Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Kevin Walker får inte nytt kontrakt – fler att vänta?

Knappt hade den här bloggen hunnit trycka på publiceringsknappen för inlägget om den första titten på Silly Vinter 2023/24 innan Kevin Walker lade upp ett inlägg i sina sociala medier där han lät meddela att han inte fått nytt kontrakt med ÖSK och därmed tackar för sig i Örebro SK.

Något som ÖSK själva också lät meddela på sin officiella hemsida någon halvtimma senare.

ÖSK: Tack Kevin Walker

Men Walkers inlägg handlar inte enbart om honom själv utan han skriver också att ”Styrelsen i klubben har beslutat att inte förlänga några avtal som går ut efter denna säsongen” vilket då bör tolkas som att även Nasiru Moro, Jake Larsson, Johannes Dahno, Amar Dževlan, Daniel Björnquist och William Eskelinen alla nu lämnar ÖSK.

Dock har ingen av övriga spelare bekräftats göra detta via officiella hemsidan ännu.

Bloggen kan tycka att detta var väldigt snabbt marscherat och sannolikt var detta ett beslut som var taget redan innan den avslutande matchen mot AFC. Man kan då ställa sig frågan varför inte klubben tog tillfället i akt att tacka av dessa spelare efter den sista hemmamatchen mot Landskrona? Man ville sannolikt att alla spelare skulle vara fortsatt på tå, men ändå. Spelare som Daniel Björnquist, Jake Larsson, Kevin Walker och William Eskelinen har varit extremt framträdande under inte bara den här säsongen utan i flera av fallen under många, många år. Att då inte alls bli avtackade kan upplevas som lite märkligt.

I just Kevin Walkers fall är det en spelare som under två perioder av sin karriär figurerat i ÖSK. Först om ung talang i samband med att hans bror Robert Walker spelade och hans pappa Patrick Walker tränade ÖSK för att senare återvända ”hem” efter en lång karriär i bland annat AIK, GIF Sundsvall och Djurgårdens IF.

Totalt blev det 65 tävlingsmatcher för Kevin Walker i Örebro SK varav uppemot hälften var med lagkaptensbindeln runt armen.

Lagstatistik: Kevin Walker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.