Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: ÖSK testar Oskar Käck

ÖSK bjuder alltså in 19-årige (fyller 20 år i mars) Oskar Käck för att provspela och bekanta sig med klubben.

Oskar Käck har spelat hela sin hittillsvarande karriär med stockholmsklubben Sollentuna FK i Ettan norra. Sollentuna FK är för övrigt samma klubb som David Seger och Taha Ali kom till ÖSK från.

När Käck flyttades upp från ungdomsverksamheten till A-laget 2021 beskrevs han som ”en riktigt skicklig och kraftfull offensiv spelare” men sedan dess verkar han ha flyttats runt längs i stort sett hela högerkanten och är kanske att likna en hel del vid ÖSKs Valgeir Valgeirsson som gjort ungefär samma typ positionsmässiga resa. På transfermarkt beskrivs idag Käck som högerback. Kroppsmässigt ser han kanske mer ut att vara byggd lite som ÖSKs förre vänsterback Samuel Dahl. Åtminstone av vad bloggen kan utröna från några ihopklippta videos på Youtube.

Efter säsongen 2022 blev Käck uttagen i det som kallas för ”morgondagens stjärnor” som samlar de främsta talangerna i Ettan.

Om bloggen läser statistiken rätt så blev det flest inhopp 2021, betydligt mer starter 2022 och i stort sett helt ordinarie under 2023 och bloggen kan tänka sig att Käck mycket väl skulle kunna vara ett bra framtidsnamn och tillskott till troppen på den ack så tunna ytterbackspositionen där det idag bara finns Valgeirsson till höger och Tobias Bjørnstad till vänster.

Lagstatistik: Oskar Käck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.