Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omgång 3: Norrby IF – Örebro SK 0-2 (0-1)

Plats: Borås Arena
Tid: Måndagen den 18 april kl. 15:00
Domare: Adi Aganovic, Kristianstad
På TV: Ja, om man har köpt Discovery via Telia eller Comhem/Tele2
Web-TV: Discovery Plus
Publik: 714


Matchfakta.
14. Varning: Gustav Berggren
45. 0-1 Jiloan Mohamed Hamad (nickmål) (Daniel Gustafsson)
49. Varning: Abbas Mohamad
59. Spelarbyte: Christian Rubio Sivodedov (ut), Anton Wede (in)
64. Spelarbyte: Victor Ekani Mpindi (ut), David Seger (in)
65. Varning: Axel Oskar Andrésson /1)
66. Varning: Kevin Walker (2)
69. Varning: Viktor Bergh
71. Spelarbyte: Ekin Bulut (ut), Melvin Andersson (in)
77. Spelarbyte:Jake Larsson (ut), Noel Milleskog (in)
86. Spelarbyte: Johan Brannefalk (ut), Nino Osmanagic (in)
87. Spelarbyte: Daniel Gustafsson (ut), Daniel Björnkvist (in)
87. Spelarbyte: Hussein Ali (ut), Lucas Shlimon (in)
90. 0-2 Noel Milleskog (David Seger)
690 Varning: David Seger (1)
90+7. Missad straff: Perparim Beqaj
90+8. Slut


Norrby IF – Örebro SK Liveresultat


Ersättare: Radu Mîțu (mv), David Seger (64), Noel Milleskog (77), Daniel Björnquist (87), Lucas Shlimon (87), Niclas Bergmark och Vincent Thill

Spelare som saknades: Gustav Leijon (skadad), Elias Barsoum (hjärnskakning), Samuel Dahl (har varit sjuk), Erik Björndahl (barnfödsel), Malïk Mokédé (ej uttagen), Jonathan Johnsson (ej uttagen), Joel Andersson Segerlind (ej uttagen) och Fabio (ej uttagen).


220419. NA: Moro om försäsongen
220419. Discovery Plus: Höjdpunkter(inloggning krävs)
220418. NA: Spelarbetyg
220418. NA: DG om matchen och om sin roll
220418. ÖSK: Segerintervjuer efter vinsten mot Norrby (video)
220418. NA: Jätteinsatsen i luftrummet: ”Älskar det”
220418. Fredrik Carlsson (NA): Fotboll kan visst vara något annat än väntan på nästa elände
220418. Norrby IF: Norrby föll hemma mot Örebro
220418. ÖSK: Tre ÖSK-poäng i Borås


220417. NA: Axel Kjäll inför matchen mot Norrby.
220417. Norrby IF: Matchsnack med Marcus Översjö (video)

Silly Winter 2021/22: Odd värvar inte Moro

Kristian Holtan, som är en journalist på Telemarksavisa, meddelar idag att Odd inte kommer att värva Nasiru Moro. Dels tyckte man att han var för dyr, dels gillade man inte hans inställning (träningsvägran). Som sagt – den gjorde inte Moros framtidsutsikter bättre.

Silly Winter 2021/22: Moro åter i träning

Nasiru Moro är åter i träning. Han var på plats idag och höll av allt att döma ett litet anförande för sina klubbkamrater. Joel Cedergren bekräftar, att han kommer att vara i ordinarie träning från och med i morgon.
– Han kommer att vara här, han är tillgänglig och kommer att träna i morgon. Till helgens match (mot AIK borta på måndag) vet jag inte om han kommer att spela eftersom han har tränat så lite den senaste tiden, sade ÖSK-tränaren Joel Cedergren till NA.

Dessutom bekräftar Cedergren att ÖSK fortfarande är på jakt efter ytterligare en försvarare. Helst en mittback som dessutom är snabb och passningssäker.

NA: Efter strejken: Moro tillbaka i ÖSK

Bra att han tagit sitt förnuft till fånga. Det gynnar både honom ock ÖSK. Vill han byta klubb är det hur som helst en bättre tidpunkt i sommar då de europeiska ligorna förnyar sina spelartrupper

Silly Winter 2021/22: Moro vill inte träna

NA skriver idag, att mittbacken Nasiru Moro träningsvägrar. Han har tidigare anfört ljumskproblem men nu kommer han inte ens till Behrn Arena då laget tränar. Enligt uppgifter till NA har detta resulterat i att ÖSK inte betalar någon lön till honom. Eller något åt det hållet.

Från ÖSKs sida (Axel Kjäll) vill man inte använda ordet träningsvägran utan nöjer sig med att konstatera att Moro inte är tillgänglig för träning. Vilka åtgärder ÖSK vidtagit på grund av den uppkomna situationen föredrar Kjäll att hålla för sig själv.

Det har tidigare ryktats om intresse för Moro från den norska klubben Odd BK. Kjäll bekräftar att det finns intresse, men att ingen ännu kommit i närheten av de nivåer som ÖSK anser som acceptabla för att sälja spelaren.

Otroligt korkat av Moro att träningsvägra, tycker jag. Det minskar hans attraktivitet och därmed hans möjligheter att komma loss från ÖSK. Det bästa för hans del borde väl vara att göra en bra första del av säsongen så att han sedan kan säljas till acceptabla villkor (för ÖSK och för honom själv) under sommaren.

NA: Moro träningsvägrar och vill bort

Silly Winter 2021/22: Moro till Norge?

Norska tidningar har spekulerat i om ÖSKs mittback Nasiru Moro skulle kunna vara på väg till den Odds BK från Skien. Varken den norska klubbens huvudtränare Pål Arne Johansen eller ÖSKs Axel Kjäll vill kommentera saken närmare. Även om norrmannen medger att man söker spelare för flera olika positioner utan att gå närmare in på några detaljer.
Nej, det är inget som jag kan kommentera. Han har ett avtal med oss och det är det som vi förhåller oss till, säger Kjäll till NA, vilket väl är ungefär så långt han kan gå utan att bekräfta att det ligger något i ryktena.

Moro som knappt har varit med på ÖSKs utomhusträningar och inte i någon av de tre träningsmatcherna sägs ha drabbats av ljumskproblem. Förmodligen inte värre än att han kan klara sig igenom en norsk läkarundersökning om en sådan skulle bli aktuell.

Var ÖSK står i ersättningsfrågan är oklart. Till NA säger Kjäll att man jobbat på den frågan efter det att Skovgard lämnade. Klubben har alltså haft rätt så bra tid på sig att finna en lämplig ersättare. Möjligen kan det till och med vara så att en sådan finns leveransfärdig så fort man rensat ut Moro från truppen. Moro sägs ju inte vilja vara kvar och på den punkten har klubben vid upprepade tillfällen varit klar. Spelare som inte vill vara kvar skall man göra sig av med.

Fast om Moro lämnar så är det väl egentligen två mittbackar som man skulle behöva ta in. En vänsterfotad som ersättning efter Skovgaard och en högerfot efter Moro.

NA: Avslöjar: Backjätten vill lämna ÖSK – placeras i norsk klubb

Silly Summer 2021: ÖSK värvar mittback

Idag kom så den sommarvärvning som många väntat på. Ytterligare en mittback var på sätt och vis ÖSKs högsta prioritet inför sommarens värvningsaktioner. Sedan när Nahir Besara och Jiloan Hamad blev en ekonomiskt realistisk möjlighet skiftade fokus givetvis mot dessa två spelare.

Men nu är även en mittback införskaffad. Nasiru Moro kommer närmast från den kroatiska klubben HNK Gorica. Om namnet låter bekant så beror det på att det är den klubb som Jiloan Hamad spelade i under de två senaste säsongerna. En bra referens för ÖSK med andra ord.

Moro är född i september 1996 och blir således om någon månad 25 år. Han är född och spelade sin juniorfotboll i Ghana. År 2018 lånades han ut till Gorica och när lånet året därpå avslutats köpte den kroatiska klubben loss honom. Den första säsongen i Kroatien (19/20) lånades han ut till NK Sesvete, som spelar i andraligan. Åter i Gorica året därpå fick han en plats i klubbens A-trupp. Det var inte på en given startplats, men han har spelat tillräckligt ofta för att inte behöva klassas som bänkvärmare.

Fysiken verkar vara något som utmärker ÖSKs senaste nyförvärv. Han är 190 cm lång och säger själv att han är en bra huvudspelare (alla långa spelare är inte det) och dessutom snabb. En bra framspelsfot har han också (rapporteras det). Att Moro är snabb var nog en viktig faktor när valet föll på honom. Andreas Skovgaard har många företräden, men snabbheten är definitivt inte en av dem.

Efter att ha sett Benjamin Hjerstrand ta platsen till höger av mittbackarna i den senaste matchen, så verkar det nu som om Michael Almebäcks sejour i klubben börjar närma sig sitt slut.

ÖSK: Nasiru Moro klar för Örebro SK
ÖSK: Intervju med Nasiru Moro. (Video)
NA: Nytt nyförvärv till ÖSK – presenterar ghanansk back: ”Kvalitet och potential”
NA: Axel Kjäll om värvningen av Moro.
NA: Nya mittbacken är här – därför blev det ÖSK


Spelarprofil från fotbolltransfers.com