: Trupp till trenationsturnering i Österrike

Akademin: Johannes Danho till SvFFs elitsammandragning

Svenska Fotbollförbundet arrangerar mellan 9-13 augusti en elitsammandragning på Öland. Fyrtiosex spelare har kallats och en av dem är ÖSKs Johannes Danho. Den här gången deltar inga spelare från utländska klubbar.

Johannes Danho kom till ÖSK från BK Forward inför den här säsongen. En flytt som med största sannolikhet öppnade för den här kallelsen.

Av de kallade spelarna kommer 31 från allsvenska lag, 10 från lag i Superettan och 5 (varav 4 från BP) från lag i Ettan. Malmö FF har flest kallade spelare (7 stycken). Mer än 1 spelare kommer även från AIK (4), Halmstads BK (4), Helsingborg (4), BK Häcken (4), BP (4), Djurgården (3) och IFK Göteborg (3).

SvFF: Trupp till landslagssamling på Öland

En del och faktiskt även SvFF kallar det här för en landslagssamling. Det är det givetvis inte. Det finns inga fotbollslandslag som innehåller 46 olika spelare. En landslagstrupp består av 18 spelare och i samband med mästerskap i allmänhet några till.