Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Veckans podd-tips

Under den gångna veckan har det släppts ett antal podd-avsnitt med ÖSK-anknytning som alla är värda att lyssna igenom.

Hemmaborgen.
I det senaste avsnittet av NAs Hemmaborgen diskuteras det kring det senaste som hänt i ÖSK-väg och bland annat berörs Samuel Kroons intåg i ÖSK. En spelare som kanske satt griller i huvudet på ÖSKs ledning då Kroon kanske primärt togs in som ersättare för Samuel Dahl på vänsterkanten, men som gjorde en ypperlig insatts som anfallskollega med Kalle Holmberg i debuten hemma mot J Södra. Har det gjort att ÖSK behöver tänka om i hur man ska värva vidare?


Superettanpodden.
I veckans avsnitt av Superettanpodden går panelen igenom veckans matcher, men det som står ut mest är två längre intervjuer med först Östersunds huvudtränare Magnus Powell. Den nu 48-årige tränaren debuterade som spelare för Örebro SK i Allsvenskan som 17-åring 1991 och var med och förde ÖSK till silverplatsen 1994 innan han gick vidare till Helsingborgs IF där han fick en lång och gedigen karriär innan han bytte land och flyttade till Lilleström i Norge där han senare också inledde sin tränarkarriär. I podden beskriver Powell, på en ganska spännande dialekt med tydlig norsk brytning, hur han sedan blev kvar i Norge och att han idag kallar det sitt ”hem”. Intervjun med Powell är lyssningsvärd trots att den inte har ett ÖSK-fokus utan helt och hållet fokuserar på ÖFK.

Som en parantes vill bloggen dra sig till minnes att det gick rykten om att Powell var ett av alternativen till assisterande tränare till Axel Kjäll under den process som senare gjorde att Vítor Gazimba fick den rollen i ÖSK inför säsongen 2020.

Den andra intervjun i avsnittet har dock ett helt annat ÖSK-fokus då det är Kalle Holmberg som intervjuas. För den som hört GFÖ-poddens intervju med Holmberg i samband med hans återkomst till ÖSK så känns mycket igen, men den ger ändå lite andra perspektiv och även den intervjun är klart lyssningsvärd. Bland annat ger Holmberg lite mer insyn i hur det var att spela och leva på Malta.


Geflepodden.
I helgen möter ÖSK Gefle IF på bortaplan och i veckans avsnitt av Geflepodden kan du lyssna på en längre intervju med tre av Gefles spelare där dem bland annat berättar om hur dem ser på Gefles form och spelsätt och lite senare i podden dras deras förutsättningar inför helgens match. Mellan raderna låter det nästan som att dem ser Gefle som klara favoriter.

Frågetecken kring finansieringen av Holmberg

NA rapporterade igår käckt om hur värvningen av Kalle Holmberg finansierades.

Så finansieras storvärvningen av Kalle Holmberg lyder artikelrubriken.

Men när jag läser artikeln blir jag förvirrad. Istället för att skapa klarhet kring hur ÖSK kunde finansiera en värvning som man egentligen inte borde ha haft råd med, så blir frågetecknen i mitt huvud definitivt inte omvandlade till utropstecken.

Till NA:s utsända sommarvikarie Erik Karlsson kommenterar (eller i alla fall citeras) ÖSKs VD Jonas Lindegren finansieringen av övergången: Kalle bröt sitt kontrakt med sin tidigare klubb på Malta och det blir ingen övergångskostnad, hans personliga del av kontraktet rymmer vi i dagsläget inom ordinarie budget, säger Lindegren..

Alltså. Vad mear Lindegren med ”rymmer vi i dagsläget”.

Lindegren har en bakgrund som ekonom och jag tror inte att han uttrycker sig så vagt om det inte finns någon orsak till det.

Jag får väl närmast intrycket, att även om det ännu inte finns någon extern finansiär klar så räknar/hoppas ÖSK på att man skall kunna lösa finansieringen externt.

Det kan ju (för att spekulera) ha varit så, att det plötsligt blev väldigt bråttom att göra klart med övergången eftersom det – till exempel – fanns andra intressenter. ÖSK tog därför risken det innebär att ta värvningen över den egna ekonomin för att inte riskera att tappa en spelare, som man väldigt gärna ville ha. Det kan ju mycket väl ha finnas en eller flera finansiärer i bakgrunden, som man kommit rätt långt med, även om allt så här i semestertider är klart än.

Silly Summer 2023: Holmberg klar!

Bild från ÖSKs hemsida

Nu är det klart att Kalle Holmberg återvänder till Örebro SK. Den 30-årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år och ansluter ”gratis” som bosman efter ett halvår på Malta med seriesegrande Hamrun Spartans.

Bloggen skriver ”gratis” med tanke på att de skatteregler som finns gällande intjänade pengar utomlands sannolikt medför att ÖSK behövt betala en lite större summa i någon form av ersättning så att Holmberg inte ska gå förlorande ur det troligen ganska lukrativa kontraktet han hade på Malta. Ett land som är känt för sina förmånliga skatteregler.

Mellan raderna blir det också tydligt att Holmberg kanske egentligen hade planerat för en något längre tid på Malta än vad som blev fallet. Ett tränarbyte gjorde att Holmbergs speltid helt tog slut och till NA säger Holmberg att klubben då gick med på att köpa ut honom från det kontrakt som annars verkar skulle ha gällt över ytterligare en säsong.

Bloggen skrev ett längre inlägg om Holmbergs karriär för några dagar sedan.

Till ÖSKs hemsida säger huvudtränare Christian Järdler att han är glad ”att Kalle väljer att komma tillbaka till Örebro och ÖSK. Han kommer hem i en bra ålder och kommer att bidra med kvalité och mycket rutin till vår unga trupp. Kalle är en människa med helt rätt attityd, inställning och som alltid jobbar hårt vilket jag uppskattar mycket. Jag har haft bra möten och samtal med Kalle och han har många egenskaper som kommer att passa in i vårt sätt att spela. Han är en skicklig avslutare med både fötter och huvud och hans blick för ytor och öppningar nära motståndarmålet blir en tillgång för oss.

Holmberg själv säger att ”Det känns jättebra att vara hemma och det ska bli otroligt roligt att få gå ut på Behrn Arena och visa vem man är. Sedan jag var här senast har jag blivit klokare och mer erfaren i mitt sätt att spela och jag hoppas kunna bidra med energi och vilja för att vi ska vinna fler fotbollsmatcher. ÖSK är en klubb som ska vara i Allsvenskan och mitt mål för de här åren att vi ska ta oss tillbaka dit.

Bloggen vill inget annat än att hälsa Kalle välkommen åter och det ska bli mycket intressant att se vilken påverkan han kan få på ÖSK.

Till NA säger Holmberg att det är lite pappersarbete kvar att lösa, men att han hoppas kunna vara spelklar när ÖSK möter Öster hemma på Berhn Arena den 7 juli.

ÖSK: Välkommen hem, Kalle Holmberg!
ÖSK: ÖSK PLAY: Kalle Holmberg: ”ÖSK är en klubb som ska vara i Allsvenskan och mitt mål för de här åren Är att vi ska ta oss tillbaka.”
NA: Klart: Kalle Holmberg presenterad av ÖSK
NA: Holmberg vill ta ÖSK till allsvenskan
Fotbollskanalen: Officiellt: Holmberg återvänder till ÖSK

Silly Summer 2023: Kalle Holmberg snart i Svartvitt?

Allt fler uppgifter gör gällande att Kalle Holmberg kan vara på väg hem till ÖSK igen. Först var det bara lösa rykten på anonyma SvenskaFans-forum och Twitter som ofta dessutom innehöll tvetydigheter där det bland annat talades om att det skulle bli en dyr affär med tanke på olika skatteregler pga inkomster intjänade utomlands under allt för kort tid.

Skärmbild från SvenskaFans ÖSK-forum Svartvitt som ett exempel på hur det sett ut där.

Sen blev uppgifterna lite hetare och nämndes bland annat i NA-podden Hemmaborgen för att till slut landa in hos den ofta välinformerade Silly-Season-experten Daniel ”Disco” Kristofferson på Aftonbladet. När ett rykte avancerat hela vägen till Disco brukar det oftast innebära att det är rätt nära att bli klart. Åtminstone har det sett ut så historiskt.

Hur det blir med den saken är i skrivande stund inte klart än, men bloggen vill ändå ta tillfället i akt att spana tillbaka lite på Kalles karriär men också spåna lite framåt vad som eventuellt komma skall.

Örebro SK

Kalle Holmberg kom, som 16-årig anfallstalang, på lån från Karlslund till ÖSKs talanggrupp ”ÖSK Ungdom” 2009. Talanggruppen tränades då av Håkan Juhlin och höll oftast till i division 3. Några år senare (2011) var det dags att kliva upp till ÖSKs herrtrupp.

Vad bloggen minns så valde ÖSK vid den här tiden mellan stadens då två största anfallstalanger i Kalle Holmberg och Isaac Kiese Thelin och valet föll till slut på Holmberg vilket innebar att Kiese Thelin tog en annan väg mot sina framgångar. Bloggen har ofta hört sägas att ÖSK slarvade bort IKT, men i det här läget valde man mellan Kalle och Isaac och valde den förste före den andre. Det kan man såklart tycka mycket om, men bloggen uppfattar inte att ÖSK slarvade bort IKT, utan man valde Holmberg.

ÖSK tränades vid den här tiden av finske Sixten Boström som året innan lett ÖSK till en smått sensationell tredjeplats i Allsvenskan.

Under sitt första år i ÖSKs A-trupp fick Holmberg ingen speltid utan det var först 2012 som hans ÖSK-karriär tog fart med speltid (inhopp blandat med några starter) i 25 av säsongens matcher samtidigt som ÖSK ramlade ur Allsvenskan.

I Superettan 2013 var Holmberg i det närmaste helt given med 10 mål på 26 starter i ÖSKs startelva under dåvarande huvudtränaren Per-Ola Ljung som också hade både Alexander Axén (individuell spelarutvecklare) och Axel Kjäll (assisterande tränare) i sitt tränarteam.

2014 var ÖSK tillbaka i Allsvenskan och här inleddes det som till sist blev slutet på Holmbergs senaste tid i ÖSK. Men det var inte för att Holmberg var dålig, han fick fortsatt hyffsat med speltid och gjorde 5 Allsvenska mål, utan för att en annan anfallare hade kommit in.

Nämligen Alhassan ”Crespo” Kamara.

Crespos intåg i ÖSK stal en hel del utrymme från Holmberg och tränaren, som nu istället hade hunnit bli Alexander Axén, valde allt oftare att spela Crespo före Holmberg även vid tillfällen då Crespo var ur form eller spelade halvskadad. Samtidigt ska man hålla i huvudet att det inte var hela sanningen då Crespo och Holmberg var lite olika spelartyper där Crespo var en djupledsspringande 9a och Holmberg kanske var mer av en 10a med sin fina spelförståelse. Axén valde alltså inte bara mellan Crespo och Holmberg utan kanske snarare mellan vilken spelartyp han ville ha på planen. Ska man lägga till fler parametrar så fanns det fler spelare som konkurrerade om ungefär samma startplatser – kanske framförallt Marcus Pode som under 2014 bildade ett rätt fruktat anfallspar med Crespo. Pode gjorde 10 mål och Crespo 14 den säsongen. 2015 och 2016 hette konkurrenten Astrit Ajdarevic.

IFK Norrköping

(foto: IFK Norrköping)

Men ju längre tiden gick och Holmberg inte riktigt fick det förtroende han ville ha, samtidigt som han inte heller riktigt tog de chanser han fick, så valde han till slut att lämna ÖSK under sommaren 2016 för att gå till IFK Norrköping som vunnit SM-guld säsongen innan.

Ett drag som ändå måste beskrivas som väldigt lyckat för Holmberg.

För i Peking blev Holmberg en given startspelare och under 2017 vann han den Allsvenska skytteligan på sina 14 strutar och året efter färgade han motståndarnas mål vid 9 tillfällen.

Totalt sett stannade Holmberg 3,5 år i Norrköping innan det blev dags för nästa flytt – denna gång till Djurgården dit han gick inför säsongen 2020.

Djurgården

(foto: Djurgården)

I DIF fick han under de två första åren gott om speltid och höll i de allra flesta fall en tröja i förstauppställningen. Första säsongen (2020) svarade han återigen för 9 mål och fick speltid i samtliga av säsongens Allsvenska matcher. 2021 var tendensen att det blev lite mindre speltid där han står uppsatt med speltid under 24 av 30 omgångar och målproduktionen sjönk till två allsvenska mål.

Den sista säsongen i blårandigt ebbade speltiden ut till 395 spelminuter – vilket är att jämföra med att säsongerna innan då han klockade in 1677 respektive 1523 minuter på planen.

Efter säsong 2022 stod det klart att Holmbergs kontrakt inte skulle förlängas utan han valde istället att söka sig utomlands för spel på Malta.

Ħamrun Spartans Football Club

(Skärmdump från Ħamruns Instagramflöde)

Rent statistiskt ser tiden på Malta inte superlyckad ut med speltid i 9 matcher (varav 4 från start) och endast en assist och därmed rätt långt ifrån någon mer framträdande roll. Men bloggen kan ändå gissa att ett halvår på Malta sannolikt ger en rund liten slant i plånboken och en ordentlig semester med ett lag som vann den maltesiska ligan med 19 poängs marginal ner till seriens tvåa. En av Ħamruns andra anfallare, kongolesen Elvis Mashike, kom tvåa i Maltas totala skytteligan med sina 18 mål vilket kan vara svaret på Holmbergs skrala speltid. Han kunde kanske helt enkelt inte konkurrera ut Mashike.

(Skärmdump från Fotbolltransfers)

Framtiden – Örebro SK?
Mycket tyder alltså på att det nu skulle kunna bli en återkomst till Svartvitt för Kalle Holmberg och bloggen skulle nog vilja påstå att en Holmberg i form skulle bli en utmärkt förstärkning till årets rätt unga och oerfarna trupp. Holmbergs status i fotbolls-Sverige skulle dessutom, med stor sannolikt, lätta på trycket och dra uppmärksamheten från andra spelare i ÖSK som då i sin tur kanske kan få lite mer utrymme. Tänk en Jake Larsson som inte bli uppvaktad av två försvarare eller en frisk Victor Backman som kan snurra upp halva försvarslinjer likt han gjorde på försäsongen. Att ha en spelare som drar åt sig förvararnas uppmärksamhet skulle kunna göra underverk för ÖSKs fortsatta säsong.

Bloggen vill dock vara tydlig med att man varken kan eller ska se Holmberg som en rak ersättare till Noel Milleskog (om/när denne lämnar) då Kalle och Noel är olika spelartyper. Lite som i fallet mellan Crespo och Kalle. Ingen jämförelse i övrigt. Bloggens tanke skulle kunna vara att Holmbergs tar position från en nummer 10-roll och att någon annan (Jake? Fisic? Milleskog? Bark?) tar rollen centralt längre fram.

För Kalles styrkor ligger kanske inte som en central ensam anfallstopp utan kanske snarare som en av två anfallare eller som en de två mer släpande nummer 10 som Järdler använt sig av hittills under vårsässongen.

Oavsett vad så tänker bloggen att det blir en grannlaga uppgift för huvudtränare Järdler att hitta ett spelsätt som får ut maximalt av Holmbergs styrkor snarare än att försöka pressa in honom i en roll som inte passar fullt lika bra.

Det finns ytterligare frågetecken som behöver rätas ut.
Under sin tid i Norrköping firade Holmberg sitt nya lags mål mot ÖSK väldigt intensivt och vid något tillfälle skedde detta även mitt framför Västra Stå på Eyravallen. Något som bloggen vet fortfarande sitter ganska djupt hos en hel del supportar. Bloggen förstår att olika spelare väljer att fira på olika sätt. Ett sådant exempel är Nahir Besara som aldrig firat mot sitt tidigare lag Hammarby. Ett annat exempel är Rodin Deprem som firade hej vilt när han gjorde mål för sitt nya lag Dalkurd mot just ÖSK under slutet av förra säsongen. Olika spelare gör olika val och det måste få vara okej, i fallet med Deprem så förklarade han sig med att hans firande var en tydlig pik mot Axel Kjäll som, enligt Deprem, inte gav honom tillräckligt många chanser. Kalle Holmberg har dock aldrig, vad bloggen hittat åtminstone, berättat hur han ser på detta.

I tillägg finns det andra delar som också fortfarande ligger och skaver gällande Holmberg.

Vid fler än ett tillfälle deltog Holmberg själv i norrköpingsramsor som hade en rätt negativt nedsättande klang gentemot ÖSK och i samband med att Oscar Jansson gjorde sin resa utomlands (nåja, till Norrköping) skrev Holmberg inlägg på Twitter som mycket väl kunde tolkas rätt illvilligt mot ÖSK-supportrarna som i det läget på något vis då fick ta emot sparkar när man redan låg ner. De där inläggen raderades senare vilket kan tyda på en viss förståelse från Holmberg om att den typen av inlägg kanske inte träffade helt rätt.

Men sammantaget finns här en rad detaljer som bloggen nog ändå tänker att Kalle Holmberg kommer att behöva hantera och på något vis svara upp till i händelse av att han blir klar för ÖSK.

Kalle Holmberg till Malta och Ħamrun Spartans

Tillägg 23-01-31: Kalle Holmberg har nu gjort klart med ny klubb och det blev den maltesiske topp-klubben Ħamrun Spartans FC som leder högstsaliga där med 11 poäng före tvåan efter 17 spelade matcher. Ħamrun Spartans FC deltar också i UEFA Europa Conference League.

Malta är annars rätt välkänt för att vara ett så kallat skatteparadis med förmånliga skatteregler vilket säkert kan locka en och annan elitspelare som på ålderns höst vill få ett bra ekonomiskt avslut på fotbollskarriären.

NA: Kalles nya äventyr: ”Ingen har hemmaplan”


(22-11-25) Den tidigare ÖSK-anfallaren Kalle Holmberg lämnar nu Djurgårdens IF när hans kontrakt går ut. Det meddelar hans förra klubb via sin hemsida.

Kalle Holmberg kom fram som ung talang i ÖSK 2011 och spåddes en lysande framtid, men under sin tid i ÖSK fick han ofta se sig förpassad till bänken till förmån för framförallt Alhassan ”Crespo” Kamara vilket gjorde att Holmberg till slut valde att lämna ÖSK 2016 för IFK Norrköping.

I Peking gick det bättre och till och med så bra att han vann den allsvenska skytteligan 2017 med sina 14 mål. 2018 var han sedan med och förde laget till stora silvret i Allsvenskan innan han inför 2020 tog klivet vidare till Djurgårdens IF. Efter tre år i huvudstaden går kontraktet ut och nu har alltså klubben meddelat att Holmberg lämnar blåränderna.

Många ÖSKare skulle nog vilja påstå att en spelare av Kalle Holmbergs kaliber och erfarenhet i kombination med hans historia i klubben är något av en drömspelare för Örebro SK. Frågan är väl bara om det del finns intresse från spelaren själv till en återkomst och om ÖSK i så fall överhuvudtaget skulle ha råd med en sådan värvning.

Man bör också hålla i minnet att Kalle Holmberg fått en del kritik från diverse supporterhåll för att ha firat bortamål lite väl ohämmat framför Västra Stå under tiden sedan han lämnade ÖSK. I samband med att Oscar Jansson lämnade ÖSK för IFK Norrköping skrev dessutom Kalle Holmberg aningen syrligt på twitter i ett inlägg som senare togs bort.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att en återkomst till ÖSK för Kalle Holmberg skulle inte enbart ses som en frälsning hos åtminstone inte alla supportrar till att börja med men det går heller inte att bortse från att en spelare av hans dignitet och renommé vore ytterst välkommet i ÖSKs anfallsuppsättning.

Tillägg 22-11-28: Fotbollskanalen skriver att det finns japanskt intresse för Holmberg.

DIF: Tack för den här tiden Kalle Holmberg
Fotbollskanalen (22-11-28): Japanskt intresse för Holmberg – som vill utomlands: ”Vore kul att testa”

Kalle Holmberg i en arkivbild från 2015

Expressen: Holmberg till Djurgården

Kalle Holmberg ville inte förlänga med IFK Norrköping. Han ville utomlands. Nu verkar han att hamna i Djurgården. Expressen skriver, att anfallaren läkarundersöks av mästarklubben i dag och att han presenteras senast i morgon (som är en lördag).

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson varken vill eller kan bekräfta något innan allt är klart, men går i alla fall så pass långt att han bekräftar att de talats vid.

Expressen: Klar för Djurgården – presenteras inom kort


Tillägg.
Jag hade knappt hunnit trycka på enter innan Djurgården bekräftade, att Expressen hade rätt. Kalle Holmbergs utlandslängtan tog honom inte längre än från Norrköping till Stockholm. Ikväll bekräftade Djurgården att de skrivit ett treårigt kontrakt med Holmberg.

Djurgårdens IF: DIF förstärker offensiven inför 2020 med välrenommerad anfallskraft från IFK Norrköping.

Holmberg blir därmed den fjärde spelaren i Djurgården som spelat i Örebro. Sedan tidigare finns ju Kevin Walker, Jonathan Ring och Astrit Ajdarevic i klubben. I Djurgårdens artikel tas upp att Holmberg tidigare spelat med både Ajdarevic (i ÖSK) och Bärkroth (i Norrköping). Men han har faktiskt även spelat tillsammans med Jonathan Ring (i Talangtruppen/ÖSK Ungdom)

Hoppas Holmberg på Djurgården?

FotbollDirekt har intervjuat ÖSKs föredetting Kalle Holmberg om dennes framtidsplaner. Holmberg, som (väl) på eget initiativ gjorde slut med IFK Norrköping hoppas fortfarande på något utomlands. Förhoppningarna att detta skall kunna realiseras är kanske inte så starka eftersom även en eventuell övergång till Djurgården kommer på tal.

Holmberg har varit tillgänglig för kontraktsförhandlingar och -avslut sedan början av november. Att han ännu inte kommit iväg någonstans utomlands får väl tas som ett tecken på att för hans del är den marknaden inte längre så het. Nu var den sistlidna säsongen inte hans bästa med bara 10 matcher från start. Detta nog gör att han inte alls är lika attraktiv för utländska klubbar, som han var efter säsongen 2017, då han just vunnit den allsvenska skytteligan.

År 2018 jobbade Djurgården aktivt med att köpa loss Holmberg från IFK Norrköping. Holmberg var inte intresserad då och inte heller hans klubb verkar ha varit det. Nu vill han nog gärna till Djurgården, men frågan är om Djurgården vill det. Visserligen hävdar spelaren att det fortfarande finns ett intresse:
Jag vet att de är intresserade så det stämmer. Man får ta det lite som det kommer. Men det är alltid roligt när Svenska mästarna vill ha en. Det vore ett bra alternativ om det inte blir utlandet, säger han till FD.

Det där med att känna sig smickrad över att vara av intresse för svenska mästarna lär väl inte göra honom mer populär i Norrköping. Men han kanske har skrinlagt alla planer på att återuppstå i Norrköping.

För tillfället befinner han sig i Örebro där han skall ha fått ett löfte att hålla igång med ÖSK. På dagens träning verkar han dock inte ha siktats.

FD: Bekräftar för FD: ”Alltid roligt när svenska mästarna vill ha en”

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Holmberg får lämna Norrköping

En betydligt yngre Holmberg på ett målgörarfoto från år 2011. Här tillsammans med Adam Botvidsson. ÖSK Ungdom besegrade Jonsered i den aktuella matchen med 2-1.


ÖSKs föredetting Kalle Holmberg har gjort sitt i IFK Norrköping. När hans kontrakt nu löpt ut med klubben visar det sig, att man inte var villiga att förlänga. Inte riktigt vad Kalle förväntade sig av hans kommentar att döma.
– Senaste dialogen med IFK var att det är slut här. Det är det jag har att förhålla mig till. Nu får vi se vad som händer framöver, det är absolut inget klart med någon klubb, säger han till Norrköpings Tidningar skriver FotbollDirekt.

Ett abrupt slut för en spelare som så sent som år 2016 2017 vann den allsvenska skytteligan. Det har tidigare skrivits att man från IFK Norrköpings sida gärna ville förlänga kontraktet, men så blev det inte. Förmodligen kom man inte överens om villkoren. Eller så hade Norrköping ändrat uppfattning.

Hur som helst så är det slut nu på hans tid i Norrköping. Någon bestämd plan för sin framtid verkar han ännu inte ha. Gärna utlandet, men Sverige skulle kanske också kunna vara aktuellt.

Märkligt nog har IFK Norrköping inte skrivit något om uppbrottet på sin webbplats. De kanske fortfarande hoppas att man trots allt skall kunna komma överens om en fortsättning.

I och med att Holmberg nu lämnar Norrköping i samband med ett utgående kontrakt så blir det inga vidareförsäljningspengar till ÖSK, om det nu fanns någon sådan klausul.

FotbollDirekt: Tidigare skytteligavinnaren lämnar
NA: Inget nytt kontrakt för Holmberg med Peking – kan lämna Sverige


Kalle Holmbergs statistik från Elitefootball.com.

Rinne och Holmberg uttagna till vinterturnén

Igår presenterade förbundskapten Andersson den spelartrupp som tagits ut till Fotbolls”landslagets” vinterturné. Eftersom urvalet av spelare är begränsat blir kvaliteten därefter. Bland de uttagna hittar vi inga nuvarande ÖSKare, men väl två föredettingar. Jacob Rinne får en biljett till Qatar liksom Kalle Holmberg.

En ÖSK-spelare som väl borde ha en viss möjlighet att få resa till Qatar, men med en annan trupp, är väl Albin Granlund.

SvFF: Truppen till vinterturnén

Magnus Sjöholm som tycker både det ena och det andra på sin blogg Maxtiotår sågar med sedvanlig entusiasm Anderssons trupp. Det är inte utan att jag håller med om en hel del om vad han skriver. Alltså, i princip: Vad är egentligen meningen med vinterturnén? De spelare som kommer med på den står så gott som samtliga väldigt långt från ett riktigt landslagsuppdrag.

Maxtiotår: Obegriplig landslagstrupp/ Janne Anderssons alibi

Silly Summer 2016: Kalle Holmberg klar för IFK Norrköping

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Idag blev det klart som många väntat på i några dagar. IFK Norrköping meddelar på sin webbplats, att man köpt loss Kalle Holmberg från ÖSK och skrivit ett kontrakt med honom fram till slutet av år 2019.

ÖSK uttrycker på sin webbplats sin uppskattning för vad Kalle presterat för klubben och för den positiva energi han bidragit med. Och det kan jag bara instämma i som sett Kalles utveckling från inlånad junior hos Håkan Juhlins talangtrupp till en rutinerad elitspelare med 121 seriematcher för Sportklubben.

Eyravallsbloggen önskar Kalle lycka till i sin nya klubb.

IFK Norrköping: IFK värvar Kalle Holmberg
ÖSK: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Presskonferens hos IFK Norrköping
NA: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Intervju med Kalle Holmberg (video)
Norrköpings Tidningar: ”Det ska bli jäkligt kul”

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)