Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Nicklasson till Lunds BK

Idag meddelande ÖSK att klubben kommit överens med Lunds BK om en permanent övergång för Ludvig Nicklasson. Försvararen lämnar därmed ÖSK efter 1,5 år och återvänder till Skåne och Ettan-klubben Lunds BK utan att vare sig fått eller själv tagit chansen i ÖSKs A-trupp. Christian Järlder har tidigare beskrivit att Nicklasson gjort det bra på träning, men inte tillräckligt bra för att konkurrera ut någon av de andra försvararna som funnits till hans förfogande. Totalt blev det ett inhopp och 5 minuters speltid i tävlingssammanhang med ÖSK för Nicklasson.

Nicklasson lånades ut till Örebro Syrianska under föregående höst och på den nivån fick han gott om speltid och gjorde det bra och bidrog starkt till att hålla kvar ÖSIF i Ettan med sina 11 matcher (av 12 möjliga) från start.

Exakt vad detta innebär för ÖSKs del återstår att se men rent numerärt finns det nu plats att ta in en mittback och en ytterback sedan Axel Óskar Andrésson och nu Ludvig Nicklasson lämnat.

Det är också något som huvudtränaren Christian Järdler beskrev för NA under gårdagen: ”– för att truppen skulle kännas trygg både när det gäller skador och konkurrens så skulle vi behöva både en ytterback och en mittback till”.

ÖSK: Tack Ludvig Nicklasson!
NA: Järdler om utsatta positionen: ”Tunt”
Lagstatistik: Ludvig Nicklasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.